Дириха бедстващ турист в Пирин, щял да "оцелява" за кауза

Цветан Найденов се обадил, че няма да се справи, намериха го
Обновена: 14 дек 2018 19:30 | 14 дек 2018 19:19, Веселина Йорданова
24
Дириха бедстващ турист в Пирин, щял да "оцелява" за кауза
Снимка: архив, Dnes.bg

Планински спасители от Сандански тръгнаха на нощна акция по издирване на турист в Пирин, поел на преход без храна и вода, в името на "благородна кауза", съобщи "24 часа".

Цветан Найденов е тръгнал на преход от с. Ощава и около 16 часа се обадил за помощ, като обяснил, че се намира някъде около с. Сенокос. Изплашил се, че се стъмва и няма да може да се оправи сам.

Четирима спасители са се отправили към посоченото място, за да го намерят и приберат.

Малко по-късно стана ясно, че издирването завършва с щастлив край - планинските спасители са го открили жив и здрав в района на село Ощава.

Вчера бе оповестена инициативата на скаутска организация "Оцеляване с кауза - Пирин",  в която трябваше да участват Цветан Найденов, Светослав Атанасов и Костадин Коюв. В подкрепа на потребителите на Защитените жилища в Банско, те си поставили за цел да покажат може ли да се оцелее без вода и храна на минусови температури в Пирин.

В поредица от пет епизода "оцеляващият" Цветан Найденов трябвало да пресече Пирин и да достигне до "Защитени жилища 1 и 2" в град Банско, само с дрехите на гърба си, нож, ферородна запалка, снимачна техника, раница с провизиите за Защитените жилища, без вода и храна.

Цветан трябвало да заснеме и покаже използваните от него техники за оцеляване, природните забележителности през които минава и информация за учреждението, до което трябва да достигне и да "достави провизиите". А провизиите всъщност били зимна екипировка за хората с увреждания, дарени от добри хора.

Целият проект трябваше да бъде заснет за 26 часа, а пренощуването на "оцеляващия" да бъде на открито в природата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Веднъж съм катерил Вихрен. В средата на юли месец там имаше сняг. Като падна една мъгла, все едно бях сляп. Нищо не виждах. Отделено стегна един клинч, дето с две зимни якета, два ката вълнени чорапи, мощни зимни ботуши, катерене, щях да пукна като куче от студ. Катерихме на 4 крака и си викахме с другите туристи за ориентация. Тази планина дъха яко на смърт. Изпитвам страхопочитание, *** баира и камънака!... Този пичага тръгнал с тукати, зимата...тцтцтц...
22
0
 
5
 
! Отговори
руйо преди 5 години
тоя *** е трябвало да умре там , че чак по тв го дават. От такива всезнайковци си патят всички, пълно е навсякъде с тях
21
0
 
17
 
! Отговори
Беър Грилс преди 5 години
Оцеляването на предела не е за п.тки и *** с фотоапарат , я да се хванеш за работа хитрец такъв ! Аман от мързели целящи да станат известни за ден и да лапат после тлъсти хонорари от реклами Да ама Не ! Хохохо
20
0
 
11
 
! Отговори
Дюлгерин преди 5 години
Аман от тъпъни които се шматкат из планините,боли ме пуя кой правел епизоди за оцеляване,*** в устата на тези дето ше ме критикуват,само глупости,що не замръзне за каузата къде са кинтите от ктб например,питам тъй
19
0
 
24
 
! Отговори
fdsfsdf преди 5 години
Стига с тези каузи свързани с катерене на баири. Когато рискуваш собствения си живот, а от там и животите на много хора, които биха тръгнали да те спасяват, това не е никаква кауза. Това е загуба на здрав разум!
18
0
 
15
 
! Отговори
?!?!?! преди 5 години
Или го можеш или не ... Оцеляването в планината !!!Стига с тези спасителни акции на "руукита", да си седят в тях или да се научат от батковците си за оцеляване в планината като ходят с тях и попиват знания ... А те самонадаени ходещи трупове ... Писна ми да чета за самоубийци !!!
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заслужава сега да му организират оцеляване в кауша и солидна глоба по ПОКРИВАНЕ на РАЗХОДИТЕ за СПАСИТЕЛНАТА ОПЕРАЦИЯ .Е те не са се охарчили толкова много. Отишли са до селото и са му издърпали ушите. Но дигнал хората от ракията, за това че искал да се направи на мъж!
16
1
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тоя ИД.иот го пуснаха в ефир на Нова телевизия таман тръгваше из гората с два ножа един голям щял да си прави навес с него а другият имаше нещо за палене на огън ...каза че вода от снега щял да пие а храна от кората на боровете била пълна с въглехидрати....абе оставяйте ги да има какво да ядат вълците те са за предпочитане....
15
2
 
16
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Хората съвсем са изтрещяли в тази държава
14
2
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Заслужава сега да му организират оцеляване в кауша и солидна глоба по покриване на разходите за спасителната операция.
13
0
 
19
 
! Отговори
аз преди 5 години
поредния решил да се прави на беър грилс
12
0
 
26
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Този човек защо не организира едно надпиване в местната кръчма, ами се занимава с непривични за него неща?
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е че е тръгнал късно (16 часа) и тъмното го е заварило в село, я да беше тръгнал в 6 сутринта, ноща щеше да го хване на билото!Понякога невежеството спасява, калидковците!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сраааааам
9
0
 
30
 
! Отговори
Вълк от пирин преди 5 години
Оставете ни го, за една кауза
8
1
 
30
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Нека сега този "герой" да си плати разноските по издирването и следващия път ще мисли с главата , а не със за+ника.
7
2
 
26
 
! Отговори
Умник преди 5 години
Този трябва да е уникален глуупак с още по-глупава "кауза". Лигльо.
6
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Веселяшка история, както и да го погледнеш.
5
3
 
32
 
! Отговори
az преди 5 години
Поредното фотографче. Едни от най-големите смешници в наши дни. Всеки *** с камерка си мисли, че в тоя живот някой е умрял да му гледа тъпите снимки. Търтеи. Сега знам, че инженерството не е за всеки и има доста *** по тоя свят, ама поне общ работник да стане. Пак е по уважавана професия.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният откачалник борещ се с вятърни мелници в името на "благородна кауза".