Турция ни притиска за граничарите ни, убили бракониер

Четиримата застават пред съда в Бургас, дават показания
16 окт 2018 09:53, Петя Славова
105

Четирима граничари застават пред Районния съд в Бургас. Те ще дадaт показания по делото срещу тях. То се води от Наказателния съд на Турция за убийството на турски рибар бракониер през 2008 година.

Още по темата

Граничарите се надяват на конкретни мерки и защита от страна на държавата. Граждански организации ще ги подкрепят на митинг пред съда в Бургас. Четиримата вече бяха оправдани от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Според депутати Турция нарушава международен договор, подписан през 1976 година. Съгласно разпоредбите му, ако дадено лице бъде осъдено или оправдано в собствената си страна, то другата държава няма право да разглежда отново делото.

"Преди 10 години всичко приключи на ниво Военна прокуратура в България. Ще връчим на турската страна една част от тези документи. Тук темата е приключена", обясни пред Bulgaria ON AIR Николай Костов, който все още е действащ служител на "Гранична полиция".

"Всички ние сме изпълнили своя дълг, действали сме правилно. Има дори становище на Европейския съд по правата на човека", сподели друг от обвиняемите Михаил Цонков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
0
 
! Отговори
anonims преди 5 години
3 куршума в гърба за небрежност??Много ясно че БГ ще ги оправдае!Надвишили са си правомощията,и ще го разберат в турския затвор :)
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно Турците да си гледат работата ,нашите да са спокойни ,просто трябва да минат процедурите и това е,все пак има институции които трябва да се произнесът по въпроса а и да се съблюдава закона от тях нали трябва да излязат със становище все пак трябва да напишат нещо и те иначе като ги питат кво ще кажат.
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС и ДОСТ.................незаконни турски партии на етническа основа...............по конституция са забранени!!!Къде спят прокуратурата и Цацаров???
73
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Скоро не само ще ни натиска , ами и ще взима територии.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците се самозабравиха.....................да си гледат работата!!
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е държавна граница и на никого не трябва да му мине през ума да я нарушава, освен ако не търси убежище. А случаят не е такъв. Съседите да си търсят пилотите в Гърция, а не граничари, които изпълняват служебните си задължения.
70
1
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Турците искат размяна граничарите срещу Митьо очите ;) А тиквата ви лъжеше че са го ,,хванали,, Вервайте му . Ич не лъже ;)
69
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски пират е но не е бил въоръжен и са го застреляли.
68
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото знам случая,турските плавателни съдове са нарушавали непрекъснато българската граница и са извършвали риболов в нашите води,въпреки забележките.Освен това,около два квадратни километра българска територия са откраднати от турците,чрез изкуствени съоръжения натрупани от турците.
67
4
 
1
 
! Отговори
ДО 75 преди 5 години
Аналога който правиш е без мислен, нещата не са съпоставими. АЗ КАЗАХ
66
0
 
20
 
! Отговори
гледах новините преди 5 години
и един човек каза " в друго време те щяха да са ГЕРОИ не подсъдими, че са защитили Държавната граница ! Нямам коментар?
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подарените български земи на границата с Турцияhttps://youtube/watch?v=FaJmh7RbHsE
64
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименУбийството е извършено на турският кораб , което е турска територия и за това Турция търси граничарите и иска да ги съди Както ние искаме от Германия Северин да го съдим тук
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
62
9
 
22
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Граничарите са действали професионално и нашата държава е длъжна да ги защити. Турците могат да предявят претенциите си пред временно изпълняващия длъжността Цариградски Арменски Патриарх архиепископ Арам Атешян, но вероятно и той ще отхвърли иска - жалбите на турците не се разглеждат от малкото арменско освобождение 1894-1896г.
61
5
 
28
 
! Отговори
Гражданка на Българи преди 5 години
Надявам се , нашата държава да защити своите граждани така, както Турция се застъпва за своя!! В какъв ли стрес живеят моите съграждани!! Притеснявам се за тях, макар да не ги познавам , но те са от "моето племе"!!
60
7
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Натискат ни я - могат - натискат. Какво представлява държавата ни сега,а?... Мислете , че не го знаят ли?....Преди 40 години не можеха, защото България бе друга , съобразяваха се... Имаше едни СС-22 и СС-23, които в достатъчна степен респектираха и първата работа при влизането ни в НАТО бе да ги махнем , както и Су-22 , МиГ-23 и т.н. и т.н. Сега всички знаете какво е дереджето ни....
59
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да има реципрочност. Сега турските граничари да гръмнат един български рибар.
58
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До60Да, неизбежна самоотбрана. Рибарската лодка е преследвала граничния катер и като го е стигнала рибарят с гребло е нападнал граничаря с автомата който е нямал друг шанс освен да го застреля.Абе естествено ли си толкова умен или някакви хапчета пиеш...
57
7
 
29
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Служителите са изпълнили своя дълг и е трябвало, и все още не е късно да ги обявят за "национални герои". Защитили са държавната граница, този факт е гереойчен!!! Браво!!!