След палежа в Бургас: Опит за убийство!?

Фоторепортер Борислав Пенков пред Bulgaria ON AIR
15 окт 2018 12:00, Петя Славова
10

В събота сутринта бе запалена гума пред вратата на дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Горели са вратата на апартамента, електрическата инсталация на входа и вратата на асансьора. Заради гъстия дим се е наложило хората от някои апартаменти да бъдат евакуирани.

Още по темата

Преди година Пенков бе нападнат пред запалено заведение, докато снима за вестник "Черноморски фар". Нанесени са му множество удари от собственика на заведението Петър Биберов. Следва дело, което е приключило със споразумение, а въпросният мъж е осъден на пробация.

"Отидох и направих няколко снимки на изгорялото заведението. Приближих се от външната страна и тогава ме нападнаха 8 души с обиди и заплахи. Заведох дело срещу Петър Биберов. Той ми нанесе доста тежки удари в слабините и аз съм с увредено здраве", обясни пред Bulgaria ON AIR фоторепортерът.

По думите му, след като завел дело срещу Биберов, започнали и заплахите и сплашванията.

"Този палеж е опит за убийство, не само на мен, а и на целия вход. Няма други причини, това е свързано с работата ми. От полицията в момента работят, оттам нататък върховенството на закона трябва да победи", допълни той.

Главният редактор на вестник "Черноморски фар" Силвия Шатърова допълни, че този палеж е много грубо нарушаване на закона.

"Принципно процесът в съдебната зала свърши, но явно конфликтът продължава. Притеснени сме, че в 21 век се продължава конфликти да се разрешават така", каза още Шатърова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистическите *** са навсякъде и акат ,акат, ама много акат.
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де що има журналисти сега ще се пробват да се изкарат някаква жертва на нещо, по възможност политическо. Видя се ефекта, че е като атомна бомба и е заразно като селфи на електрически стълб!
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
спор за паркомясто?
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя ще го убие някой случаен пиян и друсан ромлян ин
1
4
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Те че са виновни, виновни са. Ама все някой трябва да им дава пари за поръчкови убийства и палежи ;)