КАТ на лов за камиони без "Гражданска" и винетки

Ще се следи и за нелегални мигранти, наркотици, оръжия...
15 окт 2018 12:30,
10
КАТ на лов за камиони без "Гражданска" и винетки
Снимка: Bulphoto, архив

От днес до края на седмицата екипи на Пътна полиция в цяла Европа започват засилени проверки над товарните автомобили и автобусите, съобщава МВР.

Проверките ще следят за задължителната "Гражданска отговорност", както и дали е заплатена винетната такса.

Те ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Освен това на място ще се следи за нелегални емигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите, допълват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Приморско преди 5 години
Те кат се справиха с каруците и автобусите че почнаха и камионите.Смешници сложи ли ги катаджии защтото гласували за герп.
8
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
С ласо или с "Драгунов" ще ловуват?
7
0
 
9
 
! Отговори
Бай Миле преди 5 години
КОГА ЩЕ СЕ ЗАКРИЕ ТУМОРА КАТ?????????????????????
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще захлебват клесавците некадърни. Че то стресиран само на една заплата кара ли се?
5
4
 
5
 
! Отговори
Мирослав преди 5 години
Забравили сте да анонсирате къде точно ще стоят проверявашите. Най-добре дайте gps кординатите им, за да може камионите да не минават от там... Не се научиха тези ***, че преди акция не се анонсира нищо защото това предопределя нейния резултат. Направете една акция без обява във всички медии и вестници к тогава дайте резултата!!! Аман от тъпотии в тая държава!
4
0
 
11
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 5 години
Аха, до края на седмицата ще проверяват. А през останалото време какво ще правят уважаемите колеги от ДАИ? Колекционират оранжеви еврови и зелени левови банкноти?
3
0
 
8
 
! Отговори
? преди 5 години
Искат да кажата, че само днес КАТ ще си върши работата показно ? Защото би трябвало всеки ден да прави това и без да се парадира по жълтите сайтове.
2
0
 
7
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Докато КАТ ходи на лов, все така по-зле ще става по пътищата на България, както е през последните 29 години. Има си закони и КАТ трябва да налага спазването на законите, както законите изискват от КАТ, а не от време на време КАТ да изпълнява на 1/1000 задълженията в някаква насока, както е този лов. Сега КАТ санкционира за едно на сто хиляди нарушения, които КАТ трябва по закон да санкционира. Това е голямият проблем по пътищата на България - неработещият КАТ.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеално. А за побеснели фа-минути, обсъждаше районните управления - кога??????