Няколко града на протест: Срещу високите цени и нищетата

Шествията преминаха мирно и без сериозно напрежение
Обновена: 15 ное 2018 22:51 | 15 ное 2018 22:46, Красимир Ангелов
72

Поредна вечер на протести в няколко града на страната. От няколко дни граждани блокират основни пътни артерии, недоволни от високите цени на горивата, но и от стандарта на живот.

Още по темата
Протестното шествие в Перник започна традиционно от кв. "Изток" и се отправи към пътен възел "Даскалово", където движението по автомагистрала "Люлин" в района остана затворено. Полиция и жандармерия охраняваха протестиращите. Образува се километрично задръстване, а гражданите поискаха от хората, които бяха блокирани в автомобилите си да се присъединят към протеста им. Всичко обаче премина мирно и до напрежение не се стигна.

В София за 25-ти пореден ден майките на деца с увреждания продължават да са на улицата и да настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. След като по традиция се събраха под прозорците на властта, шествието им продължи до централата на НФСБ на ул. "Раковски" 134, където част от тях хвърляха водни бомбички по сградата.

Протестът във Варна започна и тази вечер пред катедралата в града, блокира кръстовището пред нея и общината. След това протестът прерасна в шествие и се отправи към Аспаруховия мост, а гражданите затвориха движението и в двете посоки за кратко.

Недоволството на протестиращите пред общината в Бургас беше насочено срещу ниския стандарт на живот в България. Протестът беше мирен. Събралите се граждани заявиха, че на протест ги е изкарала нарастващата бедност в страната.

Още за днешните шествия вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
13
 
3
 
! Отговори
ники преди 5 години
Абе каква нарастваща бедност ви гони бе, алоо?!?България никога не е била по-добре от падането на фалиралия социализъм че до сега?!?!
57
4
 
8
 
! Отговори
До Гражданя преди 5 години
Защо другарю Гражданин, ни е БЪЛГАРИТЕ трябва да бягаме от Родината си?Не е ли по-справедливо да върнем изгонените 2 милиона от вас в БГ, а на предателите на БГ след 1989 г. да им се потърси сметка с отнемане на гражданство, затвор и отнемането на имуществото ви, заграбено от БГ народ.Или искате да продължавате с беззаконията, не осъзнавате ли, че като изгоните цяла БГ, ще останете само вие - мутри и политици.Кой ще ви работи и от кого ще крадете?На Запад няма да ви търпят и секунда.Мислете
56
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е полицията, да пази протестърите, тези дето затварят пътища. Известни са на полицията, и единствения начин да ги разкарат от мероприятието е, получат указания за това от организаторите им. А те, явно са на по високо ниво от началник на РПУ.С появата на медиите, и дежурния репортаж, всичко приключва.И за да не видиш постановката, ако си в предизвиканото задръстване, вероятно си ощетен от определена сетивност.Въпрос на време е, някой да разгони театрото.
55
15
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
когато се гласува всички който плювате не ходите а сега се опитвате да изразите неграмотното си мнениеруски *** който не му харесва има терминал 2а кръчмите и заведенията са пълни от бедни българи и като дойдат празници пътищата се задръсват заради евтиното гориво и безплтни почивки хахахахахахах бъдете обективни
54
6
 
5
 
! Отговори
бакарди преди 5 години
До Анонимендвижи се с такси никой не казал че е задължително с кола има и автубуси
53
0
 
13
 
! Отговори
До Ники преди 5 години
Проблемът не е в заплатите, а в липсата на Контрол и Закони,Сигурност, Достъп до Здравеопазване, Лобистки Закони, Разрушаване на МВР, Прокуратура - премахнаха прекият контрол на прокуратурата над приватизационни и следприватизационни сделки. Разрушаване на Съдебна система. Продаване на БГ гражданство. Инстанбулска Конвенция, Пакт Миграция ООН, Качество на вода, въздух, храна, бензин, брашно, месо, мляко, плодове и зеленчуци.Не ни натрапвайте беззаконието и геноцида като норма!Д-рю Демократ!
52
0
 
18
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Обществото има нужда от квалифицирани и от некфалифицирани работници,проблема е че минималната работна заплата е абсурдна и не стига да се изхранва едно домакинство,това е нужно да се промени.
51
17
 
