Хиляди хора на протест: Срещу условията на живот в България!

В Бургас полиция проверява демонстрантите, връчва стари фишове
Обновена: 11 ное 2018 16:08 | 11 ное 2018 12:30, Петя Славова
1218
Хиляди хора на протест: Срещу условията на живот в България!
Снимка: Булфото

Мащабен национален протест срещу поскъпването на горивата започна в няколко от големите градове в страната. Хората недоволстват още също за поскъпването на застраховката "Гражданска отговорност", за трудния живот от ниските доходи, за майките с деца с увреждания.

В Благоевград хората чакат протестиращите от Гоце Делчев и Дупница да се присъединят към тях и заедно да затворят движението на главен път Е 79.

Още по темата

В Бургас протестът започна с масирани полицейски проверки. Органите на реда взимат данни на демонстранти и им връчват стари фишове, предаде bTV.

Над 30 града се включиха в демонстрацията. Хиляди българи се стекоха в отделни райони на страната, за да изразят личното си мнение.

В Пловдив участниците са стотици. Към недоволните се присъединиха и рокерски групи. В Стара Загора над 100 коли се движат към Индустриалната зона, за да блокират водачите им и техни съмишленици пеша пътя за Казанлък.

Демонстранти се събраха и във Варна, като в началото хората се събраха пред общината. В Ямбол стотици се събраха на протест за втора поредна седмица. Присъстваха хора от всички възрасти,които поискаха от държавата по-ниски цени на горивата и по-високи доходи.

Протестиращите преминаха в мирно шествие по улиците на града. В Сливен протестът тръгна в 11 часа от Дамарски мост през централните булеварди на града.

Протестът на перничани започна на кръговото на Даскалово. Протестиращите бяха ядосани от това, че вчерашната им акция е представена като протест срещу мръсния въздух, като подчертаха, че се вдигат срещу високите цени на горива и основни стоки, новите правила за "Гражданска отговорност" и срещу лошите условия за живот.

В Плевен също над 100 автомобила преминаха с натиснати клаксони по основни улици през града, което предизвика затруднения в движението по кръстовища. Участници в протеста заявиха, че основното им недоволство е срещу високите цени на горивата и застраховките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вълка с дебелия вратНе видя БСП? Я сложи очилата! Корнелия ги подкрепи публично, ако си пропуснал. Корнелия стоеше и на брифингите до беззъби и плешиви майчета родили ******. Опитва да повтори 2013-та, но сега не разполага с толкова пари, а и икономиката върви добре. Не е заслуга на ББ. Просто както с цените на горивата, така и с другите неща се влияем от световните процеси. Просто не й пречи, както биха попречили стоящите зад протестите кандидати за властта.
2
 
1
 
! Отговори
До 3 просперитет преди 5 години
... и за капак на всичко джендърската конвенция
1
 
0
 
! Отговори
Ани преди 5 години
"Преоблякал се Илия...и пак е от тия". БСП и ГЕРБ са от едно котило, а останалите "пембяни" са тяхни втори брат'чеди. Системата е сбъркана. Има "политици", но няма ДЪРЖАВНИЦИ.
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Ако не се оформи административномежду хората, посоките(даскал попкмет) и предмет на дейност, интелиген-тният капацитет ще бъде поразен.Социолозите имат екрана и оттам бавяттопката.Протеста е завършен, с започва- не на градивната частица.
2
 
8
 
! Отговори
Вълка с дебелия врат преди 5 години
Забелязахте ли БСП, профсъюзи... или роми, да подкрепят протестите ?Е, това значи, Български Народе, оправяй се сам, за да ти помага и Господ.Стачки до откат, както правят във Франция, Гърция, Полша, РумънияКога бе, кога, България ще направи една (1) Общо Национална Стачка ???И "умните " да не ми казват, че нямало смисъл.Няма какво да губите бре, може само да спечелите от стачки.И после, Който и да дойде (остане) на власт, ще се съобразява със Вас ако сте непокорни Сега.
11
 
5
 
! Отговори
asd преди 5 години
Хиляди хора се опитват да върнат на власт онези, които са виновни за условията им на живот, за които протестират ...
5
 
8
 
! Отговори
Охххх преди 5 години
Хубава земя имаме, плодородна ама гладни ходим, защото не копаме - нямаме и мотики. Овце нямаме, крави също.... само Мерцедеси, Аудита, БМВ-та и джипове (втора ръка)????.. Е, за това бензина Ви се струва скъп. Никой не иска да работи - всички искат да "въртят геврека" събота и неделя да Гърция. Няма как да стане особено с БСП!
4
 
14
 
! Отговори
СТЪРШЕЛ преди 5 години
БРАВО, БРАТЯ БЪЛГАРИ!ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА И ТАКА ДОКАТО ДОРИ ЕДНОКРАКИТЕ И ЗАСПАЛИ КАТО МЕН ДА СТАНАТ НА КРАКА. ДА СРАЗИМ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ВЛАСТ - ДА ГИ СМАЧКАМЕ И НАЙ ПОДИР ДА РЕЧЕМ И НА БОРИСОВ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ: - АЙ СИКТИР, БЕ САМОЗВАНО ***!
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бюджет 2019 г./Менда Стоянова/ ето резултата
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не ме интересуват нито червени нито сини милионери нито зелени....искам да бъда гражданин за европейско развитие на България-ГЕРБ...май по скоро трябва да се наричат ГАРБ...граждани за африканско развитие на България...в доста държави там доходите и пенсиите са по-високи от нашите...
13
 
11
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам при Жан Виденов по добре ли бяхме?Докато съм жив няма да гласувам за БСП!
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как не ги е срам , децата ни ги гледат . след няколко години и те ще станат такива протестанти
0
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
В Бангладеш на територия колкото българската живеят някви 180 000 000 гмеж...сега и 350 000 рохинги.Щеше да е хубаво да сме 2 000 000 000 *** скоро ще останем 2 000 000А иначе за протестите - бас държа, че нищо няма да се промени!Навремето - хубаво софиянци ( за което ги уважавам ) нахлуха в нарадноизедническото събрание...но не оваляха *** в катран и пера! Сега - те правят каквото си искат - и страх от народа нямат! Уважават само ромите!
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващата неделя всички, които искат оставката на тиквона и кликата му, ако не я е подал дотогава, на протест. Много дълго време търпяхте да ви управлява необразован и *** човек, хора. Дано тези, които са гласували за него, се събудят и разберат каква огромна грешка са направили.
0
 
6
 
! Отговори
ДТЕВГЗ преди 5 години
До *** от гербНеграмотник, викаш 2 милиарда българи...., че те повече от китайците ря?
1
 
6
 
! Отговори
Jj преди 5 години
До *** от гербПадам 2 млрд българи? :D * администрации* полиции?* геноцид
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, ами ако изгоним гербавите престъпници и после няма кой да дойде да ни управлява?Ако няма кой да ни оправи?Малееее, въййй...
6
 
16
 
! Отговори
Орките от герб преди 5 години
За 10г изгониха 2 000 000 000 бг...общини и кметства,администраций полиций само техни назначения....абсолютен геноцит..
2
 
13
 
! Отговори
А Гербериста каза: преди 5 години
До анонимен написал се като КомунистаВизия за България от ГЕРБЗаменяме всичко за пиене с ракия менте.Заменяме хляба с палмово масло, зеленчуците да са ГМО така каза Европа. Купони ли??? Ха-хаТок не ни трябва, ще затваряме АЕЦ козлодуй и ще добиваме шеистов газ. Тихо да не чуе Европа, че ще ни глоби да мръсен въздух.А парите за бензина за втори островБойко Борисов