Понеделник започва със слънце, после облаци и дъжд

Температурите ще са до 33°, за София – около 28°
20 авг 2018 07:41,
1
Понеделник започва със слънце, после облаци и дъжд
Снимка: архив "Булфото"

Понеделник ще започне със слънчево време, но около и след обяд на Запад ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност. На места се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Температурите слабо ще се понижат и максимални ще са между 28° и 33°, за София – около 28°, соци прогнозата на НИМХ при БАН, цитирана от "Фокус".

Край морето също ще е предимно слънчево. И там ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще са 29–30°. Температурата на морската вода ще е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове обаче и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28° и 33°.

В средата на седмицата ще има повече слънчеви часове, а вероятността за валежи е малка. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, хубавото време се завръща :)