Грешки в здравеопазването: БСП готово с вота!

Няма стратегия за развитие, настоя д-р Илиян Тимчев
11 окт 2018 09:30, Петя Славова
12

В понеделник БСП ще внесе в Народното събрание мотивите за вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Левицата атакува правителството на тема здравеопазване, като провежда поредица от срещи с пациентски организации.

Още по темата

"Основният пакет от мотивите на третия вот на недоверие вече е готов. Въпросът е, че решихме да разширим този документ, т.е. да потърсим и съвет и мнение на хората, които пряко са засегнати от грешките в здравеопазването у нас. Разговорите вече са започнати. Днес проведохме среща с общопрактикуващите лекари, вчера с представители на общинските болници", обясни в "Денят ON AIR" депутатът от БСП д-р Илиян Тимчев.

По думите му никой в момента няма точна стратегия за развитие на здравеопазването у нас.

"Управляващите постоянно сменят министрите и управителите на НЗОК. Всеки идва със своя визия и започва да налага своята политика. Няма никаква приемственост. С нашата "Визия за България" именно това целим, да има една стратегия, която всеки да спазва", категоричен бе депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че в понеделник ще бъде проведена последната среща с представители на Лекарския съюз и следобед в счетоводството на парламента ще бъде внесен вотът с всички документи.

"Ние се готвим сериозно и експертно за диалог при обсъждането на вота на недоверие. Дали управляващите ще ни чуят - не знам. Ние излизаме с предложение към хората. Търсим как да бъдат решени проблемите на обществото. Здравеопазването касае цялата нация", завърши социалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Реформите" на Герб са експерименти с народа и здравната система. Експериментите им винаги целят да ограбят обществен ресурс и да го пратят в частни фирми, които да вземат голям процент. Това е целта им, а последствията не ги интересуват. Не разбират от здравна система, няма изчисления, застрахователните дружества няма да плащат на болниците, или ще плащат само на определени болници, които са частни и свързани в картел със застрахователя. Пациентът ще бъде ограничен в избора си.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На БСП, не им вярвам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
1
 
3
 
! Отговори
Трагично преди 5 години
ГЕРБ се канят да компенсират кражбите в здравеопазването с вдигане на здравно осигурителните вноски. В последните почти десет години здравеопазването върви надолу и все по-надолу. Пари има, но има и много кражби и искат да ни съдерат кожите.
7
4
 
7
 
! Отговори
читател преди 5 години
"Ние се готвим сериозно и експертно...."А всички предишни години какво правихте? Лагери и изселвания...!Лицемерие от висша класа!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП да кажат какъв беше бюджета за здравеопазване по тяхно време.Сега е 4 702 000 000лв
5
2
 
6
 
! Отговори
Silas преди 5 години
До АнонименПравилни ли разбрах БСП управлявали 4-5 години а,45 години преди това на чия сметка ги пишете? БСП не са ли всъщност БКП???
4
4
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
БСП са грипни вируси - нищо градивно от тях, но като видят слабост - яростно нападат...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независимо кой е на власт, защо не вземат един здравен модел /например Германския, Холандския, Испанския, Турския, Канадския или друг/ и да кажат: ето този модел налагаме в здравеопазването. Аз много съм доволен от допълнителното ми здравно от работодателя. Покрива огромен лимит, опцията ми е луксозна. Защо не направят подобни карти за всеки човек, според това, какво избере като опция. На Москов моделът беше много по-ясен. Докога наглеци, неплащащи здравни осигуровки ще точат системата.
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди нямаше чак такива източвания.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а какво направиха от бсп при толкова години на власт?