Кола на заден ход блъсна 90-годишна в Сливница

Жената е настанена в болница без опасност за живота
16 авг 2018 12:46, Красимир Ангелов
13
Кола на заден ход блъсна 90-годишна в Сливница
Снимка: Булфото

90-годишна жена е блъсната от лек автомобил в Сливница, съобщиха от ОДМВР - София.

Сигналът за инцидента е подаден около 10.20 часа на 15 август в РУ - Сливница. Съобщено е за пътнотранспортно произшествие с пострадал пешеходец на кръстовище в града.

По първоначални данни 90-годишната пострадала жена е била блъсната при маневра заден ход от лек автомобил "Мерцедес", зад който е преминавала. Възрастната жена е транспортирана в болнично заведение с мозъчно сътресение, без опасност за живота.

Водачът е тестван с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖоНикой не оспорва, че така е по закон. В моя случай бе водачка на автомобил и млада жена. А се движеше по паркинга като ранено диво прасе. Гледаш, няма никой отляво. Гледаш отзад, отдясно и в следващия момент ти налита отляво. И не само при движение назад. Да не говорим, че попадаш и в същата хипотеза, когато някое майче, заето с цигара или мобилен телефон не контролира между паркираните коли 80-90см.си дете. Нямаш никакв шанс да го видиш. Е, ако не си пуснал камерите.
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези нагли и кухи пенсии са навсякъде
9
3
 
0
 
! Отговори
Грандиозно!!! преди 5 години
Абе и това ли е ОБЩОНАЦИОНАЛНА НОВИНА? Че някой си е спукал гума,или друг си е порязал пръста ,няма ли да напишете.Все пак за ,,някаква журналистика" става думма бре Красимире?
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво прави 90- годишното полезно изкопаеми на пътя???
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 5А извън случая?И да питам челия навремето Жо, може ли да ми каже в кой закон и по-конкретно - в кой член и алинея от него е записано, чия е отговорността на изхвърлящия домашно обзавеждане и битови вещи през прозореца на жилището? И трябва ли непременно да ангажира още някого в тази си дейност, например?Че нещо през последните години съм го ударил през просото, а ъпдейт явно си трябва...
6
2
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Законът защитава хората в случая. Прав е Жо - отговорността при движение на заден ход е изцяло на шофьора. Хората може и да не знаят, че колата започва да се движи на заден, когато тръгват да минават зад нея. Доста шофьори тръгват назад веднага след като са включили на задна. Друг вариант е, че хората минаващи зад кола движеща се назад, обикновено са убедени, че шофьора ги вижда и ще се съобрази с тах, защото така трябва да направи.
5
3
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До жоБуквоядството винаги е носело нещастия.Когато написах предния пост имах предвид как да се избегнат нещастията.Искам да защитя хората а ти искаш да защитиш точката буквата и члена на закона
4
2
 
2
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ПРИ ДВИЖЕНИЕ на заден ход, отговорност носи водачът на превозното средство!Той е длъжен да се убеди, че няма да застраши някой преди маневрата.Той е длъжен да следи непрекъснато обстановката зад превозното средство!Ако не може да следи обстановката е длъжен да намери друг човек да му помага!Чл. 40 от Закона за движение по пътищата!Четете законите, щом не сте ги чели, когато е трябвало!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новата ми колата е със система сигнализираща за пресичащ пешеходец отзад. Пробвах я на 15-тата минута от изкарването на автомобила от магазина. На паркинг, дядото реши да мине напряко,точно зад маневриращия автомобил. С предишната кола блъснах една "шафьорка" в тъмното и в дъжд на паркинг пред Била. Бе решила да мине по диагонала на празното парко място между два паркирани автомобила. Карах бавно назад, с пуснати аварийни светлини. Не ме ли вижда? При това бе млада жена! А като остарее??!!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабката едва ли знае от къде и за къде е! Вкарала е някой в беля. Пред очите ми една баба пресече пред тръгващ тролей, на по малко от метър пред него. Тя изобщо не отчете, че тролеят вече е трътнал... Просто възрстните хора масово губят преценка за събитията.
1
4
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Никога не пресичайте зад кола движеща се назад.НикогаШофьора има не повече от 70% видимост и колкото и да е внимателен може да не ви види.