Сняг се сипе на парцали... забравете за колата без зимни гуми

На места може да има заледени участъци по пътищата
44
Сняг се сипе на парцали... забравете за колата без зимни гуми
Снимка: Булфото, архив

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Прогнозата на метеоролозите за неделя и понеделник е за застудяване и в Северозападна и Северна България дъждът ще преминава в сняг.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри, посочват от АПИ.

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: сняггумикола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Гумаджия преди 5 години
До БръмчоПич, ако колата ти е 2 тона и половина камион, може и да си държиш гумите на 2.3-3.0 атм. Моля ти се, пробвай на кола около 1.0-1.3 тона да бутнеш гумите на 3 атм и ми сподели усещанията при 140км/ч по "Тракия". Само внимавай, че леко почва да носи наляво и надясно. А че ще ти изпадат пломбите е страничен ефект, недей да се плашиш. Големи разбирачи сте се навъдили - с по 10 години практика на 1 автомобил 5-та ръка нов внос и давате общовалидни съвети. Биете по интелект Борисов!
37
0
 
3
 
! Отговори
той преди 5 години
Зимни гуми ще те спасят при зледен път ,това може да го каже само този , който не е карал кола.
36
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 5 години
Единственото спасение са ВЕРИГИТЕ, *** ги тези зимни гуми-ПРОВЕРЕНО!
35
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 5 години
Ти ще ми кажеш отворко,40 години съм на волана и не знам за зимни гуми и съм нямал проблем , а бяха жестоки зими , сега 3см сняг и ще се посерат от страх-лигльовци!!!
34
0
 
1
 
! Отговори
мая преди 5 години
Споко, на Софията сняг нема.
33
2
 
7
 
! Отговори
препатил преди 5 години
с нископрофилни зимни гуми бмв...... е нема такова хлъзгане, буксуване - ни напред ни назад
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHEFAИма зимни гуми шефе. И те са с по-меки грайфери. Не се препоръчват за лятно време. С твърди грайфери колкото и да са дълбоки, не помагат зимата
31
2
 
14
 
! Отговори
Бачото преди 5 години
Със заз-ка съм катерил проходи в отвратителни зимни условия - лед, навявания, пак лед и никакви проблеми. Не знаех тогава зимни, летни, всесезонни гуме. Катерих, буксувах и продължавах. Не съм закъсвал никъде.
30
3
 
4
 
! Отговори
Бръмчо преди 5 години
До 13-ти коментар:Хубаво си сецнал "разбирача" с намаляване на атмосферите в гумите, ама и ти нещо си се олял с твоите 245/35/19 с 2,1 и 2,0 бара. При тези размери се тръгва от 2,3 та до 3,0... и те така. И е според обичайното натоварване.
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер Бойко ще лови снежинките преди да са паднали.
28
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка зима снегорините хвърчът по бул. Сливница с вдигнати лопатки посока Банкя. За къде ли бързат в 6 сутринта?
27
1
 
19
 
! Отговори
milenchou преди 5 години
20000км. се поддържат с 3000, да ги смятаме 2000 снегорина, така се падат на всеки 10км. по един снегорин. някой да ги е виждал толкова често. А и да не забравяме че идва зима, а как идва тя... изненадва ни.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СНЕГА, И ТАЗИ ЗИМА ЩЕ НИ ИЗНЕНАДА.
25
3
 
15
 
! Отговори
Истина преди 5 години
То когато има лед и със зимни гуми да си все тая,особено отдолу лед отгоре сняг.Трябва да си с онези гуми с шпайковете ,но те тук са забранени има ги само по скандинавските страни и то е разбираемо защото при тях има сняг и то доста половин година поне.
24
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17При бай ти тошково време имаше 5 пъти по-малко коли и същия брой инциденти ... А сега де?
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Било им наредено, да си вършат работата ... Леуйееееее!
22
12
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Всесезонна гума няма.Няма как да съдадеш(евтино)гума с еднакви характеристики при +30 и -20.От друга страна изискването за 4мм обезмисля тези гуми.С кола която се кара редовно няма как да изкараш цяла година с едни гуми.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв сняг няма в София живея. Тъмно е на вън и е сухо.
20
13
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 17ХихиЗа коя Видинка говориш.Всесезонната която не става без вътрешна гума и невъзможен баланс ли.Беше много хубава:)
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
kakva zima ima sega 1mesec ito bez sniag