Ортлиб и Жирардели откриват сезона в Банско

От 1 декември пускат лифтовете в ски курорта
19 ное 2018 15:23, Анисия Иванова
8
Ортлиб и Жирардели откриват сезона в Банско
Архив: Булфото

Официалното откриване на ски сезона в Банско ще бъде на 15 декември, съобщи маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков. Тази година гости на церемонията ще бъдат легендата в ски спускането Патрик Ортлиб и Марк Жирардели. На Бъндеришка поляна отново ще се състои състезанието "Открий съкровището" за голямата награда - лек автомобил.

В момента във високите части на Пирин има снежна покривка, оръдията за сняг работят и при първа възможност пистите ще бъдат открити за любителите на ски. Кабинковата въжена линия започва работа на 1 декември, допълни Обрейков.

За 6-та поредна година Банско бе обявен за курорт номер 1 на България. Това стана на церемония в астрийския зимен курорт Кицбюъл, нареждайки се сред 26-те най-добри дестинации в света, съобщи още Иван Обрейков пред БТА.

В онлайн надпреварата, която се проведе от юни до септември, участваха над 200 топ дестинации от пет континента, а в гласуването се включиха над 1.5 млн. души от повече от 150 страни по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Ще бъде силен ски сезон в Банско!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алберто Томба каза че не подкрепя унищожаването на Пирин, сега са докарали Жирардели. Следващия ще е някой пенсионер от преди ВСВ.
5
0
 
0
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
Всичко много хубаво, ама чакането по 2 часа на кабината обезсмисля всичко. То човек отива да кара, или да виси по опашки?
4
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Супер, дано има и нещо за мен както за тия с платените коментари по-долу.
3
0
 
2
 
! Отговори
Марио преди 5 години
Хората се радват на декември заради Коледа, празниците и подаръците, а аз заради ските и снега и тези новини за пускане на съоръжения и откриване на сезона, ми оправят деня
2
1
 
0
 
! Отговори
Краси преди 5 години
Супер! Отсега личи, че отново ще се постарят на откриването. Дано имам възможност да отида.
1
1
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
ееее, пак ще има награда - кола, страхотно! Тоя път късметът трябва да ми се усмихне, миналата година ударих греда, ама сега...моя е!