Валежите продължават, в Западна България - сняг

За утре е обявен жълт код за сняг и поледици в 6 области
Обновена: 15 дек 2018 21:32 | 15 дек 2018 21:25,
3
Валежите продължават, в Западна България - сняг
Снимка: БТА

И през следващото денонощие ще се задържи предимно облачно с валежи от дъжд, в Северозападна и високите полета на Западна България - от сняг.

Вятърът постепенно ще се ориентира от запад, най-късно в Източна България, където през деня все още ще е от изток-югоизток - слаб до умерен.

Температурите в Северозападна България ще са почти без дневен ход - около 0 градуса; в останалите райони минималните ще са между 1 и 6 градуса, по морския бряг до 8-9 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса, на места в югоизточните райони и по-високи. Такава е прогнозата според НИМХ към БАН, цитирана от БТА.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в масивите от Източна България - от дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра - около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

Над Черноморието ще бъде облачно с предимно слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

За утре е обявен жълт код за сняг и поледици за шест области на страната.

Областите с предупреждение за снеговалежи са София, Перник и Кюстендил. В тези райони се очаква образуване на снежна покривка.

В областите Видин, Враца и Монтана жълтият код е за сняг и поледици.

По поречието на река Дунав също има условия за поледици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, нище, да- извади, топла- вода,.Иска, атомен- бързовар,...
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТСТЪПВАМЕ ВСИЧКО НА СТОЛИЦАТА - И СНЯГ, И ПОЛЕДИЦА.Столица е все пак, нека да има.