Прокуратурата ще нищи смъртта на родилката в Сливен

Родителите й подадоха сигнал за смъртта й, дадоха показания
19 авг 2018 07:30, Александър Попов
55
Прокуратурата ще нищи смъртта на родилката в Сливен
Кадър: Bulgaria ON AIR

Окръжната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство по случая с починалата след раждане млада жена. Родителите й подадоха сигнал до полицията за смъртта й и дадоха показания, предаде Канал 3.

Вчера близките на починалата Ренета Томова се събраха на протест пред лечебното заведение и заявиха, че ще търсят справедливост в съда срещу екипа, водил раждането.

Още по темата

Те ще настояват аутопсията на 33-годишната жена да бъде извършена от специалисти извън МБАЛ "Д-р Иван Селимински", за да няма съмнения в заключението.

Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта. "Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем", разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

Новороденото също е в тежко състояние, вследствие на раждането. Малката Мария е с пареза на ръката и мозъчен оток.

Ренета Томова е собственик на конна база край града, където организираше курсове по езда и детски лагери.

От МБАЛ "Д-р Иван Селимински" съобщиха, цитирани от "Труд", че в понеделник ще излязат с официална информация на болницата по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Протест преди 5 години
Които не са отличници ще си плащат образованието, както е в цял свят, видимо е, че ще се реализират в частната сфера с протекции.Чужди професори и доценти на държавни и практически изпити, за да няма некадърници с протекции взели дипломи.
42
1
 
4
 
! Отговори
Протест преди 5 години
Лекарите да имат лична застраховка - 200 000 евро за плащане при грешкаМедиц. одит от чужди лекари на ротационен принцип.Дянков да върне 2 -та милиарда.Без лимити и лични лекари - лекуване на пациенти по райони.Частната дейност да не се изплаща от НЗОК.Лекар практикуващ държавна работа, да не работи частна.Прогресивен данък за лек, с над 6000 лв.В държав. болници работа 4 ч., заплата на МЕД. сестра 1500 лв.Д-вата да заплаща на абсолвенти отличници спец. в чужбина и договор доживот в БГ
41
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ТАЗИ ДИАГНОЗА "БЕЛОДРОБНА ЕМБОЛИЯ" Е ПОСТОЯННА. ЛЕСНО ОПРААВДАНИЕ, ВЪРВИ ДОКАЗВАЙ. АКО ПЪК ПАТОЛОГА, ГИНЕКОЛОГА И ПРОКУРОРА СА КОМБИНА ДО ТАМ.
40
1
 
0
 
! Отговори
Аня преди 5 години
Вижте групата във фейсбук Майко Мила
39
0
 
15
 
! Отговори
Аня преди 5 години
Явно Ренета не е избрала екип, не платила за него и в нормалното работно време лекарите така постъпват с родилките! Викове, заплахи, скачане върху нея, счупване на ребрата и така до умъртвяване на родилката! Ами по- добре да беше родила в дома си! Много съм ядосана, гневна и безсилна, че никой няма да открие виновните за смъртта на Ренета!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди почти 7 години и аз за малко щях да умра в същата болница при аналогична ситуация. Само Господ ме спаси и мен моето дете, което се роди с хематом на главата, но за радост, без последствия и всичко отмина. А аз бях 2 дни в реанимация и ми преливаха кръв, след почти 2 денонощия раждане и мъки и без никой да ме погледне и да види, че детето в последния момент се е обърнало и заклещило в таза, без да може да излезе. Бях си от всякъде за секцио, но не...оставиха ме като куче да вия и да се мъча
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - смешно е, като кажат, *** то операциите, ако си осигурен са безплатни, само си плащаш консумативите... консумативите съответно хиляди левове
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо *** излизат здрави и прави от родилното, защото тумбата е отпред и е готова да реагира. Бориш се да осигуриш добър живот на бъдещото си дете, плащаш си осигуровки, ходиш редовно на прегледи и разни изследвания, четеш книги и се подготвяш с любов и грижа за най-голямото си щастие, а отиваш в моргата. Съболезнования за семейството на поредната убита българска родилка. Явно морала и съвестта на лекарите зависи само от пари, нищо човешко не им е останало, освен алчността и цинизма.
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В послединте години толкова родилки умряха,и други хора по различни начини,примерно при вадене на сливи,пункция синузит, и други, че вече е ясно,че сме в средните векове по здравни грижи. Тези,които ни ввърнаха там са за разстрел.Не знам ккави хора са тези лекари,които всеки ден ходят на работа,убиват хора,получават кинти за това,плащат си сметките,болниците получават кинти от касата,и не фалират. Това са палачи,без съвест.
34
0
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До 33 всичко е до държавата ас съм от благоевград баща ми е болен ас имам високо кръвно всички аптеки обикалям много трудно намирам лекарства затова ходя до гърция или македония хем по евтини хем по добри също съм здравноосигурен но за една пломба тук ми търсят 100 лв докато в македония ми вземат 20 лв та си направи сметка кои е калпав
33
0
 
29
 
! Отговори
Еееее преди 5 години
Кои са тези *** дето са скачали върху жената, какво им пестите имената. Срам и позор за лекари и акушерки. Като са видели, че раждането е тежко, що не са приложили секцио. Независима тройна или петорна експертиза, не се доверявайте на съдебен лекар, те заедно *** в едно гърне. Извинение за израза, но съм ужасно гневен. Жалко за младата жена и за детенцето й.
32
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова родилки се измяткаха, все пищите че лекарите виновни, а колко има осъдени? Нула. Николко.Значи проблема не е в лекарите. И не ми минавайте с "калпава съдебна система" или "корумпирани вещи лица и експерти". Като са толкова корумпирани - отидете, откраднете няколко милиона евра, да ви видя после как ще се оправите в съда? А, не ви стиска, а? Щото май не са толкова корумпирани, колкото разправяте? Мишки.
31
0
 
12
 
! Отговори
Евря преди 5 години
Абе маи в тази болница и преди две три седмици имаше смъртен случай така ще бъде това е българия горе герб горе икономически я разтеж
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Про-кyрa-тура-та ще нищи. Така ще нищи, че нищо няма да излезе. Тоест, както обикновено.Ако искате нормални грижи - частно здравеопазване. Не знам и един да се е оплакал от условия, от лекари, от каквото и да е. А ако нямате пари - ще ходите да точите касата и ще търпите. В краен случай ще се жалвате, те ще нищят, вие ще мрънкате и ще пишете тука.
29
5
 
22
 
! Отговори
Един преди 5 години
Без крак, друг без майка, важното е герб да е на власт и да отчита огромен икономически растеж, докато страната опустява.
28
5
 
22
 
! Отговори
Хайде преди 5 години
Сега ходете раждайте деца в тази бойковистка ***. Намеря ли си жена, паля с 200 към някоя от границите. Бойко да ражда малки прос ти бойковчета да населяват прос тата бойковина.
27
2
 
9
 
! Отговори
Ситуацията преди 5 години
Е ясна - дрифт не е имало, обикновен нещастен случай.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България не трябва да се ражда естествено. Акушерките, които практикуват от 20 години насам не владеят естественото раждане. Нямат възможност да го упражняват, понеже всяка българка или ромка вече се оперира със секцио. Потресена съм.
25
1
 
29
 
! Отговори
Бай Х. преди 5 години
Ако беше раждала в правителствена болница нямаше да има проблем,нали? Нооо,тя не е за простосмъртни! Народеееее,народе!!!!!?
24
39
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
била е с наднормено теглоне се е грижела за тялото си