70 деца се натровиха на коледно парти във Варна

Оплакали се от стомашни болки, повръщане и диария
18 дек 2018 14:15,
19
70 деца се натровиха на коледно парти във Варна
Снимка: архив "Булфото"

Близо 70 деца от варненската езикова гимназия "Йоан Екзарх" се натровиха в два последователни дни, в едно и също заведение в морската столица на коледно парти.

"Децата в момента са добре, назначени са всички проверки", каза пред "24 часа"началникът на РЗИ Варна д-р Дочка Михайлова.

Още по темата

Деветокласниците от гимназия празнували на 15-и и на 16-и декември в едно и също заведение на ул. "Ополъченска" в морската столица. И двата случая кетърингът е бил подсигурен от една и съща фирма и менюто е било еднакво.

Първата вечер са празнували 96 деца. По-късно 58 от тях са се оплакали от стомашни болки, гадене, повръщане и диария. На следващия ден в заведението е имало 68 деца, като 6 от тях са имали същите оплаквания. Дори едно от децата е потърсило помощ в спешния център.

"Още не можем да кажем категорично кой е виновен, но ситуацията е овладяна. Няма тежки случаи. И най-важното е, че децата са добре. От наша страна е образувана проверка веднага след получаването на сигнала и до края на месеца трябва да излязат резултатите.

Взети са проби от персонала в заведението, от персонала на фирмата, доставила кетъринга, както и фирмата, доставила продуктите, взети са проби и от самите продукти. Паралелно Агенцията за контрол на храните прави друга проверка. След като сравни резултатите от всички назначени до момента проверки, ще разберем какво точно е причинило натравянията", обясни д-р Михайлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
ами за мното от младите думата опълчение , не означава нищо и затова и да им го кажеш пак няма да се осетят и да поправят грешката.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заведението е Tasty, кетъринг е "Сладко изкушение". И е нагличко от страна на готвача и управителката да прехвърлят вината върху учениците (че са употребили алкохол)! Част от децата са споделили с родители, че хапките са били развалени и въобще не са ги яли, и въпреки това са болни.
16
7
 
3
 
! Отговори
два пъти браво преди 5 години
първо,лакомите пи.шлеменца си го получили и второ името на улицата кърти,неграмотници
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете името на заведението, какво пишете само улицата.Май ще е Хепи или Петте кьошета
14
1
 
4
 
! Отговори
lol преди 5 години
иванчо, как мина ваканциятаеми мислих си да се чивтосам с иванка ама изкарах много интимни часове с тоалетната...
13
0
 
10
 
! Отговори
3 преди 5 години
директорката е длъжна да даде ресторант тейсти на прокурор,освен че натровиха децата ,провалиха учебния процесНА ПРОКУРОР!!!!!!!!
12
0
 
18
 
! Отговори
до FG преди 5 години
Сядам на едно квартално във Виена, единственото по-скъпо от нашите ресторанти бе алкохола, имаше 6 маси отвънка и 4 вътре.Една женица и барман и сервитьор, и бонусно те в неделя нямат право да работят.т.е за 6 дни , с малко маси, сходни цени са на сцената, а нашите с по 20-30 маси, лъжене в сметките, в кофти продукти, даващи никакви заплати, все едвам кретат.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само в Париж. Навсякъде е частно. Тук е с правата и разрешението на партията - държава. И затова краде колектива.
10
0
 
30
 
! Отговори
FG преди 5 години
На алчен *** все не му стига - иска за една вечер да стане милионер и е готов да трови дори деца. Из центъра на Париж е пълно с малки семейни ресторантчета с по 4-5 маси, в които обядваш на цени сходни с тези в София. Само дето в София после ти съхне ужасно устата, понеже не знаеш какво са ти пробутали. Почват едни киселини, разстройства... Значи хайде някой да ми обясни как в Париж си избиват разходите и печелят, а тук у нас с няколко пъти повече маси, по-ниски заплати и наеми, не могат?!
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не прочетох никъде, че заведението е ЗАТВОРЕНО! Че фирмата е СПРЯНА! Проби взели, проверки назначили, след месец-два-три щели.... Това е първото нещо, което трябва да направят, за да предотвратят други случаи. Истината е, че колкото по-евтино им излезе храната на онези, толкова повече печалба гушат. Кой знае от кой хипер са заредили стоки с изтекъл срок.
8
2
 
6
 
! Отговори
ХЕПИ преди 5 години
ТОВА НЕ Е ЛИ ХЕПИ на ул ОПЪЛЧЕНСКА
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Удринадявам се имаш предвид парламента, щото държавата ни е прекрасна, но едни 240 и техните роднини и приятели я прецакват!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а резултатите ги чакайте другата година по това време... наказани и виновни няма да има, бас хващам
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЯ Е ФИРМАТА???Иначе тази новина е поредния "гювеч"!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това само в България може да се случи!
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво се натровиха, с ракия ли?
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така е по партитата,като не си седят вкъщи
1
2
 
19
 
! Отговори
Удри преди 5 години
Закривай *** !