Маги е майка на две деца. Муковисцидозата краде живота й!

Липсват трансплантации, лечението е скъпо, а болните са обезсърчени
19 окт 2018 08:50, Петя Славова
18

Липсата на специалисти в областта на белодробните трансплантации у нас обезсърчава болните от муковисцидоза.

Сред тях е и Магдалена Стоянова от Казанлък, която е майка на две деца, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

С диагнозата тя се сблъсква през 2007 година. Оттогава семейството на Маги търси начин за лечение. Опитват и в чужбина.

Лечението на болестта е скъпо, антибиотици и други лекарства плащат семействата на болните, а за много от тях те са непосилни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лоша работа! Но на жената трябва да й е ясно, че за да има донор за нея някой трябва да умре и освен това да има съвместимост. Вероятността е малка. Всеки със съдбата си. Не можеш да избягаш от нея.
13
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Удобно е да съдите! Колко от Вас, пишещите тук знаете какви гени носите и в каква комбинация ще се предадат на поколенията след тях? Но гените на "омразата", "злобата", "коравосърдечието", "състраданието" не се лекуват, а се възпитават. В този случай съществуват над 1800 мутации,при определени обстоятелства се комбинират. В развитите страни скрининга, третирането на страничните ефекти са приоритет на здравните системи в тези страни. Не бъдете тесногръди. Утре може вие да сте поредният случай.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има странни хора, аз имам познат учен, прави генетични изследвания за голям фармацевтичен концерн, с жестоки алергии и има две деца . И двете са със същите алергии и са изключително стресирани, защото храна отвън , на рожден ден, от училище не могат да вземат. Имат по една торба с инструкции и епипени. Не знам защо е постъпил така, обаче децата са факт и говорим за едрудиран, образован човек.....
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли имало един лекар да и обясни, че с това заболяване да имаш деца не е най-отговорното решение...Все пак е ходила на контролни прегледи и това заболяване е генетично, не се открива ей така внезапно. Държавата в случая каква вина има, че трансплантацията и в най-позитивните случаи дава 50% преживяемост на 5 години и че няма донори. Дано има шанс момичето и си отгледа децата.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИстинаПрочети си веднъж и на глас "Когато цъфнат теменугите" и не ни ангажирай със себе си...
9
12
 
2
 
! Отговори
Истина преди 5 години
ЗНАЧИ,,,, Държавата ме кара да плащам ЗАДЪЛЖИТЕЛНА здравна осигуровка .....ЗАЩО????... Аз да плащам ДРУГ да се лекува .... Аз искам този другият да У МРЕ а те ми взимат пари за да се лекува С КАПАНА ДЪРЖАВА......
8
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До...Бай ***...защо толкова явно демонстрираш в себе си коментираните от теб гени?
7
0
 
12
 
! Отговори
shady преди 5 години
Ами, не знам. За огромно съжаление тази болест е страшна, на генетично ниво е увреждането и лечение няма. И да се направи качествена трансплантация няма никаква гаранция. Доколкото съм чел се предава по наследственост, но дали има и други фактори не знам. Като цяло много голяма част от хората с увреждания са с нелечими болести. Друго решение не виждам освен по време на бременността да се правят пълни генетични изследвания и при установен подобен проблем с плода да се прави аборт и това е.
6
15
 
18
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Не знам що за егоист трябва да си и колко да ти е акъла, за да направиш две деца при положение че си с единия крак в гроба. Толкова ли не можете да го пренебрегнете тоя първичен инстинкт за репродукция? Толкова ли държите да се размножавате и да завещаете на планетат скапаните си гени, та дори сте готови да оставите едни невинни деца сираци?
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При малцинствата има повече генетични заболявания, защото при тях има кръвосмешение.
4
4
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Петенцето е пропуснало да ни осведоми какъв хонорар е взело за тази рекламна статийка.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпо или не, лечение няма. Муковисцидозата e тежко, нелечимо генетично заболяване...
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мене ми се струва, че е точно от този етнос, но така или иначе човешкият живот няма стойност, а на медиите и държавата ролята е да отразяват нещата безпристрастно. Друг е въпросът дали го правят. Тук проблемът не е конкретно етносът, а търговията с човешкия живот в системата на здравеопазване.
1
0
 
14
 
! Отговори
Ех преди 5 години
Маги, ако беше от един друг етнос щеше до сега да се ревне по всички медии, до комисията по здравеопазване щеше да се стигне и щяха да ти помогнат, ама като не си...