Три дни яли, пили, трополили: Ромска сватба на открито!

По неволя квартал "Щеш не щеш" в Лом стоял буден
80
Три дни яли, пили, трополили: Ромска сватба на открито!
Снимка: Кадър Нова тв

Ромска сватба на открито държа три нощи цял квартал буден.

По ирония на съдбата сватбарският квартал е известен с името "Щеш не щеш".

Потърпевшите от силната музика са стотици. Освен сватбарите обаче, празнуващи по неволя се оказват и всички в квартала, съобщи Нова тв.

Подготовката започва още в края на миналата седмица, когато огромни шатри изникват под прозорците на два от блоковете в квартала.

Съседите, станали част от празника, без да искат, са безсилни. Не смеят да направят забележка, някои се страхуват да покажат и лицата си.

На третия ден, около 20:00 часа в понеделник, сватбата още продължава, макар и по-скромно. Сватбарите не се притесняват, обясняват, че имат всички разрешителни.

Разказват, че тридневната сватба им струвала повече от 20 000 евро, а в една от вечерите ги веселял известен сръбски оркестър.

От началото на годината Община Лом е издала над 30 разрешителни за празненства на открито, които да продължават до полунощ. Местната управа обмисля обаче да ги спре. Дотогава празнуващите и тези, които опитват да спят, остават на различни позиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До dbgЕ да де ама виждаш че първата работа на управляващите и полицията е да закрилят ромите.Полицайте казват - "ние не сме виновни шефовете така ни нареждат" Еми значи очевидно властта е ромска или силно симпатизираща на етноса.От тук насетне не е ли ясно всичко ?
50
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В много градове от 20 години ромите са болшинство. Лом Видин Монтана Враца Плевен и много други които са ромски градове. От другата страна са турските те са в североисто4на и югоисто4на България. Професията ми е такава щото обикалям с буса по света и у нас, и виждам огромното унищожение на бг етноса. Българите са пове4е в 4ужбина отколкото в родината си.
49
0
 
24
 
! Отговори
Манол преди 5 години
Беззаконието води след себе си отмъщението.
48
0
 
31
 
! Отговори
dbg преди 5 години
Стигнали сме дотук, защото всеки по форумите плямпа, какво трябва да се направи-ама никой нищо друго не предприема, само приказва!Трябва с бой и масово съпротивление да върнем сuганята на тяхното място, защото всеки с пренебрежението си е помогнал да станат неуправляеми!Ако се вдигнат 10000 българи в различни населени места и смажат от бой мингите-никой няма да им търси отговорност, няма как да бъдат съдени толкова хора.За да ги смажем-трябва да се държим като тях, срещу тях!Приказките са вятър
47
6
 
23
 
! Отговори
кок преди 5 години
пукаш се от работа, но 20К евро никога не можеш да събереш. Обаче, ако крадеш... 20К не са проблем.Вчера р'о'м със сребрист спира на пешеходната пътека и почва да ровичка в телефончето си. Стой отгоре на пешеходната с тоя скъп мерцедес. Гледам и не мога да повярвам. Аз с моя 20 год. форд, а малкото р'о'мче с мерцедец за 200К евра.хайде скачайте пак за п***ртия ГРО666
46
26
 
9
 
! Отговори
Ломски преди 5 години
Истината е че в Лом вече имаме много смесени бракове на българи с роми. И ние като родители го приемаме защото нямаме избор. Иначе живот за децата ни няма да има в място като Лом.
45
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А полицията си трае ли трае.Нали са герберски електорат.
44
6
 
33
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
После говорете как Немците и Французите ги измъчват бежанците и ги бият. О горките със заплати над 3000 евро всеки със яхти нови коли и вили на карибите много тежко живеят и тия нахални бежанци пу пу. А във България е екстра безплатна музика 3 дена. И още нещо тия 20 000 хиляди евро не са от помощи както казвате вие. ромите работят на запад и сега са се върнали да вдигнат свадбата по типичен техен си начин защото и те знаят ,че само във България могат да сътворят такъв абсурд ...
43
29
 
10
 
! Отговори
Зарко преди 5 години
Ха ха.Върнахте ме при комунизма.В по-малките селища тропахме всички и крякахме по три дена на сватби.На моята голяма луда селска сватба имаше 5000 човека.Започна в петък вечерта и приключи с тропане на хоро на селския площад.Да не говорим за месец август и войнишките изпращания-цяяяяла нощ обикаляхме и викахме защото бяха по пет -шест на вечер.На никой не му идваше на акъл да се оплаква.Добре,че дойде демокрацията и българите спряхме с тия луди купони.Който ги иска да ходи на ИСПАНСКА ФИЕСТа
42
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората не работят нищо и не ги бърка, че стоят до късно. Вие които работите му мислете.
41
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко от тези са на помощи от доходите на потърпевшите? Иначе Дойче веле няма да ги питам, те се занимават с тактовете и музиката от сватбата на външния министър на Австрия. Грешни или пошли били? Тук, всичко си е било наред. Ако органите на реда се бяха намесили, щеше да стане олелия. А това с разрешенията за шума до 23,30ч. от страна на местната власт ме порази!
40
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери да затвори институцията която е издала разрешителното
39
0
 
28
 
! Отговори
кво толкова преди 5 години
Като чакате друг да ви свърши работата,ще чакате!
38
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
важното е шум на Слънчев Бряг да няма. Сега някаква си махала... някъде из България .... не е добра реклама както Слънчев Бряг
37
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката Симеонов - птрЬОта къде е? Все пак това не са заведения по куриртите и не са разни DJ-и, ако иде и им развали купона може освен бой и нещо друго да яде!
36
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И никоя институция в тази държава няма да назначи проверка откъде имат въпросните 20 хиляди само за сватба...."Социално слабия" етнос масово вече има коли,къщи кичозни тип градска библиотека,пълни колички догоре по магазини и супери , айфони,курортите по морето пълни с такива......а проверки от какви доходи всичко това-нямааааааа......
35
2
 
21
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Никаква интеграция и помощ! А едно време чичко Адолф им помогна, интегрира ги, построи им здрави шатри, дето още стоят... И ядоха и пиха за негова сметка...
34
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За едни може - за други не. Боядисания обикаля по слънчака с полиция и спира музиката, на друго място няма кой да вземе мерки... Ще се въздържа от по-нататъшен коментар щото ще ме подгонят за насаждане на омраза на расова основа, докато боядисаните могат да си говорят и правят квото си искат.. това е Българската реалност с мекотели пазещи службичка.
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Иначе, на Алеята във Варна, където наблизо живущи няма, като минава общинска проверка и спират музиката. Само заведение Захир си бичи без да ги бърка, явно собственика е намазал на който трябва лапата. Естествено, след като отминат проверките музиката пак е на макс, но то поне там няма проблем да е така.
32
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над нас наскоро имеше бурен купон. Към 4 сабале взеха та се сбиха. Яко викове и чупене. Звъня в девето райнно, представих се, а от там милиционерката ми казва: Е ние кво да напрайме? Това ме вбеси окончателно и и обяснх с чии пари взима заплата и обезщетение при пенсиониране. След 20 минути се дотътри патрулката и започнаха да звънят по всички звънци, за да им отворят. Отворих. След 10 минути си тръгнаха, а купона продължи до шест.... Така че, не разчитайте много и на полицията.