Бургас, Благоевград… градове – първенци по саниране

1364 жилищни кооперации са обновени с пари от хазната
24 сеп 2018 08:30,
41
Бургас, Благоевград… градове – първенци по саниране
Снимка: Facebook

От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до края на август тази година са обновени 1364 от общо 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие.

Продължава работата по останалите участващи в програмата сгради. По 336 блока се изпълняват строително-монтажни дейности, а другите предстои да бъдат санирани, съобщиха от МРРБ.

Най-много завършени сгради има в областите Бургас, Благоевград и Хасково. Сред общините се открояват центровете на тези области, а също и Стара Загора и Пазарджик.

В община Бургас са обновени 161 сгради, по 40 се работи, а 4 са със стартирали дейности по техническо обследване. Сключените договори за целево финансиране в общината са 205.

138 са завършените сгради в община Благоевград. По пет сгради се извършват строително-монтажни дейности. Те са последните в общината със сключени договори за целево финансиране.

В община Хасково са сключени договори за целево финансиране със 111 сдружения на собственици.

Енергийноефективни мерки вече са въведени в 71 жилищни многофамилни сгради, още 6 са в изпълнение, а 24 са със стартирали дейности по техническо обследване.

В Стара Загора са въведени в експлоатация 68 сгради и се работи по 7, като след тяхното завършване в общината ще са обновени всички сгради, одобрени за участие в програмата.

В Пазарджик са завършени всички 41 сгради със сключени договори за целево финансиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hm...sichki sa s nezakonni klimatici po fasadite na bg arhitekturni betonni panelni kletki...sadebnoto ministerstvo hepten piano...
32
1
 
5
 
! Отговори
Динко преди 5 години
В Бълагария всичко е перфектно - климатът,природните дадености,земята и т.н. Единственото което не става са хората!Ако се замени народът,тази територия хранила 3 империи ще стане рай!
31
2
 
2
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Какви данъци плащате бе орляци?!Вие знаете ли какво е плащане на данъци?!*** нищо не плаща само реве като вдовица за ху...!Проста маса!Е то за това всеки вече се мрази с всеки,нито комшиите се поздравяват,а бе пълна ***!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме магистрали, не искаме АЕЦ, не искаме санирането не искаме нищо искаме пари сега и веднага, ами няма как да стане така чеЗАКРИВАЙ.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Открадналия е добре , както санирания , за сметка на другите седем милиона .
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаех, че санирането се прави от Партия.Това е световен прецедент. Както и Премиер правещи магистрали. Да се патентова незабавно.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си обрал банка и си неразкрит , какъв ще бъде отговора на въпроса : Как се чувстваш ?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определено изглежда много добре, разходите за отопление са с 20-30% надолу. Завишаване в разходите норми за санирането сигурно го има, но къде ли го няма?
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не плащащ данъци не е платил за саниране ! Не платил данъци означава, че пазаруваш, ток ,вода........в друга държава , защото от всеки хляб дори Бойко Методиев Борисов ти прибира 22 стотинки , за да се хвали , а той ги краде !
24
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 5 години
На когото му санираха блока може да сподели, има ли полза, качествена ли е работата и т.н. Според мен това е още един начин да се краде.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това саниране, което няма нищо общо със санирането, е втората огромна кражба, след пладнешкия обир на КТБ.Изписва се на десеторно завишени цени за труд, влагат се възможно най-некачествените материали, и важното е на външен вид да се докара (или поне отдалече да не си личи много-като на снимката).Второто е-разделението между хората- на които са им го направили-съпер, нали е без пари.Останалите-ама защо с нашите пари само на тях?А гробаджиите-не смогват да отварят офшорни сметки...
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санирането за българите като цяло е със същия ефект , както ГЕРБ стадионите по селата без .....селяни ! А парите , без значение от къде идват , Европа или бюджета , безразсъдно са прахосани !
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Динко , много мъка си изпитал при четене на книги !
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Динко , безплатен ти е мозъка !
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Благоевград има саниране на една част от ,,Г" образен блок и изоставена другата . Хората от изоставената част платиха по комунистически през собствения им Държавен бюджет за другите, а сега Собственика на ГЕРБ им иска да заплатят хилядарки за жилището си !? Може ли някой да сравни и обясни по голям комунизъм от това на комунисте БОЙЧО !Може това да се случи само на изток от Северна Македония !
18
10
 
5
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Ама вие сте много нагли хора!Не стига,че безплатно ви санират сградата,за да не прилича на кърпен килим,ами и оплаквания имате!Никъде по света няма държавата да дойде и да ви ремонтира жилището!
17
6
 
10
 
! Отговори
--- преди 5 години
Тези дни говорих с един от Бургас, на който наскоро бяха санирали блока. Спукват се да пишат жалби, но резултат няма. Сега в блока му ще трябва да се бръкнат много надълбоко, за да оправят бакиите на ГЕРБ при санирането. Който се е минал, се е санирал по тази програма. Най-много прецакани имало в Бургас и Благоевград.
16
4
 
17
 
! Отговори
Един преди 5 години
Като сметнеш 2 милиарда за "общо 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране" и се пада по милион на сграда, за да налепят малко стиропор, който вече почна да се бeли и да сменят дограмата. За 1М биха могли сградата наново да я построят, ама нейсе! На печелившите честито!
15
5
 
9
 
! Отговори
Мистър Х преди 5 години
Че станаха хубави...станаха,но не ми се мисли тоя стиропор ако се запали...
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В несанираните сгради е протекло от злоба, завист и простотия на атакисти и подобни.