Вандали заляха с мазнина паметника на Левски в Ловеч

Петната са върху гранита в основата на постамента и върху надписа
Обновена: 19 юли 2018 19:49 | 19 юли 2018 16:30, Красимир Ангелов
58
Вандали заляха с мазнина паметника на Левски в Ловеч
Снимка: БТА

Неизвестни вандали са залели с мазнина лицевата страна на паметника на Васил Левски в Ловеч, съобщи зам.-кметът на общината Даниел Колев.

Още по темата
Това е станало в навечерието на отбелязването на 181 години от рождението на Апостола, отбелязва БТА.

Петната са върху гранита в основата на постамента, под надписа и върху част от него.

"Няма друго обяснение за изливане на мазнина на това място, освен хулиганско действие. Жалко е, че това стана ясно точно преди вчерашната дата 18 юли, когато цялата страна отбелязва годишнината от рождението на Апостола на свободата", заяви Колев.

Служители на "Комунални дейности" към община Ловеч в момента вземат мерки за почистването на петната.

Цялостната реставрация и консервация на паметника на Васил Левски приключи в началото на юни 2018 г. За целта МК отдели целево около 49 000 лева. Беше подменен и основният надпис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той апостола Левски е във висините както и другите ни възрожденци,и да го заливат или нещо друго да правят около него все не могат да го достигнат,ако щат и мазно да изпускат как ли не от мазници повече не могат да станат тези неразумни люди дето са се навъдили без животновъди както ги изкарват по справките комюнике като диви ***.
40
0
 
1
 
! Отговори
скулптор преди 5 години
Радев -президентът е виновен.Той отговаря за паметниците в България.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пощаджията светец
38
0
 
10
 
! Отговори
без наказание моля! преди 5 години
Моля виновният/те да НЕ бъдат наказвани по никакъв начин. Моля на виновният/те да бъде дадена грамота за идиотизъм публично по телевизията лично от Бате Боко Тиквата и да се направи интервю пред къщата на виновният/те. Ние гражданите на България и истиснки патриоти ще се разберем по-късно с тях, вие само ги покажете, та да ги знаем кои са!
37
1
 
9
 
! Отговори
до Валери преди 5 години
Това е национално предателство.------Уви!!!!Националното предателство си е наша национална традиция и то не от днес или от вчера!
36
4
 
4
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Направил го е някой ,който знае рождената дата на Левски....Вандали с подобна памет и познания? Едвали -просто някаква акция и то анти -ГЕРБ
35
3
 
37
 
! Отговори
стрижко преди 5 години
На Левски майка му живее в мизерия заедно с другия си син до сетния си дъх.Същите *** са били българите преди 140 години, както и днес. Нищо ново под слънцето.Вълка козината си мени - нрава никога. Тук обаче говорим за овце
34
0
 
22
 
! Отговори
Левски се е жертвал преди 5 години
Тия дето са направили са едни мръсни вандали. Левски е жертвал живота си за България, измъчвали са го, но не е искал да издаде никой от своите. Когато са го питали като се освободи България цар ли иска да го правят, той е казал: ,, Не ми трябва да съм цар, ако е затова и сега си имаме султан".Ако са го направили за пари тия вандали, колкото и да са нямали , трябва да се засрамят.
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като сте се оставили да ви управлява антибългарската гербава *** начело с банкянското *** какво очаквате
32
2
 
22
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
ПРОСТАЩИНА, КОЯТО Е РЕЗУЛТАТ ОТ ПРОСТАШКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА. НАРОДЕН СЪД ЗА ОНЕЗИ ПРОСТАЦИ, ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ, И ТЕЗИ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ !!!!
31
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези които взеха решение да съборят паметника по случай 1300 годишнината на България,вместо да го ремонтират(имало е готов проект на група архитекти,българи от Англия ),също са вандали!Десните ръце да им изсъхнат,дано!
30
1
 
29
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Мазни петна са тези които са вандалствали.Васил Иванов Кунчев-Левски е светиня.Той е недосегаем,сега и во веки за всеки български родолюбец.
29
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ловеч обича Путин.
28
0
 
46
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Това не е хулиганско действие,а провокация точно на рожденната дата .Трябва да открият и накажат тежко извършителите.Това е национално предателство.
27
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Ловеч не трябва да има паметник, предадоха го един път, ще продат и още хиляди пъти.
26
0
 
44
 
! Отговори
предложение преди 5 години
Не може да няма камери около паметника по сградите и да не са запечатани образите на безмозъчните извършители - но какво да се прави такова е възпитанието и създадената ценностна система след 89г- да се руши, да не се зачита нищо свято, да се издига в култ простотията ,неграмотността, извратеността, наглостта и тнТа, моето предложение е следното, след като ги намерят тези серсеми да бъдат третирани по същия начин да бъдат залети с мазнина, ноооо да бъде порядъчно вряла на огън!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хъъъ, кой ли ши е туй?
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиста провокация, но все някога подобен "вандал" ще стъпи накриво и ще има "ела че ми трябваш".
23
4
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Това е работа нароми само.
22
5
 
47
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Само са избирателите на баце