КЕВР откри резерви. Токът няма да поскъпне!

От следващия месец обаче скачат цените на газа и парното
21 сеп 2018 14:15,
40
КЕВР откри резерви. Токът няма да поскъпне!
Снимка: архив, Булфото

Токът няма да поскъпне от октомври въпреки предстоящото 14-процентно повишение на цената на природния газ, обяви пред БНР председателят на Българската федерация на индустриалните енергийно консуматори Константин Стаменов.

Той се позова на доклад на енергийния регулатор, публикуван за обществено обсъждане.

"Задържането на цените на тока става възможно, тъй като регулаторът е намерил резерви в системата", посочи Стаменов.

Още по темата

"Във фонда сигурност на електроенергийната система има натрупан буфер и той ще покрие поскъпването на цената на природния газ, която се отразява и на цените, по които работят топлофикационните дружества, той покрива компонентата, която отива за разход за електроенергия, така че електроенергията няма да поскъпне, което е добре и за нас, но ние губим конкурентоспособност в резултат на поредното поскъпване на цената на природния газ", посочи той.

Според разчетите на регулатора от следващия месец, освен газа, се очаква да поскъпне и топлоенергията. Вчера стана ясно, че средното увеличение за страната ще е с около 8 на сто.

От юли имаше и още едно поскъпване - със 7%, което потребителите на парно ще започнат да плащат реално след началото на отоплителния сезон другия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Въпросните резерви се събраха под формата на такса от всички търговци и производители с цел осигуряване на сигурността на електроенергийната система. С тези резерви се компенсират производителите на зелена енергия и американските тецове, за разликата между договорената им цена и реално платената им цена от енергийна борса.
37
4
 
3
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 години
Не разбирате ли, че ГЕРБ е отдел кражби и продажби на бившата БКП?! БСП е по чиста партия. Изчисти се от разни *** и от гербавите. Време е тя да управлява.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПако се присъединим към евразиискя съюз или Русия живот ще си живеем. Не че ще бъде съвсем евтино, ама и това чудо няма да го има.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е за референдум за излизане от този европейски съюз в който цените постоянно се вдигат , а мизерията и стреса в населението се увеличава. И после защо лудниците са пълни с луди, защо улиците са пълни с луди, защо администрацията е полудяла за данъци, а фирмите луднаха да вдигат цените.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради тези резерви на оня миекащият целият блок от 15 етажа минахме на твърдо гориво. Вместо в мазетата да се разхождат плъхове и мишки ги напълнихме с дърва и въглища. Свалихме миналата година радиаторите и затапихме тръбите. Запалихме печките и се видяхме в жега. С порното студувахме а децата цяла зима лежаха болни. Хем порно плащах хем лекарства за децата. Що се отнася за онея ревящите за чист въздух на тях ще кажа да си отиват там от където са дошли щото заради тях ни вдигат тока и парното
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадлив дядо казваше :вервайте ми и ние му вярвахме,как хубаво ни оправяше за 800 дни.
32
2
 
7
 
! Отговори
бай х преди 5 години
усетиха си че ако вдигнат тока правителството е паднало и веднага - откриха резерви
31
3
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Да се присъединим към Велика Русия ! И живот ще си живеем !!!
30
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а кой ще дойде би ***.да виждаш друг освен Герб.БСП.ДПС?Патриотите и Марешки играха едно лято и толкоз.а Сидеров ако не е на амфетки е плазмодий.други няма- Лукарски и Москов оттекоха в канала.
29
2
 
14
 
! Отговори
Yan преди 5 години
"КЕВР откри резерви" Ейиии, най-после откритие в България, след толкова години!
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Тро.лът май само под таа статия не се беше разписал, да внушава страх от падане на ГЕРБ.Усещате ли се, че вече сте ни втръснали със заплахите, че падне ли правителството, идват комунистите и турците? Едно и също пишете всеки ден.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се бех приготвил с новата цена да я вдигна. Сега тия КЕВР се отказват.Ще отложа малко.
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
увеличават тока и веднага пада правителството.за съжаление ще гледам червените *** и турците на власт.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тока ще го увеличат. Дали януари или октомври, все тая. С 2 месеца забавяне на увеличението нищо не печелим. Само агонията се удължава. И следващото лято пак ще го увеличат. И цените на всичко ще увеличат. А доходите с жълти стотинки, който увеличението е 'изяло' предварително.
24
2
 
20
 
! Отговори
на загуба сме ние преди 5 години
До Анонимен 21Айде стига с тая мантра- "Кой ще плаща разликата? Ние ще патим от нашите пари или децата ни ще платят. НЕК работи на загуба" и пр. Никое дружество не работи на загуба в БГ. ЕРП не работят на загуба. ТЕЦ не работят на загуба. АЕЦ не работи на загуба. НЯМА ЗАГУБА за тях.Само обикновените хора работят на загуба, печалбата я прибират работодателите.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно арабите, както вадат петрол да плащат 1.50лв -2 лв за литър. А там е некви центове ...Защо тука ние нямаме почти безплатен ток ? Тая централа е плащал всеки един от вас.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип някуде след 2000 година не трябваше ли тока за гражданите да бъде , колкото да покрива разходите за поддръжка на системата ? Това уж е Българска централа.А ни обясняваха, че Белене щяла да се избие за 20 30 години и после рай :) Е къде го тоя рай от Козлодуй ? Зимата плащаме 1/3 заплата да се топлим ...тая цена централа трябвашв да работи само за нас Българите и да плащаме никви сметки.
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси, тия ГЕРБ ще излязат големи откриватели.Само да попитам - кой ще плати разликата от това изкуствено задържане на ЦЕНАТА.Може би оня дето го бяха пратили да преговаря с търговските вериги да се лишат от надценката си и да продават хляба без печалба.Интересно как ще убедят и НЕК да работи на загуба. Тя и без това е достатъчно голяма.И като се натрупа след време - КОЙ ще я плати.Със сигурност не те, понеже вече ще са изритани от властта.Да му мислят следващите.
20
1
 
30
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Да разбирам ли че току що откритие резерви до са се скатавали до сега като ОГРОМНА печалба? Май да.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изведнъж предизборно намерих резерви... хахахахахаха.... и 80-те процента вярват... чакайте да минат изборите, те ще почнат пак да трупат "резерви"... хахахахахах