Сайтове падат, валят оставки... но: Кой е виновен?

"Олимпик" фалира, последва недоволство на граждани
20 авг 2018 09:45,
45

Търговският регистър се срина, а след него последва и оставката на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Непосредствено след това се срина и сайтът на Министерство на правосъдието. Последва и фалит на застрахователната компания "Олимпик", бунтове на шофьори и стотици хиляди без "Гражданска отговорност". Кой е виновен за грандиозния гаф с Търговския регистър и кой проспа фалита на застрахователната компания "Олимпик"?

Много трудно в общественото мнение се изяснява виновникът. Трудно става известен, защото се търси по политическа линия", посочи политологът Татяна Буруджиева в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ част от отговора е фактът, че си задаваме въпроса кой е отговорен. Трябва да е ясно кога и докъде е годността и да не чакаме да зейнат огромни дупки, смята тя.

Още по темата

"При нас всички трябва да са убедени, че могат да си решат проблема, когато стигнат до министър-председателя. Това е много показателно за факта, че нямаме нива на отговорност", коментира Буруджиева.

Политологът Христо Панчугов е на мнение, че скандалите с Търговския регистър и "Олимпик" са симптоми на невъзможността на институциите да работят.

"Отговорността се носи на политическо ниво. И когато изпълнителният директор на Агенцията по вписванията подададе оставка, трябваше да заяви кой според нея е виновният", обясни Панчугов.

Според него има натрупване на посредственост и партизанщина в институциите. По думите му срив като този в Търговския регистър не се е случвал в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
"Сайтове падат, валят оставки... но: Кой е виновен?"Как така виновен-ами няма виновни.У нас виновни няма ,а всичко е медиен шум за три дни,затова няма и виновни
43
0
 
1
 
! Отговори
IT специалист преди 5 години
Що пишете, колкото да си заслужите надниците не ми е ясно. Не е необходимо дори да сме ИТ специалисти, за да видим голямата измама със заличаване на данни за ДДС дългове. Няма как да се случи този срив при нормални обстоятелства. Трябва да има природни бедствия или други форсмажорни обстоятелства, за да се извади от строя такава система за толкова дълго време!
42
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
"са симптоми на невъзможността на институциите да работят" -- невъзможност или нежелание? Щото мързеливите чиновници лесно се оправдават с невъзможност..не че нямат спънки, ама и мързелът им е голям.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пък да валели оставки...
40
0
 
0
 
! Отговори
Ekont преди 5 години
Kiber ataka po bg banki v bg...spreli sa im e- targoviata...,?!
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърността на ГЕРБ рано или късно все някога ще лъсне. Страната в момента не функционира и такава има само на карта. Лошото е, че всичко това пак ние ще го изстрадаме.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази кокона винаги е защитавала боко на барикадата. Сега нещо го захапа. Да не да е надушила промяна.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като възстановят ТР какви ли куриози ще видим. Като нищо може да се окаже някоя фирма с променен собственик.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали е най-важно работното място да се даде на наш човек от ниво чистачка та до върха. А после са ни виновни три правителства назад.
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой още не е разбрал,че ни управлява мафия.Шайка крадци колкото алчни,толкова и глупавви.И разбира се насреща е един блеещ *** народ.Плащайте си,овце заспали такива.
34
3
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 години
До ЛогикаПоредният ***, тази теория издиша от всякъде, в търговският регистър не се съдържат данни за ДДС. Данните се дават на АПИС и Сиела, системата е отворена от години и промяна на данни не може да се извърши без да се разбере. Проведена по този начин операция ще да е най-некадърната в историята, защото в нормалният свят не ти трябва да сриваш системата за 2 седмици, за да промениш определени данни. Все пак ГЕРБ са на власт и имат лостовете да изчистят данни без да разбира цяла България.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ИЗТРИВАНЕТО, а не сриването на данните от ТР фирмите които са основно на ГЕРБ забогатях с още 20 милиарда.БГ материалът пък обеднял с 20милиарда.Такиеа са законите на равновесието. Виновни естествено няма да инаКакто и за КТБ, което им беше генералната репетиция. Все пак там милиарди те бяха САМО 4, а тук са 20.
32
2
 
4
 
! Отговори
Бойко казва: преди 5 години
Това са рутинни неща. Нека да не правим трагедия.
31
1
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Сега бай тиква ще реве, Орешарски, АЕЦ Белене, КТБ. Курнелина ще подскача, че държавата се срива. А реално дружно БКП-ците си крадат на воля и се смеят, че стадото отново спори кои са по големите комунисти - ГЕРБ или БСП. Да ви е сладко това малко КТБ - ПП: скоро ще има още, това е просто опипване на почвата и заготовка за доста по голямо бум! Търсете го сред едни банки пълни с имоти (една немска например).
30
1
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
На всички ни е ясно, че сриването на Търговския регистър не е случайно - да се заличат доста фирми фантоми, да се замаже малко и за Гинка - чиято фирма беше с публикуван счетоводен баланс на трета фирма (макар, че е противозаконно). Когато се срина Търговския регистър и изведнъж, хоп фалит - ама кой, как, защо, неможем да кажем защото нямаме информация, а нямаме информация защото Търговския регистър и тн. Нагласена работа отвсякъде. И естествено както винаги в кочинката ни, виновен няма.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най много банквндкият Тлъстак да поразмести калинките си.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов е виновен!
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквената хунта е заета с грабителство и не и пука за хаоса ,анархията и безредието в ***!Даже умишлено го създава ,че в мътни води се ловят най-големите балъци!Българина ако е шаран даже и на дръжката на *** ще го хванеш!Толкова е пр 0ст и неадекватен!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бре вие водещите на тоз блок ги сменяте като носни кърпи...таз последната Кертикова ли беше ...една седмица не издържа..сега нова....текучество....
25
0
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Още никой не е казал че Путин и Европейския съюз са вниновни. Ама има време :)