След като джигит премаза младежи: Петрич на протест!

"Всички мислиха, че ще намали, а колата се засилваше"
17 авг 2018 10:00,
38
След като джигит премаза младежи: Петрич на протест!
Снимка: архив "Булфото"

Роднини и приятели на младежите, пометени от джигит на тротоара в Петрич, се събраха на протест тази сутрин. Те блокираха главна улица в града срещу безразсъдното шофиране.

Вчера 18-годишен шофьор връхлетя трима тийнейджъри след полунощ на тротоара. Кракът на едно от момчетата беше ампутиран, за да се спаси животът му. Момиче е с фрактура на подбедрица, а друго е по-леко пострадало и е освободено от болницата.

Още по темата

Младежите са стабилизирани, но имат нужда от много кръв.

Водачът на автомобила остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на тежка и средна телесна повреда.

Децата, които са били първи на мястото на инцидента разказаха, че са чули силен трясък и първоначално са помислили, че скеле е паднало върху кола.

"Изтичахме, обадихме се на 112. Оказахме и първа помощ", каза едно от момчетата пред bTV. По думите му на шофьора неколкократно са правени забележки за това как кара.

Свидетели на инцидента разказаха още, че пострадалите не са имали шанс, защото са попаднали в капан.

"Всички помислиха, че колата ще намали, но тя засилваше и се заби в тях. Те нямаше накъде да отидат. Счупиха се стъкла и всичко падна върху тях, бяха в рани. А шофьорът, вместо да излезе да помогне, тръгна да си ходи", разказа момиче.

Пострадалата Валентина е изгубила много кръв, предстои й още една операция и ще бъде транспортирана в София, разказаха близки на момичето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Ама на тези журмалисти и снимката им грешна.Виждам голф3 а не опел както навсякъде казват.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Босия е виновен....
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо КАТ лъже и замазва?
30
0
 
11
 
! Отговори
Генералът преди 5 години
крак за крак
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото правилно нещо в случая е да се присъди наказание отговарящо по тежест на престъплението. Тогава ще започнем да четем много рядко за такива безумия. Но са много сложни времената и всичко е обречено да си остане така. Май ни остава да свикваме с мисълта, че такива новини освен в ежедневни ще стават ежечасни.
28
0
 
20
 
! Отговори
BG преди 5 години
Повдигнато му било обвинение за средна и тежка телесна повреда ?!? Е.... съдиите и прокурорите и адвокатите и законите ! Това си е чист опит за убийство с утежняващи вината обстоятелства !Ха сега ще го изкарат отличник, добро момче, колата ще е била с неизправност - т.е максимум 2 години условно и 1 година без книжка !Някакъв дето убил жена на пешеходна пътека щото бързал да изпревари колата пред него - същото - 3 години условно и 3 години без книжка !После що имало катастрофи !
27
3
 
4
 
! Отговори
Бай УЙ преди 5 години
До Росен Ама ти вЕрно ли не знаеш, или просто се намираш на приказки?! Таткото е п о л Ю ц а й, това нищо ли не ти говори??? И синчето, и бащата са за линч, ако някой чака на т. тар. "правораздавателна система", ще си остане с чакането...Ама...българинът е търпелив, да не кажа - мързелив и с робска психика.
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви е държавата виновна,а възпитанието.Наскоро карах между Пловдив и Пазарджик.На път от 30 км имаше пет патрулни коли на полицията.Автомобилите като виждаха полицейските коли намаляваха до разрешена скорост и после рязко ускоряваха.И през 5 км да сложат полицаи,пак и.диотите ще си карат така.Всичко опира до възпитание,а то липсва у българина.
25
0
 
11
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
До Анонимен До 1 Прав сте за значението на думата "джигит", ама тъпите "журналисти" откъде да го знаят? Наложило се е някакво клише и те си го повтарят, щото не могат да измислят нещо смислено.
24
1
 
22
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Такива полицаи като този, който лъже, че не е имало дрифт са една от причините да има такива водачи ***. Те знаят, че винаги ще бъдат оправдани и закриляни. Това им дава чувство за безнаказаност. За това полицая, който още преди приключване на разследването да твърди, че причина е мокрият асвалт трябва да бъде веднага уволнен.
23
0
 
9
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
До Fck Доколкото разбрах, баща му е бил ченге? Защо да питаме тогава...
22
0
 
16
 
! Отговори
Човек на пътя преди 5 години
Време е в България шоф. книжки да се дават след 21 год. или да се въведе изискване първите 3 години да се шофира само с придружител с мин. 10 год. шофьорски стаж.
21
0
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
До 14 - NoNameЗа да живее с тази мисъл тоя *** означава да има изграден ценностна и морална система,съвест!Ама по всичко личи,че няма и едното и другото!И баща му е за бой,също!
20
0
 
22
 
! Отговори
куку преди 5 години
До АнонименНе си само ти. И аз не повярвах на ушите си. "Не бил дрифтил, а се бил подхлъзнал. Свидетелите не видели и не разбрали"Пфу, гнусни продажни ***!!
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички полицаи които говорят за подхлузване - щом вече сте остановили че не е дрифил значи трябва да сте остановили и скоростта с която е карал...... що не я споделите с хората. Определено си мисля че няма да е 40км/ч. Но пък ако наистина шофьора е полицейско синче може утре да излезе че децата са се блъснали в спрелия автомобил както стана с детето което се удари в джипа на трезвелия кмет и си скъса далака от удара
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде бе журналистите намерете и кажете чие синче е този майстор на дрифта.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажете името на убиеца, защо го криете?
16
0
 
26
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Какъв е тоя 18 годишен дрифтър и защо спят ченгетата на Петрич. Ако го бяха хванали при първите му проявления сега децата щяха да са здрави. Ама моля ви се неможе цял град да търпи някви псевдо шофьорчета знаят се кой са обаче никой не прави нищо за да ги изпонатика в затворите
15
0
 
22
 
! Отговори
mery преди 5 години
Трябва да се търси вина и в родителите на младите шофьори за тези трагедии! Не може да дадеш ключовете на колата на детето си, или да му подариш кола без да си убеден че шофира разумно! Децата ми преди да изкарат курса не бяха управлявали кола, след това шофираха под надзора на баща си. Автомобила получаваха само при необходимост. Когато почнаха да работят и си купиха автомобили и ги управляват когато си поискат!
14
2
 
27
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Тая сутрин по някоя от телевизиите един полицай вече се изказа, че нямало дрифт ами се подхлъзнал на мокрото. Тъ че отсега мирише работата