Фермери на протест в Болярово, бранят животните си

Протестиращите искат нови проби за чума по стадата им
17
Фермери на протест в Болярово, бранят животните си
Снимка: БТА

Протестиращи животновъди са блокирали пътя към четирите ямболски села Шарково, Воден, Крайново и Странджа, където според БАБХ има огнища на чума по дребните животни.

Още по темата
Фермерите заплашват да държат пътя затворен, докато не бъде отменена заповедта за унищожаване на 1700 животни.

Те са подали и жалба до прокуратурата, с която настояват за проверка на законността на тази заповед. Протестът е насрочен и срещу размера на обезщетението, което се полага заради евтанизирани животни, предаде Радио "Фокус" - Сливен.

Стопаните твърдят, че животните им са здрави и настояват да се вземе втора проба за установяване на заболяването.

От утре овцевъдите и козевъдите започват безсрочни национални протести.

Животновъдите настояват за държавна помощ от най-малко 20 лева на животно, която да компенсира загубите в бранша по време на действието на отменената от съда Наредба 3 за директните плащания. Те искат оставката на зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров и на двама директори на дирекции в министерството.

Първият протест ще е утре от 11.00 ч. на главния път София – Варна, на разклона на великотърновските села Арбанаси и Шереметя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Изтрепаха здрави животни за да ни хранят с насекоми по нареждане на Ес
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено тикви могат да се гледат в БГ! И нас ще ни ...
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали байко направи супер сигурна и защитена граница с Турция? Птиче не прехвърча!!! От къде тогава идва тази зараза в България?
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата ако ще избива животни превантивно трява да ги наплати най-малко в троен размер. а за по-едър *** в петорен.Хората не са виновни ,че границата не се охранява и се пресича от заразени животи или разни там меркелови инвейдъри с неизвестни болести или умишлено заразени.Държавата да сключи гражданска отговорност.Щом живея в тази държава и тя изисква от мен, то аз изисквам всичко от държавата.Ако държавата абдикира да се разпуска парламента.. веднага.Да идват можещи хора.
13
1
 
20
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Какво става хора? Тези не се спират да умъртвяват животни.Така е, няма животни, няма проблем.Срамота, трябва някой да ги спре.Браво на стопаните,не позволявайте да ви избиват животните.
12
1
 
24
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Тия се уляха, през седмица ще избивят хиляди здрави животни превантивно, какво е това безобразие!
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унищожиха производството в България а сега искат да избият и животните за да унищожат поминъка на хората и да ги накарат да работят докато са живи.И никакъв ЕС не е виновен ! - тука има цел да се подсигури работна ръка защото няма кой да работи за 5 - 600лв.Избийте всичко живо и ще минем на трева и шишарки ! - ум царува ум робува.
10
2
 
17
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Ама как такя протестират?Нали Боко е добър бащица и каза, че всичко в родината е ОК и се развива по план?Слепи ли сте? Навън текат реки от мед и масло а лопатите за риене на кинти са дифицитна стока!Спите хора, спите!Чета някакви мъдреци да питат къде са зелените? Докато се делим на тия и ония, така ще е! Пореден глас в пустиня!
9
2
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Овцете и козите си нямат четири копита. Няма как да се изкара пари. Приют за овце и кози не е добра инвестиция, на загуба ще са. Като цяло е безмислено за тях да лаят като няма как да се изкара пари.
8
2
 
17
 
! Отговори
ала бала преди 5 години
къде са кучелюбителите и разни фондации и организации за защита на животните ?
7
0
 
3
 
! Отговори
Трол преди 5 години
До ТролЗада отворите клипа трябва да си оправите малко линка на името на сайта липсва (facebook)
6
1
 
3
 
! Отговори
Трол преди 5 години
"https://facebook/100000289676601/videos/2046371535382482/" Ето едно видео от протеста!
5
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българския фермер е самодеец и аматьор в тоя район. Над 90% от тоя край са бивши военни сега пенсионери и се правят на фермери.Според стандартите на ЕС те трябва да си регистрират животните с номер на ухото и като бели хора да взимат субсидии в евро /?/. Но като *** селянин не желае стандарти и норми на ЕС и кара " бос" по къра. С гегата напред и се прави на фермер. Но се е прос овчар.Дори не е и професионалист
4
1
 
34
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Точно това, трябв ада се прави! Ако се оставите на "Султанките" на Борисов, с вас е свършено! Съпротивата е първото добро начало, а последвщаото го - Борбата е развиващото. С него, трябв ада покажете, че вие Сте, а Борисов - не е!
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** не се отказват да клатят стабилността.
2
1
 
48
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 5 години
ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЖИВОТОНВЪДИТЕ !!!! Това избиване на животни е национално предателство !
1
3
 
65
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Това са заповеди от ЕС да се унищожават българските животни ,за да купуваме замразеното им месо и скъпото им масло ! Целта е да се унищожават българите !!!