Камерите на Google пак ще щракат из България

Обиколката започва от днес в София и ще продължи 2 месеца
25 юни 2018 20:06,
9
Камерите на Google пак ще щракат из България
Снимка: Pixabay

Google пак ще снима пътищата в България. Целта на "Google Street View" е да се актуализира информацията за състоянието на свързването на пътища между градовете, пишат от вестник "Труд". 

Обиколката на колите на Google карти започва от днес в София и ще продължи около 2 месеца, в зависимост от метеорологичните условия. 
 
Общо 47 града ще бъдат "щракнати" от камерите на търсачката. След София, Google Street View се отправя към Югозападна България – Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Дупница, Петрич и Кюстендил, а след това ще продължат през Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Пловдив към източната част на страната до черноморието и след това ще се отправят към северната част на страната. 
 
Камерите на Google за запечатали почти цялата част на страната на своите снимки. Функцията "Street View" е налична у нас от 2013 г. и непрекъснато се актуализира. Тя позволява на потребителите в над 85 страни в света да направят бързо пътешествие до непозната дестинация от собствения си дом. С помощта на графични изображения потребителите могат да видят 360° панорама от различни краища на света.
 
За заснемането на стотиците обекти интернет гигантът използва различни превозни средства, като най-голямо развитие са претърпели автомобилите на Google. Друг метод на заснемане е т.нар. Раница, снабдена със система от камери в горната си част. Тя е компактна и позволява заснемането в тесни улички и труднодостъпни пространства, до които може да се стигне само пеша. Street View снима и със снегомобил, специална количка и триколка. 
 
За да защити самоличността на гражданите, всички снимки преминават през обработка, за да се замъглят лицата на случайните минувачи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време беше. Половината им снимки са от зимата на 2012 и градовете ни изглеждат потресаващо. През лятото поне зеленината скрива малко от малко мизерните панелни гета.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре с един дето иска истински да кара от околкот с десет дето си купуват книжките в ловеч
5
6
 
8
 
! Отговори
нагългогъл преди 5 години
Пак ли ще ме уловят по долни ***,небръснат и с пръскачка със син камък гърба.Жената пък на терасата си бърка в носа Имутрата ми се вижда. Анатема.Сега и под юргана ми и в банята ли ще снимат. Да снимат ще.ми снимат де. вия.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полезно
3
10
 
15
 
! Отговори
българин преди 5 години
До ТHE ПатриотНа много български "патриоти" патриотизмът им свършва в момента, в който стане дума за Русия.Що така, бе, "български патриоти"?
2
2
 
5
 
! Отговори
стамат преди 5 години
До Анонименаахахаха много точно и на място :)
1
17
 
14
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
разузнавачи и шпиони!Дано не ги мерна ,че лошо!