Властта: 210 хил. семейства с още 100 лева за отопление

Помощта е еднократна и ще е за идния декември
58
Властта: 210 хил. семейства с още 100 лева за отопление
Снимка: архив "Булфото"

По 100 лв. еднократно ще получат всички одобрени за целева помощ за отопление тази зима, реши правителството на редовното си заседание днес.

Още по темата

"Целта е да бъдат защитени допълнително най-уязвимите групи от населението срещу поскъпването на цените на някои енергоизточници", обясни социалният министър Бисер Петков пред журналисти в МС.

По данни на Агенцията за социално подпомагане близо 210 хил. лица и семейства са получили или са одобрени вече за тази помощ.

Тази година за петте месеца отоплителен сезон помощта възлиза на 374.15 лв. Към тях ще бъдат изплатени допълнително 100 лв. през декември, започвайки от 12-и.

Необходимите средства за това са 21 млн. лв. и са осигурени по бюджета на МТСП за тази година.

Бисер Петков каза, че това е най-всеобхватната помощ, която е насочена към 17 целеви групи - възрастни, самотноживеещи, хора с увреждания и др.

В проектобюджет 2019 г. на ведомството за помощта за отопление са планирани допълнително 40 млн. лв. към средствата за тази година, които са в размер на 80 млн. Така че нарастването на средствата е с 50%, пресметна Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Бойко за електората римляните новогодишен подарък сто лева,а за Българите подарък "бюджет 2019" напомпан със данъци.
44
2
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 49: Чакай сега ще се увеличат и инвалидите (деца) по 900лв. чиста пара :)Симеонов искаше да ги ревизира но не му дадоха....
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това трябва да се прекрати, всичките ми познати, които работят в сивият сектро и не плащат данъци официално са безработни и получават помощи от всякакъв тип... тази лудост трябва да се прекрати... Има хора с по няколко имота и коли, но са социално слаби и им се помага.... Уж самотна майка, а на практкика живее с мъжа си но нямат официален брак... просто трябва да се спре с тези неща...
42
1
 
13
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Тези помощи отиват не за отопление ,а за храна ,алкохол,цигари ..... ,но не и за отопление-всички се отопляват на електричество което краднат (не само ромите както се тиражира по медиите),вода не плащат ,но си купуват лаптопи,смартфони,интерент имат .... а пари за отоплдение нямат! 100 лв през декември за отопление е оф версия,а иначе им се дава да празднуват Коледа и Нова ГОДИНА .Толкова много има по-селата които не искат да работят,щото държавата им помага.Слаба държава -мързелив народ .
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43Идват тежки избори-трябва да се осигурят гласовете на малцинствотоГласовете на малцинството са осигурени и запазени много отдавна за БСП.Всички знаем от кога малцинствата получиха привилегиите си.Тогава, никой не беше чувал за ГЕРБ.
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44Щом ГЕРБ раздава помощи, значи идват предсрочни избори. Всички знаем кои получават помощите и как ГЕРБ им купува гласовете.1Изборите са далече2Дават се пари на нуждаещи се3Хората гласуват за ГЕРБ по съвест
39
3
 
8
 
! Отговори
нацията в колапс преди 5 години
Който остане тука плаща сметката.... мисля ,мисля и си викам добре де ,,откъде пари за пенсии и др социални действия след 10 г-- като още народ ще избяга и си викам ,че още ще вдигнат пенсионната възраст ? И някак си технично се избягва бройката за някакви семейства и лица се говори ,но като знам ,че бая от тези семейства се състоят от по 10-тина човека излиза една старателно крита бройка...как може да се водиш ,,премиер,, да си спокоен и да говориш за успехи--като след 0-време ни няма ?
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ГЕРБ раздава помощи, значи идват предсрочни избори. Всички знаем кои получават помощите и как ГЕРБ им купува гласовете.
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват тежки избори-трябва да се осигурят гласовете на малцинството.
36
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Във всички високоразвити и цивилизовани страни има социални помощи. Важното е да се развива икономиката. От икономиката и човешките ресурси идва богатаството на една страна
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С парите на едните купуват гласовете на другите. Кръстили са го солидарност.
34
6
 
