Смолянски зъболекари пломбирали... извадени зъби

Мамили Здравната каса, договорите им са прекратени
19 дек 2018 17:15, Анисия Иванова
10
Смолянски зъболекари пломбирали... извадени зъби
Архив: Булфото

Двама зъболекари в Смолянско са засечени с пломби фантоми, заради което са прекратени договорете им с Регионалната здравна каса. Това съобщи директорът на касата в Смолян д-р Кузман Делов. При единия от стоматолозите е установено, че е отчел направата на пломба на изваден зъб, а негов колега пък е извършил подобна услуга само по документи. В първия случай, дори се водили дела, но Районната каса ги е спечелила и вече въпросният зъболекар няма договор с нея.

През деветмесечието на 2018 година РЗОК-Смолян е извършила общо 286 проверки, констатирани са 444 нарушения, наложените санкции са за около 50 000 лева. Неправомерно получените суми, които обратно са взети също са около 50 000 лв.

"С годините намаляват допусканите грешки и се увеличава стриктността в работата на контрольорите. Те проверяват всички дейности. Зад тези цифри стои много сериозен труд и в събота, и в неделя, и в празничните дни, извършват се и изненадващи проверки. Аз съм доволен от работата на контрольорите в Здравната каса”, коментира д-р Гелов, цитиран от "Дарик".

По думите му през деветмесечието на годината в Здравната каса са получени и жалби от граждани и пациенти, по около една на месец, но в повечето случаи те са предизвикани от емоционалните настроения на пациентите, защото досега почти не са открити пропуски в дейността на лечебните заведения.

"В общи линии няма фрапиращи нарушения и основателни жалби, които да бъдат притеснителни", добави директорът на РЗОК-Смолян.

Общо 240 са договорите, които РЗОК-Смолян е сключила, като от тях 65 са с лични лекари, 39 със специалисти индивидуални практики, 1 с ДКЦ, 6 с медицински центрове. Сключени са договори с лаборатории от общините Смолян, Златоград, Мадан, Рудозем и Девин. Стоматолозите от смолянска област, които имат договор със Здравната каса са 103-ма. Има и 6 групови практики. Седем са договорите за болнична помощ. 32-а с аптеки. По-голямата част от аптеките са в Смолян.

"Няма община в областта, в която да няма аптека, но пък нямаме денонощна такава", каза директорът на РЗОК-Смолян д-р Кузман Гелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
*Й* преди 5 години
Ха ха ха ами те нашите шведи лъжат държавата вече цял век ще стане че имат по 10 деца всяко семейство и ми отчитат ръст на раждането от малцинствата. В реалност едно семейство взима на заем още 4-6 деца и се правят на луди. Стратегията е доста стара се практикува в цяла Европа и по света. Мъртвите души ги е използвал и един английски крал от 17 век ама примери колкото искаш само ЕнтЕлегенти да има да им Верват.:D
8
0
 
1
 
! Отговори
Здравна система преди 5 години
До АнонименЗдравната ни система е опорочена - това е факт. Хората се молят да не им се наложи да ходят по болници. Обаче
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами и тук лъжете! В началото е доктор Делов, към средата вече е Гелов! Какво остава за сложната професия на стоматолока?!??!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-лесно е, затова!:)
5
0
 
12
 
! Отговори
Гогол преди 5 години
Романът Мъртви души - във хомеопатичен формат
4
1
 
17
 
! Отговори
бай х преди 5 години
нищо ново ... един приятел имаше бъбречна криза / в пирогов/ след като почерпи подобаващо докторите , те му обърнаха внимание и му дадоха да разпише документи че са му извадили единия бъбрек / операция / и му дават болнични . и той се съгласи защото пак ще опре до тях ...колко пари са изписали на негов гръб ....
3
0
 
15
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Много страшно с пломбата веднага доктора да бъде заточен на Алкатрас. ХАХАХА кога ще видим депутат осъден Нещо за някои мутри. С пломбата голям проблем как пък не ви е срам медиите да се занимавате с глупости смешници. Нещо за именията в симеоново пишете. Как построиха хотелчета по морето. Пломбата е проблем.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички лъжат , крадат, кои с бели престилки, кои с бели якички. Ударно се ***.Банките го правят най добре.А топлофикация е непобедима в хартиената измама.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО ПРИНЦИП НИЩО НЕМЕ ОЧУДВА БЪЛГАРИТЕ СМЕ ГЕНИИ ВЬВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ И НАСОКИ