Оскъден бюджет за пожарната! Пари има, къде са?

Отменат им 7 млн. лева и ги принасочват в МВР-то
Обновена: 11 дек 2018 09:33 | 11 дек 2018 09:30, Петя Славова
10

Намаляването на разходите за дирекция "Пожарна безопасност" към МВР застрашава човешки животи. Стана практика сами да си купуваме екипировката, което е недопустимо. За това алармира президентът на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков в "България сутрин".

Още по темата

Повод за тази позиция е публикуваното в Държавен вестник от петък - 7 декември, постановление на Министерския съвет за одобряване на вътрешно компенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2018 г., с което се отнемат близо 7 млн. лв. от и без това оскъдния бюджет на дирекцията за следващата година.

"Реално средствата не се отнемат от МВР, вътрешна структура просто пренасочва тези пари към други дирекции в МВР. Това не се случва за първи път - през 2017 година също имаше отнемане на пари от пожарникарите. Ние обаче изпитваме остра нужда от средства", категоричен е Станков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му със сегашния бюджет се работи доста трудно, а освен всичко това екипировката не е достатъчна, за да може пожарникарите да се чувстват напълно обезпечени и сигурни.

"Настояваме управляващите да се замислят за създаване на фонд за акумулиране на средства за дирекция "Пожарна безопасност". Осигуряването на пожарната безопасност на населението е необходимост", сигурен е той.

Президентът на синдикат "Огнеборец" изтъкна и друг сериозен проблем - заради грешка в нормативната уредба пожарникарите не са включени към списъка с дирекциите, за които МВР трябва да осигури специално облекло и най-различни средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: МВРогнеборецBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите са в носа на Ицо Бисеров докато беше на трибуната за това все бърка там да ги извади ама го притеснявате и той милия от бързане не можа де
5
0
 
3
 
! Отговори
пожарникар преди 5 години
а така. като ти гори колибата или котката ти е паднала в шафта през 2019 може да се обадите ама ще дойдем когато ми кимне. за толкоз пари толкова работа. може би се обадете на полицията... те като ни викат и тва ше им кажем на тях. нека те да вия маркуча докато ни чакат
4
1
 
11
 
! Отговори
:) преди 5 години
Пари има... по сметките на герберските крадци! Ако управляващите спрат да крадат, България ще се изравни по стандарт поне с Чехия.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ушевите трябва да минат на самоиздръжка. И без това над два милиарда лева годишно, се харчат за мърлящината им, а самите те не разчитат на заплати. Като основно крадат и рушветчийстват.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак откраднаха парата, българска работа срама нямате ей!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите са при БАШ ПОЖАРНИКАРЯ