Община Созопол укрепва забавачката в Черноморец

До края на януари ремонтът ще бъде приключен
19 ное 2018 19:22,
3

Преди няколко дни ви алармирахме за опасна детска градина в град Черноморец. Според родителите на децата там сградата пропада и е опасна за децата. В писмо до Тодор Стамболиев - обществен посредник на Община Бургас, г-жа А. Стоянова заявява, че състоянието на сградата, в която се обучават децата е плачевно, покъртително, пред разпад.

Още по темата

Общественият посрединк изрази надежда, че кметът на Община Созопол Панайот Рейзи ще защити в максимална степен интересите на родителите и ще предприеме незабавни мерки по укрепване на сградата и създаването на безопасни условия за провеждане на занятия за децата.

Сигнал бе изпратен и до Регионалния инспекторат на МОН в Бургас. Какъв е резултатът?

Експерти от общината в Созопол днес са направили проверка и са дали обещание да се вземат спешни мерки за укрепване на детската градина, предаде Bulgaria ON AIR.

Всички стени са пропукани, а прозорците не се отварят, защото има изкривяване на конструкцията, всичко е с процепи, а освен това има наличие и на мухъл. За това разказват разтревожени родители.

Директорката твърди, че е сигнализирала за проблема още преди две години. В момента децата се обучават на втория етаж, защото на първия положението е трагично.

Сградата е строена преди повече от 40 години. В края на 90-те е правен основен ремонт и е пригодена за детска градина. Направено е отводняване на терена, но почвата продължава да се сляга, а стените да се пукат.

От общината в Созопол са гарантирали, че до края на януари ремонтът ще бъде приключен и децата ще се върнат на първия етаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Цве*тел*ине, в България няма забавачки.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този кмет ли му падаха от небето кошути в пикапа? А той ни чул, ни видял, ни осъден.