Детска градина в Черноморец (30 деца)... пред разпад

Пукнатини в стените - до 4 см., сградата пропада
16 ное 2018 17:45,
3

Снимка: А.Стоянова

Плачевно, покъртително, пред разпад... Такова е състоянието на детската градина в Черноморец, Община Созопол, алармира г-жа А. Стоянова с писмо до Тодор Стамболиев - обществен посредник на Община Бургас.

Сградата, в която всеки ден се обучават 30 деца, се нуждае от спешен ремонт. По стените й има пукнатини, някои от които с големина до 4 см.

Не става въпрос за напукване на мазилката, а за конструктивни промени, причинени от пропадане на постройката.

Г-жа Стоянова твърди в сигнала си, че това положение продължава вече втора година, а на призивите на родителите за ремонт няма отговор.

"Ако изложените в жалбата до мен факти са достоверни, смятам, че нуждата от бърза реакция е наложителна, а сградата трябва да бъде укрепена и ремонтирана", уточнява Тодор Стамболиев.

Общественият посрединк изразява надежда, че кметът на Община Созопол Панайот Рейзи ще защити в максимална степен интересите на родителите и ще предприеме незабавни мерки по укрепване на сградата и създаването на безопасни условия за провеждане на занятия за децата.

Сигнал е изпратен и до Регионалния инспекторат на МОН в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Това е точно до Кафяво Море. Пфф, къш, закривай!
2
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Това е детска градина на опозицията, затова е в такова състояние. При капитализма държавата не е длъжна никому нищо, способните детски градини просперират, мързеливите и глупавите се разпадат.
1
3
 
2
 
! Отговори
Cokom преди 5 години
Ko ma interesuva....tva e nekoia chastna hotelska ili zavodska gradina....po bedese na beseka....