Празниците предстоят и БДЖ пуска отсега билети

Ще има допълнителни вагони по основните направления
Обновена: 12 дек 2018 10:57 | 12 дек 2018 10:37, Анисия Иванова
9
Празниците предстоят и БДЖ пуска отсега билети
Архив: Булфото

От днес "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за предстоящите празници, съобщиха от дружеството.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната, в периода 12 декември 2018 г.- 2 януари 2019 г.

Пътниците ще бъдат информирани на билетните каси в случаите, когато са изчерпани билетите за седящи места и ще им бъде издаван билет за правостоящ само след изричното им съгласие.

В обявените влакове със задължителна резервация на седящи места ще се продават билети за правостоящи до 20 пътника в купейните вагони и до 10 пътника в безкупейните вагони. При изчерпване на допустимите правостоящи места, на клиентите ще бъде предложен вариант за пътуване с влак в друг час.

За празничните дни се предвижда осигуряване на допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Онлайн покупка на билети може да се направи за определени влакове. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Клиентите могат да купят билет и от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БДЖ да пуснат билети но от старите и хубави билети. Да си върнат старата система за издаване на билети, и да махнат тези нови принтери и касови бележки. Билет е синия и хубав билет с логото и надписа БДЖ на билетчето. Билет не е касова бележка, касова бележка е сметката от магазин за хранителни стоки.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влакове и вагони на по 80 г.
6
0
 
5
 
! Отговори
Старият машинист преди 5 години
ПРЕЗ ОКТОМВРИ бях в Лондон и посетих град Бройтън, на 70 км на юг. На връщане, на гарата в Брайтън съобщиха, че има някакво дерайлиране на локомотив и отмениха заминаването на 4 влака за Лондон. След 2 часа чакане, събраха всички пътници в един влак и тръгнахме. Такива проблеми, макар и рядко, се случват навсякъде.На другия ден пътувах със суперекспреса Юростар от Лондон до Париж. Под Ламанша се движеше със 160 км/ч, а на открито с 300 км/ч.Та, такива емоции с влаковете на Европата.
5
0
 
7
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 години
Допълнителни вагони добре, а изправни локомотиви ще има ли?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на миналите празници се купуваха билети за несъществуващи вагони , на тези?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по цяла европа жп-то е най-добрия транспорт, само тука го разсипаха... иначе не им вервайте, за бдж-то празници нема, броя вагони си е константа освен това нито знаят, нито ги интересува колко пътници се возят, откъде, докъде, направления и т.н. важното е далавера да има и машината за източване да върви, да има за всички по веригита
2
0
 
9
 
! Отговори
Старият машинист преди 5 години
ЖП транспортът е най-сигурния начин на придвижване. Допреди 30 години той беше най-масовия транспорт и превозваше десетки милиони пътници годишно. Сумарно, за всичките 152 години, откакто има железница по българските земи, при катастрофи с влакове са загинали по-малко хора, отколкото са загиналите по шосетата и магистралите само за миналата 2017 година.
1
4
 
3
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Невероятно. С техните системи ако не си купя билет на живо все едно не съм си купил. Кога ще пуснат линии до Гърция от други градове освен от София? Ами до Румъния? Нямаме връзка до съседните си страни. Тъпо мочурище. Понякога се чудя нарочно ли не оправят връзките до Румъния и Гърция. Зомбитата да не им се проясни нещо. Да стоят в манипулационната.."Кви ги говори тоя.. къде се е чуло и видяло такова нещо, удобни че и бързи влакове до Гърция, Румъния тва да не ти е елисейския дворец бе момче