8
 
! Отговори
амиии преди 5 години
До Анонимен 34 Добре , ще приемем ,ч е си друг Защо си изливате злобата върху хора инвалиди , с физически и психически ,неврологични , ракови и т.н заболявания Защо не роптаете против управляващите , които за 29 години / особено след приемането ни в ЕС / прокудиха 2млн здрави , работоспособни българи навън Във всяка държава има социални помощи ,. Проблемът е ,ч е тук останаха много малко работещи , които да плащат данъци , но инвалидите нямат вина за това
33
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДО 31 Много станаха професорите тука, дето не виждат по-далеч от носа си. Социалните помощи щели да катурнат обществото -глупости на търкалета. Ти като си бил детенце кой ти е осигурявал безплатно образование и безплатно медицинско обслужване, имунизации и т.н.? Солидарността между всички ти е осигурявала - да не си живял като вълк в гората.
32
4
 
6
 
! Отговори
амиии преди 5 години
До 33Дай пример , жената и другире инвалиди , не живеят от социални помощи , а от пенсия . В случая размерът е 136 лв. Та дай пример - как може а се увеличат доходите й !!!!И не е само тя , много хора искат да работят , ама като им прочетат диагнозите , никой не ги взима . Преди / по време на СОЦ-а/ , имаше ТИХТРУД / май така се казваше / , и подобни хора можеха да работят , сега има " дръжки " Пример ?????
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм 31 и нямам общо с колегата, който е на подобно мнение.Това с помощите е много болна тема. В България всеки се надява на помощи от държавата. Знаеш ли, че има почти милион с Телкове, два милиона пенсионери (половината пари за пенсиите са директно от бюджета), 210 хиляди с енергийни помощи...майките пред парламента....майките на майчински, римляните.... Излиза, че има няма милион и половина работещи в частния сектор плащат за масрафа на останалите 5-6. И се реве за още, и си намаляваме..
30
4
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Още по-лошо е човек да не използва изобщо главата си. Ако можеше да мислиш, щеше да схванеш, че тази жена, която даваш за пример, можеше да живее с повече средства, ако ги нямаше социалните помощи, даже и без да работи. да се премахнат помощите изисква преосмисляне на нещата, което явно не всеки може да направи.
29
5
 
4
 
! Отговори
тцтцтцтцт преди 5 години
До Анонимен 33 Вече десет пъти пишеш под статията едни и същи глупости , спри се бе . Не знам , от какво породена тази злоба !!!! ПС - ако си психично заболяване и пиеш силни лекарства , се извинявам
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги съм се чудил, допреди правителствата да започнат да раздават помощи на уязвимите части на населението, как са се топлели хората през зимата?! Въобще как цивилизацията е оцеляла без социални помощи хиляди години...истинска загадка.Много има казано по темата, но за мен раздаването на социални помощи, особено на невнасяли в системата хора е нещото което ще катурне западната цивилизация. Помощите подтикват единствено към мързел и разчитане на държавата за всичко т.е към слаба държава.
27
6
 
8
 
! Отговори
тцтцтц преди 5 години
До Анонимен 29 Колко е лошо , човек да използва главата си , само за равновесие !!! Скоро имаше статия за някаква жена с 2 отразяни крака , заради лекарска грешка . Инвалидна пенсия - 136 лв. !!!! И според твоята безкрайна " мъдрост" , тази жена трябва да изпука от студ , защото не е внасяла осигуровки . Парадоксът е ,ч е тя иска да върши някаква надомна работа , ама никой не й дава такава . Тръгнал да завижда на подобни хора .......
26
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключително вредно е да има в България хора, които да живеят на помощи. Помощите трябва да се спрат и да се вдигнат доходите на работещите и пенсиите на пенсионерите, които са работили и са си внасяли осигурителните вноски без да укриват доходи. Всяка хвалба на правителство, че раздава помощи на калпак, означава огромна некадърнаст на това правителство.