Удар в Русе: Апаши прибраха 30 хил. от пенсионер

Мъжът изтеглил спестяванията си, за да помогне на "комисар Иванов"
11
Удар в Русе: Апаши прибраха 30 хил. от пенсионер
Снимка: архив, БулФото

Възрастен мъж от Русе е бил излъган с 30 000 лева от телефонни измамници, съобщиха от полицията. Сигнал за престъплението е постъпил около 19:00 часа вчера.

Според 69-годишния мъж по-рано през деня на домашния телефон го потърсил непознат, който се представил за "главен комисар Иванов". Той му съобщил, че е обект на телефонни измамници, които ще му се обадят, и е необходимо да съдейства на полицията, за да бъдат задържани.

След това получил обаждане по схемата за искане на пари за операция на роднина, като първо позвънила плачеща жена, а след това мъж, представил се за "професор". Последният разяснил, че са необходими 17 000 евро за поставяне на платинени пирони.

После отново се обадил мнимият полицай, който го разпитал с какви парични средства разполага и в коя банка, предупредил го да не дава парите на измамниците и да не ги допуска до дома си, а след това комуникацията между двамата продължила по мобилни телефони.

Така, по указанията, дадени от "комисар Иванов", и под предлог, че съдейства за залавяне на измамниците, възрастният русенец извършил поне четири тегления на различни суми от два клона на банката, както и от банкомат. Банкнотите, други пари, които били налични в дома му, а също и златни накити, той оставил на различни посочени адреси в града.

Мъжът разбрал, че е жертва на измама, когато се прибрал вечерта у дома си и споделил за случилото се със сина си. По случая се води разследване. Общата стойност на щетата предстои да бъде уточнена.

Според отчет на областната дирекция на МВР в Русе от началото на годината до края на октомври в областта са осъществени 38 телефонни измами за около 60 000 лева.

Полицаите са предотвратили други на обща стойност 50 000 лева, като са задържани 10 измамници. През 2017 г. в Русенско са регистрирани 40 телефонни измами за 120 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това по телефона не същото като да дойдат у вас представяйки се за майстори и да искат да ти направят ремонт. После започват да лъжат и ти не може да се отървеш от тях докато не им платиш. Медиите обаче си траят за такива случай.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бях малък като излизах на улицата ми казваха да не говоря с непознати.ДНЕС това важи за всички защото много измамници са плъзнали и измамата не е престъпление защото много трудно се доказва.
5
1
 
4
 
! Отговори
Дори вече не преди 5 години
чета до края подобни новини
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравил е да предаде и суджуците си на генерал Борисов.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее дрогарката Корнела,Венсеремос!Искам по-висока пенция та да давам повечко на комисарите.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой от "бедните" фенове на БСП. Постоянно ни се внушава, че тези хора са бедни, а реално това са хора, които държат в къщите си милиарди левове в брой!
1
2
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
имам един познат, който се казва Иван Иванов Иванов и от кога му разправям да влезе в схемата на телефонните измами, но той все се дърпа- не щял да петни името - както би казал един герой :" Будала"