Понеделник, 14:00 часа, тръгва продажбата на е-винетки

Може през bgtoll.bg, мобилно приложение или терминали за самотаксуване
16 дек 2018 15:45, Петя Славова
21
Понеделник, 14:00 часа, тръгва продажбата на е-винетки
Снимка: БТА

В понеделникот 14.00 часа започва продажбата на електронни винетки, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Те ще могат да се закупят през сайта bgtoll.bg, през мобилно приложение и през терминали за самотаксуване.

Директорът на "Националното ТОЛ управление" Антон Антнов, експертът към АПИ проф.Олег Асенов и инж.Веселен Давидов, член на УС на АПИ ще направят демонстрация пред медии, за да разяснят как шофьорите да попълнят регистрационния номер на автомобила, е-mail адрес, ако потребителят желае на електронната си поща да получи обратна информация за купената винетка, срок за валидност на е-винетката и начална дата за стартирането й. Представянето ще се състои в зала "Пресцентър" на МРРБ от 14.00 часа.

Цените на всички видове електронни винетки остават същите, допълват от АПИ. За леките автомобили годишната е 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв. За леките коли ще има нов вид винетка - уикенд, чиято цена ще бъде 10 лв. Тя ще е валидна от обяд в петък до полунощ в неделя, предназначена е за хората, които по-рядко пътуват. Най-изгодна за шофьорите е годишната винетка, тя струва на водача по 26 стотинки на ден за ползване на цялата пътна мрежа, предаде БТА.

Чрез 500 терминала за самотаксуване също ще може да се купуват е-винетки. Те ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на пътната мрежа, предимно в бензиностанциите. Терминалите ще оперират на 8 езика - български, английски, немски, руски и на езиците на съседните на България държави - гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се извършват чрез дебитна и кредитна карта. Всички, купили винетка, ще могат да проверят на сайта bgtoll.bg дали тя е валидна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
БеГЛУПОСТИ преди 5 години
БГТОЛЛ пак глупост, в падащото меню на първо място е Афганистан. Сякаш, че афганистанците ще купят най-много винетки. Некадърни *** програмисти и ***.
15
1
 
0
 
! Отговори
Bg troll.bg преди 5 години
*** в автомобили ще си клатят топките по пътищата на родината и ще контролират другите ***.
14
1
 
0
 
! Отговори
БГ ТРОЛЛ преди 5 години
Дайъа за купуване на винетки е bgtroll.bg
13
1
 
0
 
! Отговори
Jezza преди 5 години
Все още, интернет страницата с така посочения адрес не се отваря - някак очаквано нали. По-скоро бих се учудил, ако работеше от първия ден!
12
2
 
0
 
! Отговори
Петьр преди 5 години
А има ли такъв сайт?
11
1
 
0
 
! Отговори
Dean преди 5 години
Подаденият телефон за контакти не е валиден! А никъде не е упоменато далиномера трябва да се въведе на кирилица или на латиница?!
10
1
 
0
 
! Отговори
Е-минетка преди 5 години
15'00 ч.в деня на откриването няма нает,ега ти и смешната система...
9
1
 
2
 
! Отговори
ghost rider преди 5 години
Вземаш си каквато искаш и ще важи за съответния срок (седмица, месец или година) от от днес, утре или когато пожелаеш...
8
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
интересно ми е за коли който са регистрирани сега декември месец каква винетка трябва да си вземе до 01.01.2019г
7
2
 
4
 
! Отговори
Тъпетка преди 5 години
Винетката е още един данък за ползване на автомобил, след пътния данък и ГО, която не е застраховка, а квазиданък.И освен това след въвеждането на електронната винетка, поддръжката на пътищата ще стане виртуална.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде на свинетките))
5
1
 
8
 
! Отговори
Noname преди 5 години
В 20:30ч все още сайт bgtoll.bg все още НЯМА !
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И отново липсва информация за тези на които винетките не изтичат на 31 януари и са валидни след това. Моята е до май.
3
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паднаха 3 снежинки и затвориха България.Летище София и всички магистрали Бокови са ЗАТВОРЕНИ!!Ликуй народе *** !!Хак да ти е, гoвeдо такова.
2
1
 
6
 
! Отговори
дафък преди 5 години
До АнонименПич, ако излизаш веднъж в годината - седмична за 15 лв.
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: Най-изгодна за шофьорите е годишната винетка, тя струва на водача по 26 стотинки на ден за ползване на цялата пътна мрежа*Дали наистина е така? Ако излизам веднъж в годината по пътища, за които трябва винетка, едно излизане ми струва 97 лева, може и за ден да е. Ако излизам 10 пъти в годината, едни пътуване ми струва 9,70 лева и т.н. Това среднодневно е само форма за манипулация.