Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна

Полицията изведе всички доброволци от село Шарково
Обновена: 22 юли 2018 17:33 | 22 юли 2018 16:55, Камелия Цветанова
274
Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна
Снимка: Булфото

Започна евтаназията на стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково, съобщи Нова тв.

Тя се превърна в събирателен образ на стопаните, които със сълзи на очите се разделят с животните си.

Още по темата
Десетки доброволци пазеха дни наред къщата и стадото й, за да предотвратят избиването му.

Днес обаче полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Полицаи изведоха от Шарково гражданите, които бяха блокирали пътя до последното оцеляло стадо - това на баба Дора.

Жандармерия не допуска никой в селото.

Населеното място в Ямболско е едно от онези, в които заради чумата по стадата, се извърши евтанизация на цели стада. През седмицата процесът на умъртвяване бе спрян, но днес ветеринари и полиция отново са в селото в опит да вземат повторни проби от животните.

Властите обясниха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отчетоха се пред ЕС....който е гледал животинки знае че човек се привързва към тях.И това е нормално за хората, а не за социопатите. Тази агенция преди време умъртви редки птици от Унгария напук на съдебното решение.Същата агенция направи опит да спре извеждането на двете лъвчета за лечение в чужбина. Шефа им който отговаря за умъртвяването е един наглец и тъ.панар.Да се връща на дъщерята му, гадостите които извърши.
232
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като животинките не са умрели са ги гонили и доубивали с колове
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AniПомолили са ги без да покажат документ за основанието. После излъгали жената че идват да вземат проби. Е колко стана вече на сметката им? Май доста набъбна?
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бели рицарю,Липсва наблюдение и профилактика. При такава опасност не се вземат проби на 20 дни както у нас, а всяка седммица. Това се прави някъде по света. Да впрегнат всички ветеринари има кой да го прави. ОБАЧЕ ЩЕ ИМ ЛЪСНАТ ОНЕЗИ НЕЩА! Колкото по- малко хора са наясно, толкова по- добре. По много причини.
229
1
 
0
 
! Отговори
Чума е преди 5 години
До Ха-хаето го и репорта от ОИЕ:oie.int/wahis_2/public/wahid.php/Reviewreport/Review?page_refer=MapFullEventReport&reportid=27029първото огнище е село Воден, после е село Кости
228
6
 
3
 
! Отговори
Китно е за затвора преди 5 години
Възпрепятства дуржавни служители да ограничат чумата по този начин нанасяйки щети за стотици милиони На държавата
227
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
237 - Еее ся. Българит сме народ реяволюционерски !!!
226
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-237,след тиквата,ще арестуват и ***.
225
13
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Лошо другари ... Лошо ... Явно не са спазани инструкциите на другарката Нинова - "кой където го спрат там да остане", но да не сдава позициите ... Но пък има и добра новина, Визията на България вече е съгласувана с ген.Решетников и е зададена от "Позитано 20", така че "Светлото Бъдеще" вече ни е осигурено ... Остава да чакаме третото пришествие на "братушките" за да могат другарете пак да дойдат на власт и да започне новата Ера за човечеството ... !!!
224
4
 
12
 
! Отговори
Бели рицарю, преди 5 години
На твоето "Ама после, ако наистина се окаже, че тия животни са чумави", само да питам -кога е това "после", след още 1-2 месеца? Ако имаше чума, досега да са се изпотръшкали всички животни. Умряло няма ни едно, поне с доказана ч.ума.И резултати о изследвания на независима оторизирана лаборатория обявени официално няма!Има геноцид - не над животните, над хората е!
223
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна" Нима човек може да се опази сам от чум.авата напаст на облечената във власт мафия?
222
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Цитат: На интернет адрес:<br>oie.int/wahis_2/public/wahid.php/Diseaseinformation/WI<br><br>Регистрация по дни и заболявания и в кои държави са регистрирани.<br>Тук е истината на сайта OIE World Animal Health Information Sistem<br>Село Кости, откъдето започна всичко 04.06.2018 г. не е регистрирано като огнище на чyмa, нито има други регистрирани случаи на чy.мa (PPR) по о
221
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО- ИНТЕРЕСНОТО Е АРЕСТУВАХА ЛИ *** ЗА ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО КЪМ БУНТ! сТИГА С ТАЯ ПРОСТА ***. ПРЕПОРЪЧВАМ НА ПРОКУРОРИТЕ ДА ГЛЕДАТ И В ПОСОКА АГЕНТУРА В ПОЛЗА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА (ЗНАЕМ КОЯ) - ПРИСЪДАТА ЩЕ Е МОГО ПО - ГОЛЯМА!
220
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То дали мургавелите ще ги отмъкнат или властта ще ги изтреби разлика няма! И в двата случая нямаш думата!
219
2
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Две седмици кози ни занимават,две седмици крава,а че тока го вдигнаха и покрай него всичко останало нито дума.Занимават ни с бежанците,а с 1.5 милиона *** въпроса е решен.Браво на медиите,страхотно отвличане на вниманието
218
44
 
34
 
! Отговори
Хайде стига преди 5 години
с тая баба Дора,че стана твърде тегаво,банално и досадно!!!Като няма овце и кози,намерете и един дядо,който да я успокои!!!И само да попитам нейните защитници,биха ли консумирали месо или мляко от болни животни,дори и само да има съмнение за това???Защото аз,НЕ!!!
217
40
 
30
 
! Отговори
niki преди 5 години
Най-накрая. Аман от глупости. А тази баба да вземе да си направи кошарите като хората, гледането на животни както сме го правили преди 100 години отдавна е отживелица. Сега се изисква хигиена!
216
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синонимът на чумата е ...
215
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камелче, кой не допуска жандармерията в изречението: "Жандармерия не допуска никой в селото."?
214
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен228Дали Монсанто или Байер идеята е същата, да се продуцират повече немислещи тупа-ни като тебе. Резултата е на лице.