Спипаха иманяр с антични монети и предмети, оръжие, пари

Притежателят на антиките е на 66 години от Стара Загора
12 юли 2018 17:52,
2
Спипаха иманяр с антични монети и предмети, оръжие, пари
Снимка: Pixabay

Предмети с висока културно-историческа ценност откриха криминалисти на ОДМВР-Стара Загора, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Специализираната операция на служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" е проведена вчера под наблюдението на прокуратурата.

Претърено е и жилище в града, собственост на 66-годишен мъж. От там са иззети 1680 антични монети – колекции и отделни монети от тракийски, римски и византийски епохи, 431 старинни антични предмети, 49 различни по вид и форма антични предмети от жълт метал, наподобяващ злато, и античен керамичен съд.

Намерени са и пистолет с пълнител, без фабрични номера, револвер, също без фабрични номера, старинна пушка и 46 боеприпаса – различни калибри. Открити са и значителни парични суми в левове и валута, съхранявани в жилището.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.278, ал.6 и чл.339 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за частната колеция от монети на патриота Божков ?