Приятел на загиналия медик: Марио е сирак, омагьосващ сърцата...

Марио ще липсва на всички ни, споделя още Димитър Димитров
13 дек 2018 18:48,
32

Снимка: Facebook

"Днес искам да ви разкажа за Марио, който тази неделя щеше да навърши 27 години. Марио е сирак от град Септември, отдавна останал без родителска грижа. Изключително независим, харизматичен и любвеобилен млад човек. Дипломиран от Медицинска академия с отличие, работещ в Спешното на Александровска болница, всеотдаен към здравето на хората, приятелите си и опазването на околната среда.

Марио омагьосва души и сърца, където и да отиде. Марио е човек, който лоша дума никому никога не е казал, нито пък някого е наранил. Марио е човек, влюбен в планината и ако и да нямаме друга утеха, то поне знаем, че остана високо на място, което обичаше. В един по-добър свят с майка си, баща си и всички върхове".

Още по темата

Това сподели във Facebook Димитър Димитров, приятел на загиналия в Стара планина лекар Марио Шкодров.

"Знам, че долу в ниското пред клавиатурките винаги ще се намерят съдници за безразсъдство, безотговорност, самоубийство. Нека да съдят - може и да са прави, но цената не я плащат те, пък той плати с най-скъпото си, а ние плащаме със съвестта си, задето беше сам. Моля, уважавайте паметта му, уважавайте мъката ни и хората, които сеят доброта, талант и любов. Марио е един от тях и горещо ще ни липсва. Всъщност не, той винаги ще бъде вътре в нас, а ние ще се стремим заедно и сигурно да сме поне наполовина толкова нависоко, колкото достигна той за краткия си житейски път", пише още Димитров.

"Благодаря на Планинска Спасителна Служба за отдадеността, професионализма и човечността. Благодаря на всички, които ще си спомнят Марио с любов. Благодаря най-вече на теб, приятелю, където и да си. До нови срещи на някой висок планински връх", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
10
 
! Отговори
Михаил преди 5 години
Жалко за този мъж, жалко за този ЧОВЕК! Господ да го прости!
29
0
 
19
 
! Отговори
От Берлин преди 5 години
Бог да му прости греховете, и нека ние се смирим пред него! Жалко. А, би помогнал още много на страдащите хора.... жалко!
28
0
 
53
 
! Отговори
Е. преди 5 години
Много ме е яд за това момче, ей. Изглежда много стойностен човек. България има нужда от такива хора.
27
5
 
40
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Бог да прости младежа, малко хора си избират сами смътта.Обаче искам да ви кажа едно, а също и на приятелите му - хора, пазете се! Вие имате ДЪЛГ към България, на не просто ПРАВО, да преживеете всичко. Вашият ДЪЛГ е да родите и отгледате БЪЛГАРЧЕТА, за да продължи да я има тази страна с планините си и да запази името си. Казвам го на ВАС, защото ще ме разберете. ***, дето се избиват с колите си по магистралите не са ни нужни, но ВИЕ сте. Жал ми е, какви хубави деца е можел да има
26
1
 
13
 
! Отговори
Зле си, преди 5 години
До 666пич! Нещата не работят така. Съветвам те да спреш домашнярката и да пробваш с нормален алкохол.
25
2
 
30
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Леле, той бил спешен доктор! А аз си мислех, че щом е постъпил нехайно в живота си, значи е бил и безотговорен в професията. Връщам си думите назад. Спешният лекар не е като другите, той ТРЯБВА да има поне малко вкус към риска, иначе няма да се справи. Жалко за човека!
24
20
 
12
 
! Отговори
666 преди 5 години
А моите костовци, бисеровци, руменовчаровци, галевци, арабаджиевци, софиянковци, премяновци, баневци и още, и още, и още - ги държа живи и фрашкани с пари! Защото Аз съм князът на този свят! Поклонете ми се и за всеки нов ден ваш живот ще отнемам живота на някой праведник! Злото вирее и процъфтява с кръвта на доброто. Такъв е договорът. Работя по 24 ч всеки ден. Знаете как да ме намерите!
23
7
 
31
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
Рискът да те убие пътен терорист на пешеходна пътека в София е много по-голям от това, да се загубиш и умреш в планината. Клошарчета клавиатурни.
22
2
 
40
 
! Отговори
Друг Карловец преди 5 години
На всеки му се случва да си повярва повече от необходимото в Балкана, обаче не всеки път се получава... Кофти за човека.
21
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на приятеля му. България е има.
20
1
 
53
 
! Отговори
НеАнонимен преди 5 години
А Делян Пеевски е още жив и груйти мазни над филия с мас... Кажи ми, къде е справедливостта?!
19
2
 
78
 
! Отговори
Явор преди 5 години
Бог да го прости.И респект, че е оставил такива приятели след себе си. Не всички могат да се похвалят с това.
18
0
 
56
 
! Отговори
Жалко за момчето! преди 5 години
Бог да го прости!
17
9
 
33
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Бог да го прости! Хубаво момче, положителен герой, много тъжно, че вече не е сред нас...Защо е тръгнал по залез слънце, през декември, в студ и сняг да прекосява по тъмно БИЛОТО на Стара планина??? Прекалена самоувереност, може би...А приятелчето му, което плаче за него все пак да не упреква разумните хора пред клавиатурките. Защо, като са толкова близки, не е бил до него в планината или поне да го спре.Много станаха героите-върхогонци по Хималаи и Балкана, нормалните да се срамуваме ли?
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявах се да е Гъцев от ВМА, ама нейсе...
15
2
 
104
 
! Отговори
благодаря преди 5 години
Искам да Ви кажа, че това е най - хубавото нещо, което може би съм прочела в живота си за ПРИЯТЕЛ. Чета и плача заедно с Вас и наистина вярвам, че с такива приятели Марио не е бил сам, както че и със сигурност сега е на едно по добро място...защото тук рием по дъното. От безразличие! Благодаря Ви за прочетеното!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bog da gonpristi otischal e pti rifitelite si i to oredi koleda ne snam daschto dobrite skromni hora vinagi parvi si otivat stana mi ma4no jato 4etoh sa bego ve4na mu pamet amin
13
3
 
33
 
! Отговори
Карловец преди 5 години
БАЛ-КАН: МЕД И КРЪВ. Колкото красива, толкова и коварна!
12
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавото е, че все пак е бил сред нас. И да повторя - стойността на животът не се мери с неговата дължина.
11
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещастни случаи хиляди, да не се случва. Кажете на Путин да освободи момчетата. За тях се молете сега.