Минимални ставки при новото облагане на колите в Пазарджик

Кметът: С поскъпването на налога за стари коли се спекулира!
14 ное 2018 12:07,
12
Минимални ставки при новото облагане на колите в Пазарджик
Снимка: Община Пазарджик

Община Пазарджик ще запази минималните ставки при новото облагане на автомобилите, съобщи БНР.

Още по темата

Промените са във връзка с отчитането на екологичната категория на колите, при определянето на годишните данъци от следващата финансова година.

Според кмета Тодор Попов поскъпването на налозите на автомобилите, които най-много замърсяват въздуха, е справедливо.

Попов обаче е категоричен, че с поскъпването на налога на старите автомобили се спекулира излишно: "В нетно увеличение цифрата не е голяма. Може би най-голямата цифра ще бъде около 7-8 лева на автомобил. Те цапат най-много, но пък на хората такива са им възможностите. Досега плащаха най-малко и пак ще плащат най-малко, в смисъл няма да плащат повече, отколкото другите, които имат по-скъпи автомобили".

С колко точно ще се повиши данъкът, ще стане ясно при гласуване на Общинския съвет в началото на следващия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам нахалниците управляващи - като вземете дори 5 лева въздуха ще се почисти ли . Второ - чии е въздухът на Борисов, на Тръмп, на някой гнусен капиталист който го е произвел. Въздухът е ничии, не може да ми искат пари за нещо което е ничие. Ако ми вземат пари за въздух то това е разбойничество. Разбойничество под патронажа на управляващите. Не може да ме глобяват а в същия момент да произвеждат коли които димят. Това произвеждат , това карам. Да глобяват производителите.
8
1
 
8
 
! Отговори
младен преди 5 години
"е цапат най-много, но пък на хората такива са им възможностите. "Ама аз са не разбрах с замърсяването ли се борят с това пунта-увеличение или просто за нагушване става въпрос?Щото ако е за борбата цялата работа данъка трябва да скочи десетократно и да набият стимули, като в белият свят, за купуване на хибриди и електрички. Това смешно увеличение няма да накара никой да се откаже от коптора дето кара ами само ще си напълнят герберите джобовете.
7
0
 
10
 
! Отговори
От 6 преди 5 години
Допълнение към примера за кола от 160 к.с.. Ако колата е нова до 5 години, данъка ще е 133,53 лева. Според кмета на ГЕРБ данък от 133,53 лева за новата скъпа кола е по-голям от 207,55 лева данък за стара кола.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стара кола на над 20 години и 160 к.с..Досега данъка беше поне 145.14 лева, а сега става между 207.55 лева или 223.52 лева.Това според този гербераст е увеличение от 7-8 лева.
5
2
 
11
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Всички гербави кметове лъжат като за световно когато данъка е 142 лв. за 104 коня мощност 30% не са 7-8 лева, сами можете да пресметнете за колко става въпрос.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: "В нетно увеличение цифрата не е голяма. Може би най-голямата цифра ще бъде около 7-8 лева на автомобил. Те цапат най-много, но пък на хората такива са им възможностите. ".*Най-голямата цифра е девет от десетичната бройна система, която използваме обикновено.Поредният неграмотен гербераст.Увеличението на данъка ще е обикновено между 25 и 33 лева за старите коли над 20 години, но може да е и повече. По-малко увеличението няма как да бъде.
3
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато червените каскети с гадните си таратайки не се вкарват в затвора проблемът с мръсния въздух няма да се реши.Трябват радикални мерки срещу тези, които гласуват за БСП!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно събраните пари от увеличението на данъка в какво ще бъдат инвестирани, за да се подобри въздуха? Противогази ли ще се купуват или какво? Защото въздухът ще си остане същия.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не минава! Каза ви се, хората не искат да ви виждат повече, а вие за ставки ми говорите. Не ставки, оставки се искат!