Безработната Вероника: Да имаме състрадание към нуждаещите се!

Жената от Старо село помаха на хората в нужда
16 дек 2018 17:00, Петя Славова
17

Вероника Радкова от тутраканското Старо село е безработна, но успява да дарява неща от първа необходимост на семейства, за които се е уверила, че наистина имат нужда, предаде Bulgaria ON AIR.

Вероника, или Рони, както всички ѝ казват, не живее в лукс - това личи веднага, след като прекрачиш прага ѝ. Всичко е семпло, но подредено с вкус и любов. Телевизорът е още от старите, с кинескопите.

Всичко е започнало с един кашон дрехи, подарени на нейния син. Оттам се замисля за нещата. Вече шеста година – понякога през контакти в социалните мрежи, понякога от приятели от цялата страна, Рони получава дрехи, пособия, играчки и издирва нуждаещи се семейства.

Вероника е безработна, доходите в семейството идват само от съпруга ѝ, който заедно със сина им, всячески подпомага каузата на Рони. Днес тя е извикала една майка на четири деца от Старо село, за да им подари хранителни продукти и неща за децата ѝ.

В тетрадки Рони записва датите и пази всяка една бележка за получени или изпратени помощи. Голяма част от тези разходи са за нейна сметка. Но е убедена че всеки може да прави това, което и тя – иска се просто малко състрадание към нуждаещи се около нас. И да направиш първата крачка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Dobra ideq преди 5 години
Колета моля, за извинение
12
0
 
4
 
! Отговори
добра идея преди 5 години
Радостна е новината,че хората си помагат помежду си доколкото могат и както могат! Това означава,че не всички са бездушни към хората в тежко финансово положение или болни хора.Има надежда.Когато в Гърция настъпи криза по същия начин хората си разменяха вещи,получаваха храна,помощ,организирайки се помежду си!
11
1
 
4
 
! Отговори
хммм преди 5 години
Хора абе разберете че не става така бе, протести му е майката, това не е решение. Тия парцалки които ги дарявате действително помагат на някой дотолкова че да си помисли че се е справил за момента и да се успокои, но това не е решение на проблемите. После като му ги износят децата и той ще ги дарява,а през това време някой на запад облича децата си в маркови дрехи и им е истиснко топличко през зимата.Най-големите им проблеми опират до това адисас ли да е или пума. А вие бъдете добри и търпеливи.
10
0
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
прави впечатление как онези крадливите с мерцедесите не се изявяват много с благотворителни каузи а онизи които нямат са сякаш доста по човечнии състрадателни
9
2
 
6
 
! Отговори
Nadia преди 5 години
mila Veronika-bravo na teb, da si jiva i zdrava! I ne zabravqite mili hora, Ruka koiato dava , prazna Ne ostava!!!!!!!!!! (sorry za bukvite)
8
9
 
11
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Не знаех, че БГ ми плаща заплатата, ще критикувам, защото имам база за сравнение, Окраинецо.А ти бъди благодарен, че немци, американци и шведи откриват клонове в БГ, и ви плащаме дънъци, да имате подобие на икономика, няма да трае дълго.Когато работех извън БГ, пращах пари на 5 човека.Емигрантите са повече от инвеститорите, ама как да го разбере ограниченият ти Соросо$иден мозък разчитащ на ДАВАНЕ, а не на ТРУД.Нищо не ми е дала БГ,нито образование, нито заплата, нито идеали и ценности.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Ели-рускинята, България също те е приютила и дала хляб, но ти я плюеш най-неблагодарно !Този твой коментар е единственото изключение !
6
3
 
25
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Радвам се, че има хора като Вероника!Подобни хора са светлинката в тунела, и надеждата, и вярата, има ги, и са навсякъде около нас.Заваля сняг и светът е по-чист, по-искрящ :)
5
2
 
13
 
! Отговори
A защо един не преди 5 години
попита за адрес на Вероника: имат син- години, за да му прати, дрехи, книги или телефон или под.Дори и хранит. продукти.
4
15
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
До привет от Германия,не се пали толкова,кой знае какъв интерес се крие зад привиднатадоброта,българина добър ден няма да ти каже гратис,камо ли да ти даде нещо,явно като си в Германия и бързо си забравил лошото
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияВъпреки ,че е бедна пак намира да дари нещо на по-бедните от нея !--за разлика от такива, като теб "другари" - милионери на гърба на Тълпата, но стиснати така, че стотинката на две цепят!
2
3
 
3
 
! Отговори
redaktor преди 5 години
помаха10/10
1
4
 
39
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Браво на жената ! Въпреки ,че е бедна пак намира да дари нещо на по-бедните от нея !Малко са такива хора с добри сърца ! Господ здраве и щастие да й дава !