40 дка гора гори над Карлово

През нощта пожарът се е разраснал заради силен вятър
19 авг 2018 09:33, Александър Попов
5
40 дка гора гори над Карлово
Снимка: Булфото, архив

Голям пожар избухна снощи над Карлово, а през нощта той се е разраснал заради силен вятър, съобщи БНР.

Около 40 души гасят пожара в гората над града, огънят е обхванал около 40 дка гора, обяви тази сутрин кметът на Карлово Емил Кабаиванов, цитиран от "Фокус".

"Гасенето се осъществява от групите на противопожарната служба, държавно лесничейство - Карлово и доброволните формирования на общината. В пълна координация сме с гл. комисар Николай Николов и със Сухопътни войски, които имат специален модул за действие при такива ситуации", уточни Кабаиванов.

"Опасност за града няма. Обръщам се към гражданите да не влизат самоволно в района на пожара, тъй като не допускаме неорганизирани граждани, които не са в състава на гасаческите формирования. Районът е пресечен, там техника не може да бъде вкарана и има опасност, гасейки пожара да пострада някой гражданин, който самоволно е навлязъл в района", каза още Емил Кабаиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Къде е новината преди 5 години
е оня със струйника и дисертация да покаже нагледно?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Динку кво прави по въпроса ?
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кефат ме Бг пожарникарите.Ем инвалиди хем на другите не дават.Когато горя пожарът на Витоша преди години бяха същият бутафорен цирк.Обясниха на доброволците,че вода,маркучи и преносими помпи не се ползват да си носят лопата и сутринта в 5:30 има една открита газка да ги кара донякъде.Просто добре,че няма толкова много пожари в България щото от много пожарникарска нАука са станали по-специални от принцеси и със самочувствие до небето.Нещо като докторите и полицайте.