За убийството на Дамла: Мехмед иска в ареста, страх го е от линч

Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу първия братовчед на детето
23 юли 2018 17:10,
33
За убийството на Дамла: Мехмед иска в ареста, страх го е от линч
Снимка: "24 часа"

Седем месеца след убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград, прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу първия ѝ братовчед - 25-годишния Мехмед Хасан, който е основният заподозрян за жестокото престъпление. До средата на септември трябва да бъде даден ход на делото, информира "24 часа".

Още по темата
"На този етап не мога да кажа каква ще бъде стратегията ни по време на делото. Все още не съм се запознал с обвинителния акт", заяви Павел Гатев, служебен защитник на задържания като заподозрян за убийството.

Повдигнатото обвинение е за убийство на малолетно дете в безпомощно състояние и по особено жесток начин. В случая предвиденото наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според прокуратурата престъплението е извършено, за да бъде прикрито друго престъпление.

Разследващите смятат, че младият мъж е влязъл в жилището, за да краде пари. Той е знаел, че в апартамента на близките му има пари, защото ден преди да извърши престъплението, Мехмед поискал от майката на Дамла 50 лева назаем и ги получил.

Знаел, че майката е нощна смяна, защото той работел в същото предприятие.

Мехмед влязъл в апартамента, в който сама спяла малката Дамла. Мъжът имал ключ от жилището. Докато тършувал, момичето се събудило от шума и започнало да вика уплашено.

Тогава Мехмед се стреснал, притиснал носа и устата ѝ и я задушил. По-късно залепил лицето на детето с тиксо и напуснал жилището.

От извършената съдебномедицинска експертиза на тялото на Дамла категорично се установява, че причина за настъпването на смъртта на детето е задушаване (механична асфиксия) от затискане и запушване на дихателните отвори - уста и нос.

Безжизнената Дамла беше открита в семейното жилище от майка ѝ Садет Муса, когато тя се върнала от нощна смяна. Писъците на майката разбудили съседите в жилищния блок.

"Когато излязох навън, вече бяха изнесли Дамла. Опитах се да направя сърдечен масаж. Телцето беше още много топло. Майката ме питаше: "Бие ли сърцето?", а аз ѝ отговорих положително. Нямаше как да ѝ кажа, че не усещам сърцето на Дамла", разказа Стефка Николова, която живее един етаж под семейство Муса.

Пристигналите с линейка медици само констатирали, че детето е мъртво.

Убийството на Дамла предизвика сериозно напрежение в Момчилград. Десетки жители на града излязоха на улиците, за да искат бързо залавяне на убиеца и налагане на най-жестокото наказание. Хората признаха, че се стрхуват да няма други убити и не смееха да пускат децата си научилище.

Веднага след убийството в ареста бе задържана майката на Дамла и бе обвинена, че е оставила дедето си без недзор. По-късно тя бе освободена, но зад решетките бе затворен Мехмед.

По време на разследването стана ясно, че той е бил изключително близък до семейството и много привързан към момичето, грижел се за нея като по-голям брат.

Според разследващите той направил пълни самопризнания при повторен разпит.

В момента обвиненият се намира в следствения арест в Кърджали. В съда Мехмед се държал хладнокръвно и с нищо не показал, че съжалява за случилото се. Поиска да бъде в ареста, страхува се от линч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тази майка оставя невинно малко дете само през ноща. Близки, съседи, приятели, роднини та то е само на 7 г. толкова ли не намери на кого да го остави. На какво е разчитали? Това е първата причина да тази трагедия. Нечия безотговорност.
23
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Електората защо се избива така ;) ???
22
6
 
5
 
! Отговори
Атила преди 5 години
Турска му работа....
21
1
 
9
 
! Отговори
Разбирко преди 5 години
Е това,ако не е за смъртна присъда незнам кое да е.Убийство на малко дете.Сега тоя *** ще го хрантутим 12-13години и после ще излезе чисти свеж.Смърт!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво ще го съдят като след 2-3 години ще е свободен човек ,а ако междувременно не му хареса килията може да си тръгне от затвора ей така . БХК ЗАЩО СПЯТ тука се нарушава правото на етническите обичаи и традиции.Оставете ги хората да си практикуват сношенията както повелява Мохамед . Какви са тези анти европейски практики ? Хубава работа... ама гя ./ урска .
19
3
 
1
 
! Отговори
информира "24 ч преди 5 години
Какво да коментирам краден Текст от вестник 24 часа като искам мога и там , нека си коментират тука местните Уфце на сайта
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kakyv linch?! Smyrt!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Стегни се бе... на парчета трябва да го нарежат
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSВ случая 30 години трудов лагер биха били по удачни. И да го утепат, загубеното няма да се върне. По добре да бачка. Смъртно наказание е подходящо за други случаи, в които причинената щета е толкова голяма, че не може да се отработи.
15
0
 
2
 
! Отговори
we преди 5 години
ДАМЛА*
14
1
 
17
 
! Отговори
we преди 5 години
Нещо не ми се връзва...ако той е бил близък със семейството на Далака,бил е като неин по-голям батко,защо тя като го е видяла е почнала да вика,все едно ако види майка си или баба си да вика,няма логика ,нали са близки знаят се...НЕЩО ДРУГО ИМА!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче като е душил детето не го е било страх.Да го линчуват.Един изверг по-малко.
12
0
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Нека някой сега да каже ,че не е необходимо смъртно наказание
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и кво лошо има да го линчуват ?? той като е убивал за кво е мислил ??
10
0
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Е !!! То остава и да го пуснете !!! Ама...Може и това да стане...
9
0
 
21
 
! Отговори
nik преди 5 години
Никакъв арест, пуснете го както правите с другите престъпници ....
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наркоман
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Bg izmetточно това си
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Коро боздугананемож уплаши турчеещ се с това
5
0
 
17
 
! Отговори
7 преди 5 години
Изключително близък значи тъпкaч!А бащата къде е?Тоя да го изкормиш му е малко!