Учители, ученици, строители... 55 училища още в ремонт

Учебната година на пълни обороти, ремонтите – също!
18 сеп 2018 10:15,
7

Учебната година започна с пълна скорост. И докато някои ученици прекрачиха праговете на училищата си, то други нямаха този късмет. От 1000 учебни заведения, които се ремонтират в страната, 55 посрещнаха учебната година все още в ремонт.

В 29 български общини се изпълняват интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Кметовете на много градове изпълняват програмата с основни ремонти на учебните заведения. Някои, обаче, не успяха да приключат до старта на учебната година.

Още по темата

"Даже и общините да си бяха избрали фирмите изпълнители през март или април, тогава строителите няма как да влязат в училищата. Първата възможност е в края на юни. От началото на юни почти във всички общини срокът на договора за изпълнение и приключване на ремонтните дейности е в рамките на 6 месеца", обясни председателят на НСОРБ Хасан Азис пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи организацията, която са направили в общините е била добра, защото ремонтите, които се извършват предполагат по-тежки строителни процеси и само за 3 месеца са успели да създадат условия за нормален учебен процес.

"Учене по време на строителство не означава, че учениците ще се разминават с майсторите. Във всяко едно от училищата се направи организация, така че децата физически ще са ограничени от строителните площадки", заяви Хасан Азис

Зам.-председателят на НСОРБ сподели още, че общините ще искат увеличаване на субсидиите за капиталови разходи до 110 млн. лева, като 80 млн. лева ще отидат само за общинската пътна мрежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Кюстендилец преди 5 години
Интересно дали г-н Хасан Азис така ремонтира и петте си хотела в Истанбул???!
4
0
 
1
 
! Отговори
Tikachka преди 5 години
Kolko dena, kolko chasa sa zatvoreni, kolko bg uchilista v regiona sa s katinar?! Zasto efendi terorist?
3
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Децата ми са в частно училище. Всяка година там има ремонт и преустройство на стаи. Никога ремонтите не са продължавали след 15-ти септември. Само че редовно лятото като ходя там съм виждал един от собствениците с работни дрехи да бачка заедно с работниците...Как така в частното може, а в държавното не?!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадат до последно. Така им е наредил банкянския еднокнижник. Парите трябва да се усвоят, откраднат и четиридесет процента се отчитат в кеш на суджуколизците.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко каза че на България и трябвали само черноработници и ит експерти, еми ето мултифункционално училище докато децата учат в средното върви и паралелно практическо обучение за строители.И това ако не е училището на бъдещето на император Глаоч не знам какво друго е.