Преди зимата: Ремонт на "Тракия" Чирпан - Стара Загора

Проблемът е в активната лента – има коловози от тировете
26 сеп 2018 14:15,
50
Преди зимата: Ремонт на "Тракия" Чирпан - Стара Загора
Снимка: Архив, Булфото

Предстоят нови ремонти на автомагистрала "Тракия", този път в участъка между Чирпан и Стара Загора. Това стана ясно от думите на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов на Осмия дискусионен форум "Строителството през 2019 година – перспективи и предизвикателства".

"30 км е проблемният участък между Чирпан и Стара Загора по автомагистрала "Тракия", който е пуснат 2007 г. Проблемът е от няколко години. Вчера обсъждахме с министър Аврамова начинът, по който да започне да отремонтирането на този участък", каза Глосов, цитиран от "Фокус".

По думите му проблемът е в активната лента, където се образувани коловози от ТИР-овете.

"До зимния сезон ще направим някои локални ремонти, така че зимата магистралата да няма по-тежки проблеми и да може да се експлоатира. За 22-ата км след Пловдив от 134 до 156 км бяха похарчени почти 40 млн. лв. За следващите 30 км сами направете сметка колко ще бъдат необходими", добави Глосов.

Той посочи, че за Околовръстното шосе от "Младост" до "Тракия" в момента се провежда тръжна процедура.

"Надяваме се до края на годината да има избран строител и да са приключили процедурите по евентуални жалби и да бъде възложено изпълнението на проектантските работи и строителството. Прогнозната цена е за около 120 млн. лв.", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До Найден. Ако може да ми поясниш, че нещо не разбирам. Правителството има багери, валяци, асфалтополагащи машини и то прави пътищата или ги правят строителни фирми?
43
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Петър, Найден и други подобни. А бе, да ва *** в глуппаците, колко пъти и колко хора трябва да ви напишат, че този участък е строен по времето на Станишев и тройната коалиция? Айде дайте малко критика в тази посока де, не само ГЕРБ, та ГЕРБ. И ГЕРБ си имат много кусури, ама нека да има и малко обективност, не само безсмислени плюнки.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Претупана работа набързо и ефекта е налице лош и некачествен път за огромни Евро пари.
41
1
 
1
 
! Отговори
ретро преди 5 години
ше се рацъкат сега едни комисионни,едни подкупи..дано се вложат поне 15-20 процента от парите,предвидени за ремонта..че да изкара пак 4-5 години..и после отново ремонтче (комисионни,подкупи)...
40
2
 
1
 
! Отговори
Найден преди 5 години
Правителството открадна голяма част от средствата за пътищата и с останалата мижава сумичка направи подобие на пътища!Чакаме оставки
39
1
 
4
 
! Отговори
Жана преди 5 години
Заемащите съответните постове в държавата трябва да носят отговорност,а не само да се облагодетелстват ,и то с цената на човешки жертви!
38
2
 
3
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Отново сме свидетели на безграничната безотговорност на управляващите ни!Колко още трагедии са нужни,за да се замислят?
37
0
 
4
 
! Отговори
aha преди 5 години
На ремонтиран участък около Пловдив, отбивката за Хисаря и Карлово има 2 големи дупки,оправете ги преди да е загинал някой.
36
0
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Да те допълня-участъкът от Карнобат до Бургас е направен преди много години, и то от...Турска фирма. Вече толкова години там магистралата е в добро състояние, без нужда от ремонти. Странно е-направено е от турци, а е качествено, и доказателство,че магисктрала може да се ползва интензивно дълги години без ремонти. А частта на магистралата, посочена в статията е ужасяваща. Там нещата са за прокурор. Как е възможно да има други части на магистралата, и то стари, в добро състояние! Значи можело!
35
3
 
4
 
! Отговори
БРАВО ЗА РЕМОНТЪТ преди 5 години
Ремонтът, и то сега е ОТЛИЧНА НОВИНА. УЧАСТЪКЪТ Е ОПАСЕН, ПЛОД НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. През лятото-ремонт-не може-заради туристите. Сега е момента. Ако за 2 месеца го оправят ще е чудесна новина. Този участък е изронен, опасен, убива хора, плод на корупция на правителството на тройната коалиция. Вече не е в гаранция-и спешно трябва да се преасфалтира ИЗЦЯЛО. АКО СЕ СЛУЧИ-СЕ РАДВАЙТЕ! ПЪТУВАХ ДО МОРЕТО ПРЕДИ 20 ДНИ-ТАМ Е УЖАС, автомобилите подскачат. Да се преасфалтира СПЕШНО!!!!БРАВО ЗА РЕМОНТЪТ
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трейс я построила за 182 милиона, а ремонтът ще струва 120 милиона ?! Като се има предвид, че вече са построени пътните възли и мостове и тн, цената се доближава до пълно изравяне на магистралата до дъно и напълно ново строителство. Познайте обаче дали така ще се случи :D
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво от няколко години?! От много години е зле. Затова там винаги със 140 в изпреварващата лента... проблем са обаче прелитащите с 200, на които като им дадеш път и свиеш в дясната лента и можеш да си потрошиш колата, защото там повече от 80-90 е неразумно да се шофира.
32
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 5 години
сложете най-накрая първо бетон а после асфалт и така ще държи настилката по-дълго.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли нещо на тази територия което не е за ремонт почни от ония 240 в дупетатника и карай до края нищо свястно няма.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вярно ли е, че фирма Трейс го е построила по този калпав начин?
29
2
 
12
 
! Отговори
IB преди 5 години
Никой да не пипа участъка. Как иначе ще има временни знаци 90 при отлична най-лява лента и как ще снимат нарушителите-престъпници от КАТ? Питам как? Вий, безумци знаете ли, че при знак 90, а нормално каращи с 140 както е по магистрала разликата от 50км в час се наказва с 300-400 лева глоба? Кой иначе ще плаща?Да не се пипа още 20 години.
28
0
 
17
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Имам един *** въпрос: ЗАЩО в другите отсечки ( напр. София - Пловдив) активната лемта не е пропаднала, а по ненатоваеният участък ( Чирпан - Стара Газора) потъна още напървата година ? Къде бяха тогава АПИ, МРРБ-то и вся остальная *** ?
27
4
 
8
 
! Отговори
До Тръмп преди 5 години
Но гаранцията е освободена от ГЕРБ, които чинно изчакаха да изтече. Тя беше 5 г по стария закон значи до 2012г когато пътя си беше ясно на вълни като селска пътечка
26
1
 
7
 
! Отговори
Лимонад преди 5 години
Ама никой не ги Кара да строят наново магистралата. Трябва да изринат само горните слоеве и да ги заменят както трябва . И боя.... не разбирам защо вадят и мантинелите и т.н. Без да съм запознат - почти съм сигурен че 1 км подмяна на мантинела е 1/3 от цялата стойност на строежа... ако не и повече..
25
9
 
8
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Този участък е правен от комунистите 2007г.