4
 
! Отговори
ники преди 5 години
Протест се прави срещу ниските заплати срещу работодателя, не срещу държавата.Като не ти изнася - намираш си друга работа за повече пари.Ако не си квалифициран и ставаш само за общ работни - проблемът си е твой.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колата ми е от 1988 г -плащам 240 лв гражданска досега преглед 45 лв, винетка 98, данък от 2019 -вече 72 лв и навъртам по 2000 км на година+ 200 литра бензин х 2,23=901 лв за 2000 км-45 ст на км ми то по-добре на такси де се возя -дотам ни докараха
49
17
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Постепенно започна да прозира и ролята на БСП в протестите. Група анрхо-комунисти поискала прецедента да поеме властта и да въведе извънредно положение. Ако безмозъчно!
48
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес на обявд ония клоуни от бъгларите от чужбина (ама без тях щот мнооо далеч ся) щели да окупират парламента :)) отивам си взема пуканки.
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смяна на системата. Няма кой да ми измие чиниите втори ден. Нова конституция против олигарсите,мафията,депутатите,Валери Симеонов,Навални,зимата. Ураа
46
1
 
21
 
! Отговори
Причини преди 5 години
Най-страшното престъпление отделно от съзнателното тровене на хората с:енергийни напитки, мръсни питейни води и химикали, обеднен уран в Сърбия - логично и по границата в БГ, некачествени храни, нов скандал със замразено телешко и говеждо - Христов,разрешаване на визи за САЩ граждани - а те не - липса на достойнство и суверенитет на БГ, опасни пътища, мръсен въздух, джигити на пътя,Е: Продажбата на БГ паспорти. Във Франция е разпитван журналист за БГ паспортите - продажбата на БГ за 2 хил. ев
45
1
 
15
 
! Отговори
Мери преди 5 години
БАТЕ БОЙКО Е 1 а в тандем със Зоран Заев и Хашим Тачи са познайте какво?
44
3
 
44
 
! Отговори
Причини преди 5 години
Един Закон няма в тази държава след 1989 г., който да защитава интересът на БГ гражданите. Отвсякъде лъха на лобизъм, защита на частни интереси - по-голяма част от частните болници са на депутати. И дивашко пренебрежение към човешкия живот. Дори понижаването на заплатите с 600 лв. бе отхвърлено от депутатите. Сградна инсталация-ЕС и ВАС - 6 г. се ослушват. Води, ток, газ, некачествени скъпи храни, парно, петрол. Закрити 1400 у-ща за 8 г.Магистрали с варовик. Липса на сигурност. Безнаказаност!!!
43
3
 
18
 
! Отговори
Причини преди 5 години
Липса на достъп до Здравеопазване. С год. не се прие, НЗОК да не финансира частни клиники, да се разграничи строго частна от държавна дейност, лекари и роднините им практикуващи държавно, да нямат частна практика и частни болници и клиники.Премахване на лични лекари и строежи на многопрофилни болници. Премахване на лимитите и фармацевтичната мафия. Закон против картелите - затвор и присъди - няма такъв.Далавери с ДДС, пшеници, банкерите не носят НОтговорност при неправомерно раздадени кредити.
42
2
 
18
 
! Отговори
Причини преди 5 години
ГО на човек. Юни 2017 - една година преди трагедията в Своге, управляващите са знаели за опасният участък с Констативен Протокол от община Своге до АПИ износено лошо сцепление на асфалта и опасен десен завой с голям вираж в посока София, СМЯНА на асфалтова настилка, срок: НЕЗАБАВНО".ДВАДЕСЕТ ЧОВЕКА ЗАГИНАХА - Осъдени няма.Санитарна зона яз. Искър -яхт клуб и комплекс-отпадъци, за да се пречистят Се слагат химикали причиниващи Ракови заболявания, някой да разруши комплексът.А епидемия????
41
5
 
9
 
! Отговори
селянин преди 5 години
А протестите трябва да са задължителни, така както искат задължително гласуване. Но в същото време се оказва , че нашето не било протест а шествие, за това трябва да бъдат такива , каквито са в съседна ГЪРЦИЯ.
40
4
 
19
 
! Отговори
Причини преди 5 години
ЮП - стана турски. Белене - платихме реактори - няма централа. Хляб 1.30 - 35 ст. производител, 20% - ДДС - 50% е печалба за търговците. Земеделци - ДЕСЕТ фамилии получават субсидии 70%, 30% - от малките земеделци загиват. Лобистки закони - Концесия летище С-я, Кръчми и болници частни в жил. сгради нарушени по Конституция Чл. 32. (1), Чл. 33. (1), Чл. 41 (2),ЧЛ.52 (3),чл.55 и чл. 56. Евтин ток - Козлудуй и М-ца 2 - не участва в сметките. Уран във вода -управници са знаели и са ни тровели.
39
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как, Световната пролетарска революция предстои.Гла дните и недоволните стават все повече. Хляб и гориво за всяко човешко същество!