За месец и малко: Хванаха 130 каруци с незаконни дърва

Установените нарушения при проверките са над 1300
18
За месец и малко: Хванаха 130 каруци с незаконни дърва
Снимка: архив, БулФото

Над 1300 нарушения са установени при проверки в горските територии в последния месец и половина.

Задържани са 1200 куб. метра незаконно добити дърва за огрев и 120 кубика обла строителна дървесина, както и 65 МПС, 130 каруци, 30 коня, близо 70 моторни триона, посочват в съобщение от МЗХГ.

"Независимо от предстоящите празници, служителите по охрана в горската система ще дават дежурства на терен. Обходите на мобилните групи са увеличени, предвид на непрестанните набези в горите от началото на отоплителния сезон", е заявил зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

Той апелира хората да проверяват внимателно доставените им дърва за всички налични атрибути и контролни марки, както и да сигнализират при всяко съмнение за нарушения на телефон 112.

Общо 4000 горски стражари са ангажирани в мобилни групи по охрана на държавните горски територии.

"Хората работят в денонощен режим 7 дни в седмицата, като на стандартен обход ходят по двама, но при подаден сигнал за нарушения, се присъединяват и други колеги, а ако е необходимо - се информират и полицейските управления", е обяснил зам.-директорът на Държавно горско стопанство Шумен инж. Тодор Геронтиев.

Колите на всички стопанства са оборудвани с GPS и във всеки един момент се знае къде са дежурните екипи, всеки може да проследи работата на горските в реално време, уверяват от стопанството.

Сериозни нарушения през последните дни са регистрирани и в останалите регионални управления по горите.

Например в Сливен са задържани 119 коледни елхи. Дръвчетата са били предлагани без контролни пластини. Същевременно са били конфискувани отделно от търговците и над 100 контролни пластини. За случая е уведомена прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Прокурор преди 5 години
до анонимен братле не се краде с каруци нито с виетнамки наи много се краде с тировете 120 хиляди тона годищно крадат юидп!
13
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
На истина се краде дърва с каруци но най големите и най много се краде с тъй наречените "виетнамки" и за товаса виновни руснаците,те ги правят внасят в България за да ни се унищожи гората и това го правят умишлено.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА Е ЕЛЕКТОРАТ НА ГЕРБ, ЩЕ ГИ ПУСНАТ.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Научи се първо да мислиш, а после и да пишеш.Дотогава не замърсявай сайтовете, където с абсурдни тиренца между думите в изречението пишат само узбекистанци.
10
6
 
4
 
! Отговори
от кухнята преди 5 години
Всъщност подвижните екипи проверяват не нарушителите , а ...... самите горски служители!С презумпцията , че ако маркираните за сеч 1000 дървета случайно са се оказали 1001- налице са условия за ОГРОМНО престъпление и горските биват спуквани от глоби и наказания.Нещо като "търсене на врага с партиен билет" с цел горските да са заплашени от уволнение, за да не гледат какви ги вършат началниците им т.е. - дървената мафия !
9
10
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
Bulgarina si zaslujava neradostnata si sudba
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Молят хората да сигнализират на 112.Да да ама не. В Мафията е пълно с полицай. Те сигнализират веднага на дървените мафиоти.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спуквам се от смях от тия *** статии. 130 каруци. ?????Незнам кое ми е по смешно цифрата 130 или каруци. В България Ако хванат 13 000 на месец Е НИЩО. Хванали са най много 10%КАРУЦИ??????? Лично съм гледал как пред къщата ми минават от сутрин до вечер огромни КАМИОНИ препълнени с дебели и здрави трупи. Лично съм броил 15-16 КАМИОНА НА ДЕН. Браво ли да кажа сега на Боко и спящата полиция?
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тировете ,кога?
5
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
А, 1300 каруци успяха да избягат за месец и малко.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Западния парк в центъра на София ромите всеки ден изнасят каруци с дърва и това се знае от всички.Но те вали са привилигирован електорат . за тях всичко е разрешено.
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви шведи бе дървената мафия законно изсича горите сега е на мода не кражбата с каруци а с тирове по 60 кубика парчето незнайно накъде пътуващ
2
2
 
17
 
! Отговори
ikar преди 5 години
Сега всички нарушители да се изпратят да залесят безплатно по 10 дръвчета за всяко едно отсечено дърво. Не само да секат и да ползват и продават.
1
9
 
21
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
България стана държава окупирана от шведите благодарение на вещата политика на боквистите ,защото те са най-важният електорат !!