Работник загина на строителен обект в Пловдив

По предварителна информация го е ударила паднала тухла
16 яну 2019 14:30, Красимир Ангелов
10
Работник загина на строителен обект в Пловдив
Снимка: Булфото, архив

Работник загина на строителен обект в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 12 часа e получен сигнал за пострадал 53-годишен работник на строителен обект до кръстовище на бул. "Христо Ботев" и ул. "Любен Каравелов". На място лекарски екип установил, че мъжът е в безсъзнание, малко по-късно той е починал.

По първоначални данни инцидентът е в следствие на удар от тухла, паднала при издигане на палет. Случаят ще се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
До до 6 преди 5 години
Не си единственият, който ме е разбрал... погрешно. С 500 знака на коментар, дилемата пред пишещия е да се опише в няколко тома или да участва в бурлеска от типа:"-Колко?-50!-Какво 50?-Какво колко?"И понеже ме домързя да се описвам, критиката е основателна.Относно каските, имам достатъчно опит професионално и като хоби. Написаното беше насочен към коментари 1 и 5. Защото падне ли тухла от 1 етаж височина и удари ли с ръб/ъгъл, само късметът може да те спаси, но без каска няма и застраховка
8
0
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Те понеже европейците са прости рИИш ли, не знаят тежестта на тухлите, не могат да правят твоите изчисления и за това носят каски по строителните обекти!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпазното работно облекло е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО във целия ЕС! Разликата е че в България рядко се правят проверки по обектите. Западна Европа ако отидеш на строежа без каска, обувки с метално бомбе и ръкавици изобщо няма да сте пуснат на строежа. А очилата са задължителни при работа със режещи машини. Там самите работодателите и фирмите които наемат глобяват работниците ако не ползват предпазното облекло.А иначе ако тухла ти падне централно на главата от 10 метра тогава и каската не помага.
6
1
 
2
 
! Отговори
До писалите по-долу преди 5 години
Само напомням, че теглото на единичната тухла варира между 1.8 и 2.2 кг според типа й. И тъй като няма инфо за височината на падането й, нито дали е била цялата или само част от нея, може да приемем, че височина над 1/2 метра за цялата и над 1 етаж - за парче с маса до 1/10 ще доведе до сериозни или фатални последици при попадение в главата на човек. Каската малко ще увеличи тези разстояния, но не е вълшебна и над някаква близка граница ще служи само като основание за изплащане на застраховката
5
6
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Ами ще почине - като знам нашите лекари с какви архаични методи лекуват!!!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас работодателите не осигуряват нужното работно облекло и не се грижат за здравето на работниците. Само експлоатират хората и дават мизерни заплати....Бог да прости човека!
3
0
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
А виждал ли си в Скандинавия че на работещите със строителни материали и във работилниците и обувките са им с метални бомбета,специални ръкавици и винаги с каски.
2
6
 
6
 
! Отговори
Че Гевара преди 5 години
Никой не може да накара *** да носи каска на строежа ,щот е таЛикат и безсмъртен !
1
1
 
18
 
! Отговори
Виждал преди 5 години
съм в скандинавските страни как даже и при работа с много леки материали, всички работници са с каски и предпазни очила. Този човек едва ли е бил с каска. Сигурно на работодателя баровец не му са се давали излишни пари!