Летен грип тормози туристите по морето

Температура и втрисания са сред симптомите
18 юли 2018 08:20, Петя Славова
27
Летен грип тормози туристите по морето
Снимка: БТА

Летен грип напълни лекарските кабинети по морето. Той се проявява освен с висока температура и втрисания и със стомашно-чревни неразположения, съобщава "Монитор“

Повечето от общопрактикуващите лекари обаче не дават проби за изследване в регионалните здравни инспекции, за да не губят време и направо изписват лекарства на пациентите. Затова и цифрите от статистиката на инспекциите са твърде малки в сравнение с реалната картина.

Още по темата

Във Варна например за последните два месеца острите респираторни заболявания, по данни на Регионалната здравна инспекция, там са 367, а ентероколитите са 129. На практика обаче те са поне три пъти повече, коментираха общопрактикуващи лекари.

Подобна е и картината в Добрич. Там при подадени проби в РЗИ са установени 243 остри респираторни заболявания и 48 ентероколитни. Ентероколити удариха курортистите и по Южното Черноморие.

Междувременно инспектори от РЗИ-София откриха мръсотияв 4 открити басейна в столицата.

Инспектори от Столичната регионална здравна инспекция установиха мръсотия в четири открити басейна в столицата, съобщиха от там. От РЗИ обаче отказаха да съобщят кои са те.

На собствениците на въпросните басейни са издадени предписания. Лабораторните изследвания са установили, че замърсителите са механични. Инспектори взимат проби от басейните и през деня, докато има посетители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
9
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Не знам от какво е но го има. Аз съм болен и според мен е от мръсната вода. На всякъде по бг. Плажа искат 50ст. За тоолетна и всичко пикае и с.е знаете къде е това е резултата. Допреди една седмица нямаше хора и водата беше чиста сега е боза. Ще сменям морето. За какво са тия 21лв за чадър като една тоолетна нямат.
24
7
 
31
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Апропо това с "летният грип" е поредната журналистическа тъпащина,всеки лекар ще ви каже ,че през лятото грип не може да има ,вируса не може да вирее при високите летни температури и директна слънчева светлина!Това са стомашни-чревни бактериални инфекции дължащи се на ниска хигиена ,както лична така и околна!Та е по лайномориетони!
23
2
 
5
 
! Отговори
Ангелкова преди 5 години
Шит грип патент на нашето ***.Уелкъм форинърс.Изпълнихме плана пардон петилетката.Шит за всички от 💓 от България с любов.
22
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като всичката фекалия се излива в морето, какво очаквате? Миналата година се изкъпах на Слънчев Бряг(не знам с какъв акъл влязох във водата) и после два дена температура и д.ария до припадък. Просто не се чудете защо масово хората бягат в Гърция, там такива проблеми няма. Докато тук е код кафяво от фекалии в морето ще е така...
21
4
 
15
 
! Отговори
коче преди 5 години
НЕ знам дали хотелите и предприятия си изхвърлят отпадните води в морето, но като гледам снимката колко сбирщина има на едно място, не знам как не са хванали и сифилис тия.. При толкова много хора, всеки пикае, плюе и *** в морето... как им доставя удоволствие да се бутат като пчели в кошер не знам.. за това аз подбирам местата, на които ходя. Има много по-чисти и спокойни плажове, на които не се изсипва целия град да се пече..
20
1
 
15
 
! Отговори
Фекалната вода преди 5 години
На някои хора "лампичката ще им светне" чак когато започне неминуемият туристически отлив в резултат на всичките зарази разнасяни заради изхвърлянето на фекални води в морето. Този проблем е най-вече по Южното Черноморие, на Север от Варна го няма, но това не означава, че и те няма да пострадат от недоволството на туристите.
19
2
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Възможно е някои да са прекалили с леденото пиво или мелбите. Други може да са понастинали от спането в палатки. Възможно е и изхвърляните фекалии да са причината. Но защо не гледаме от съседна Гърция. Бях в такова апартаментче на 50 метра от брега и всяко такова принадлежащо към дадена кооперация от апартаментчета е включено в фекална шахта и обаждайки се на лайнарките идват и измукват тези *** и нищо в морето не се насочва. В църквите пък има помпи за изсмукване на димът от свещите.
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На аканото българско черноморие обикновено е така. Тази екстра върви към пакета, с помощта на министър Ангелкова разбира се.
17
2
 
46
 
! Отговори
хах преди 5 години
да, да, да... така е. Всички го знаем този грип. Всяка година идва, като започнат хотелите да изсипват кафявата вода в морето и грипа идва. :)
16
2
 
45
 
! Отговори
Хе преди 5 години
Хе хе колко нежно наричат по статиите - летен грип - бактериалните стомашни инфекциите от фекалиите по родното черноморие. Сакън народа да се завърне там. На мен ми омръзна да попадаме с детето в инфекциозното в Бургас. Затова за пореден път - Гърция. Проблеми - никакви!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтаназия...:)
14
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Румен, Гърция има 15 000 километра брегова ивица, като значителна част от нея е напълно безлюдна. Там дори да се изливат фекалиите в морето, пак не се усеща. В България при 354 километра брегова ивица всичко е супер пезастроено!Независимо от горното вече фекалиите почти не са проблем, защото навсякъде в България изградиха пречиствателни станции с пари на ЕС.
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
местните ешерихия коли не ни лови вече, имунизирани сме от малки...както софиянци са имунизирани срещу мръсния въздух в софия и на останалите не ни понася:)
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно затова тия от телевизора дават се лошо време и се да вали да почва снега от сега и да ставаме северния полюс
11
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са написали грип. Пак почвате с вашите фекалии ..Къде ги виждате тези тръби не знам. То ако беше от тях целия плаж щеше да е болен не 500 човека за 3 месеца. Бахтии смешньовцитеее от полянитее. Вие плаж виждате май само по телевизора :)))
10
3
 
21
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Защото тръбите не се изливат в морето в Гърция и Турция.
9
1
 
15
 
! Отговори
маларт преди 5 години
ешихерия коли не прощава
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При тази ниска хигиена...Една от нашия вход с гъбички по ръцете всяко лято ходи да работи по морето. Не и ли искат медицинско, не я ли виждат, че е гъбясала, как я наемат...Фекалните тръби се изливат направо през плажа, в морето, на десетина метра се къпят разни...
7
6
 
8
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Герб *** родината ми освободи!
6
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо в Гърция няма "летен грип".