HelpBook алармира: Без лампи, канализация... боклуци

Граждани сигнализират институциите чрез платформата
19 юли 2018 19:45,
0

Снимка: HelpBook

През изминалите дни получихме множество сигнали, отправени към Община Варна, която с радост можем да отбележим - реагира светкавично.

Първият такъв е за неработещ фонтан, който се намира на пл. "Независимост", до Драматичния театър. Потребителят твърди, че въпросното съоражение не работи нормално - половината пръскалки са извън строя и не излиза никаква вода.

"Грозно е и е обидно за гражданите и гостите на града", посочва той.

В друг сигнал оплакването е, че след цели два месеца ремонт на табло, известяващо движението на автобусите от градския транспорт, то отново не работи.

Същият потребител е сигнализирал и за неработещи осветителни тела на бул. "8-ми Приморски полк" 112Б в морската ни столица.

В близост пък едрогабаритни отпадъци "красят" ул. "Сава Радулов" 9, които, надяваме се, вече са извозени, а ако не - то това да стане в най-скоро време.

Получихме оплакване и от жител на китното селце Долна Диканя. Проблемът е в постоянната липса на светлина: "Интересува ме кога ще се нормализира уличното осветление в Долна Диканя? Масово не светят крушки, други едва мъждукат. В тъмните часове на денонощието е трудно да се върви по неосветени улици. И това продължава отдавна". Въпросът е отправен към Община Перник.

В същото време, след поройните дъждове, лъсна проблемът с канализацията в столичен квартал: "В престижния кв. "Манастирски ливади", в района от южната страна на бул. "Тодор Каблешков", по-точно по улици "Казбек", "Пирин", "Родопски извор" и др., няма нито една шахта за отводняване, въпреки многобройните нови сгради и изградената канализация, която е под самите улици. Кога ще се изгради отводняване на улиците? Когато завали и слаб дъжд всички улици се превръщат в реки". Сигналът е изпратен към Столичната община, район "Витоша".

Още един сигнал постъпи до Община Витоша в София. Молбата е да се обърне внимание на детската площадка в квартал "Карпузица", ул. "Миле Попйорданов". Площадката е в окаяно състояние, като повечето от пейките и катерушките се рушат. Въпрос на време е някое дете да пострада. В момента цялата площадка е обрасла в трева, както е видно от изпратените снимки.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари