Само през трупа ми! В Шарково се чудят има ли смисъл да гледат животни

В селото има и други опасения – от това как се погребват животните
16 юли 2018 17:15,
65

Пети ден продължава умъртвяването на болните животни в село Шарково. Заради блокадите и протестите единственото оцеляло стадо е това на баба Дора. Днес тя ги изкара на паша, може би за последно.

"Само през трупа ми!" Така коментира пред Bulgaria ON AIR баба Дора на въпрос дали днес ще бъдат умъртвени неините животни

Още по темата

Умъртвените овце и кози в село Шарково до сега са близо 1200.

Дойка е изгубила вече цялото си стадо от 800 животни. Жителите на населеното място се питат дали въобще има смисъл в този район да се продължава животновъдство.

Сред местните има информация, че ще бъдат обезщетени с 190 лв. за умъртвено животно. Имат обаче много въпроси към управляващите и се готвят за протест пред Народното събрание, който ще се проведе в сряда.

"Бил заразен този район, всички болести тръгвали от тука, това беше причината да се почне и с това умъртвяване", настоява жител на Шарково.

"Дали има смисъл в този район да се продължава животновъдството", пита друг човек и настоява - ако е така, поне да се каже и хората да си знаят да не купуват животни.

В селото има и други страхове. Според кметът животните се заравят само на 3 метра под земята край селото и има опасност от нова зараза. Ако падне по-обилен дъжд труповете ще изплуват и ще тръгнат към селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55 Премиера е мек. Ако съм на негово место. Два автобуса докарвам и всички живодновъди два месеца в лагер за интеграция с обучение по животновъдстно.С храна и телевизия без да напускат лагера. И пълни обяснения как са взели животните от кой откога защо и цялата група.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия като ги гледам в каква мизерия и е фермата. И при това животните без контрол се плодат. Без ваксини , без ветернар, сама пенсионерка Болни здрави на едно.Трябва да почни разчистването от животновъдите. Пенсионерката е параван зад нея е ОПГ / организирана престъпна група/
48
4
 
3
 
! Отговори
Бойко Мачкай преди 5 години
Само така баце!
47
8
 
1
 
! Отговори
Браво Бойко преди 5 години
Бойко за пореден път спасява България, но никой не го оценява, защото българите сте неблагодарен народ! По-добре ли щеше да е да ви остави да се разболеете от чума?! По-добре ли щеше да е да умират хора, вместо животни?
46
6
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Кмете, не дреми! Не ги заравяйте там просто. Преценете къде. Тези животни са си за убиване.
45
1
 
10
 
! Отговори
цаца преди 5 години
Изкупувахте млякото за жълти стотинки от бедните селяни ...даже може да се каже рекетирахте ги ,държавен рекет -това е най-правилният израз на слупващото се от доста време.Мандрите и изкупувачите на млякото,арендаторите и големите фермери заедно със комунистическите *** заробват и заграбват труда и хляба на и без това бедните хора.Аз бях един от тях .Да бях,но ...се свърши .В тая дъжава с честен труд не ставаш за нищо.Ха евтина ракия и фалшив салам има колкото искаш.Калпава рабта майна
44
0
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Някое послушно корумпе пак провя път на немското сухо мляко на всяка цена що така бре!?
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоууу, джypналя! Болни животни НЯМА, много да обичам майките ви и лелите ви! Фалшиви дипломи, фалшиви души, фалшив морал и фалшиви мозъци пишат ФАЛШИВИ НОВИНИ! И ПАК - МНОГО ОБИЧАМ ВАШ'ТЕ МАЙКИ!
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трепна ми, защото българския народ е беден, а държават мачка бедния народ!
41
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ВИ ЛИ ТРЕПНА Нещо!?За едни жювотни ти трепери, а за ХОРАТА - мигранти да март, нали?
40
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо се разплаках!Как може да убивате козичката на баба Дора? Плача вече!Този коментар беше написан, да докаже, че за рушофильй по-важни са едни кози отколкото децата на мигранти в САЩ. По чийто адрес имаше коментар:"стига с тези мелодрами, ще се разплача вече! На *** са им по-мили едни кози отколкото страдащи хора! Това е така защото те може би чувстват козите за по-близки!
39
10
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До Анонимен 24 Да оставят козичките на баба Дора да измрак и да я лишат от обезщетение.Обещетяват се само евтаназирани животни. Преставям си каква смрат се носи от тези кози из цялото село.Защо никой не купува там имот ?Ами ще се задуши.
38
1
 
16
 
! Отговори
Йово преди 5 години
2 години подред по време на байрама и рамазана турците купуваха евтино агнешко от българите. Естествено че това не се хареса на големите западни производители(германски основно) и хоп чума. Преди години с квота от около 20% за яйца, поляците изнасяха 40% от яйцата за ЕС и хоп изненадващо се появи салмонела и избиха кокошките на поляците в крайна сметка отново влязоха в квотата си. Не си мислете че някакви български селяни по границата с Турция ще цакат едрия капитал.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изгониха младите, сега и възрастните, тези хрантутници даже не разбират, че гонят хората, които им осигуряват луксозния начин на живот
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
800 животни даващи мляко вълна и месо!жената плачеше от душа!
35
0
 
12
 
! Отговори
Я гледай преди 5 години
Труповете закопани само на три метра и при дъжд щели да тръгнат към селото. Явно заразата е тръгнала от кмета.
34
6
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Това е целта на ЕС и ГЕРБ -да не се гледат животни и да се внася 30-годишно замразено месо от Европа...
33
0
 
18
 
! Отговори
Решение преди 5 години
Да махнат брадите на всичките кози. И полицията няма да ги разпознае.Проверено ... :)
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селото сигурно е 25 души! Да направят референдум за излизане от ЕС!
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропаднала държава.Нищо повече.