Напрежение в Ямболско: Без втора проба от животните!

Порожанов обеща: Ако е отрицателна, няма да евтаназират
20 юли 2018 19:20, Анисия Иванова
10

Напрежение скова Болярово. Фермерите отказаха да пуснат ветеринарите, дошли да вземат втора проба за чума по животните там. Земеделският министър Румен Порожанов увери от парламента, че ако втората проба е отрицателна, издадената заповед за унищожаване на животните ще бъде отменена.

Барикадата протестиращи от Шарково се премести пред фермата на Ана и Тодор в Болярово. Именно така ветеринарите не успяха да вземат втора проба от животните за наличие на вируса на чума.

Анна и Тодор гледат животни от 5 години. Във фермата им има 200 овце. Не вярват, че животните са болни. Отхвърлят и версията на Агенцията по храните, че вирусът е пренесен от избитото в село Крайново стадо.

В парламента земеделският министър призова още стопаните да се вразумят и да допуснат ветеринарите да вземат втора проба. Заради напрежението в ямболските села евтаназията на животните е спряна, съобщr Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Пора, вместо да обещава, каквото и да е, да си подаде оставката! От него се иска, само оставката, нищо друго. Да не говорим, че, ако Бойко я подаде преди него, ще му спести това усилие.
6
13
 
4
 
! Отговори
чичото преди 5 години
Бай Фидане, в Кости умряха животни... и чак тогава откриха чумата! А едно яре е 100-110 лв като го продаде, козата се продава за 70-80 лв!!!!! Обезщетението е 190-220 лв!!!! Можеш ли да смяташ?
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберотъпчета , защо вашите ветеринари не можаха да различат ОВЦА от КОЗА и написахте ,, СЪМНИТЕЛНИ " ПРОТОКОЛИ на овцевъдите и вдигнахте народа срещу държавата ??? Скоро ще започнете да отричате за ч.умата , както го прави Собственика на ГЕРБ .
4
3
 
20
 
! Отговори
Бай Фидан преди 5 години
Лаик съм в тази област!Но някой във форума знае ли да има поне едно умряло животно,от тази болест,в тези села?
3
4
 
13
 
! Отговори
Нали сме Европа преди 5 години
Комунистическо заплащане ли да искат, в таз Демокрация. Това е труд, храна и всяко животно е реалното им препитание. 300? са малко за Европейски стандарт
2
2
 
24
 
! Отговори
Заповед от ЕС Няма преди 5 години
Така е, сулю и пулю т.е два пъти сваленото правителство и компания, без никакъв законов предтекст (дори при позитивни проби, в демократични държави се отцепва и лекува) пробваха поредния геноцид срещу МНОЗИНСТВОТО. Ми...нема да им се получи...вече и световни медии са алармирани за безобразното заколение...аман.Граждански права се отвоюват, от Народа, за Народа. #ОСТАВКА
1
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно в Ямболско фермерите разбират много повече от ветеринарните лекари.Свещена простот(а)ия!И, забележете, предявяват искания за 300 (триста!) евро обезщетение за животно!