Опасен въздух! В 10 града е отчетено замърсяване

Най-мръсен е въздухът в София - в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово"...
19 яну 2019 09:09,
44
Опасен въздух! В 10 града е отчетено замърсяване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В 10 града у нас е отчетено замърсяване на въздуха. Това сочат данни на показателя "Air Quality Index" на Европейската комисия.

Данните от тази сутрин показват, че концентрацията на фини прахови частици (PM10) и (PM2.5) е над нормите в редица градове у нас.

Най-мръсен е въздухът в София. Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост" и "Дружба".

Замърсяване е отчетено още в Благоевград, Перник, Пловдив, Хасково, Плевен, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 5 години
То и ние в Бургас си имаме Кроношпан и бял ден не сме видели! Не им стигна само с Лукойл да ни тровят и затова се пръкна и Кроношпан!! Един път май ги глобиха само (дали плати или не никой не разбра) и това беше! А колко тровят въздуха и какви облаци и миризми се носят не е истина
37
0
 
4
 
! Отговори
Мила преди 5 години
Ние във Велико Търново си имаме Кроношпан. Галантарино от знаете кого - само такъв мръсен въздух ще дишаме. Но пък ивстинуциите /общината/ са доволни- голяаааам инвеститор било...
36
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 5 години
ами как да ви го кажа ще бъда честен не само въздуха е мръсен мръсни са политиците чак цяла българия се замърси.че колите са не достъпни.докарани коли от запада ни замърсиха а нови коли няма начин да се купуват
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що, бе? Нали тая простотия за старите коли беше да се прочистел въздуха?
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами всички минаха на твърдо гориво поради евтината ел.енергия и стана страшно. Претенции за екологичен въздух а не се създават условия затова. Ако ел.енергията беше на народни цени всички щяха да се отопляват с климатици и ел,радиатори и въздуха щеше да е кристален. Но затова никой не говори а само отчитат високо замърсяване. Никой не сме е да каже причината а само отчитат последствията. Така е когато селя.ндури си избирате да ви управляват.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова трябваше да се построи Белене и Южен Поток! Да се направи това национален приоритет, да ни е чист въздуха и цялото отопление да премине на газ и ток както е в нормалните държави.Просто е ужасно в 21 век все още хората да се отопляват с дърва и въглища а някой горят дори и отпадъци.Европа вече няколко пъти ни направи забележка, но в Бг явно живеят и управляват предимно *** на които просто не им пука.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През зимните месеци България вероятно има най мръсния въздух в целия ЕС! Жалко е че самите българи които живеят в Бг не могат да осъзнаят колко е мръсен въздуха. Те просто вече са свикнали и не им прави впечатление че дишат отрова.Но харата които работят в чужбина като се приберат понякга в Бг през зимните месеци още със кацането на летището и веднаха усещат неприятната миризма на изгорели газове, сажди и прах. Цяла България МИРИШЕ! Българите вече са забравили какво е чист въздух!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна забрана за автомобили в централните части на градовете! Във всички градове.Няма да ви паднат краката, ако повървите 15-20 минути пеша. Здравословно е.
30
2
 
4
 
! Отговори
Русофоб преди 5 години
Путин е виновен !!!😂🤣😂
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До anon 21Що не мерите въздуха през лятото?Никой не публикува данни за замърсяването през лятото.
28
2
 
8
 
! Отговори
изсякохте горите преди 5 години
До горене на отпадъци 24От векове хората са се отоплявали на дърва, а после на въглища. Нямало ток, газ и пр, но въздухът не е бил замърсен. Изведнъж в 21. век решихте, че отоплението ви е виновно.А колко станаха автомобилите?Не слизате от автомобилите. Даже до кварталния магазин ходите с тях. Само дето не спите с тях. Накрая отоплението виновно.
27
0
 
7
 
! Отговори
Нено екоминистъра преди 5 години
Мръсния въздух е част от националната стратегия на правителството и екоминистерстото за съкращаване живота на гражданите с цел икономия на пенсии.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички прииждащи от провинцията си купуват апартаменти в кв. Младост или Манастирски ливади. Сега там е в пъти по лошо да се живее отколкото в центъра. Няма да коментирам защо.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опасен въздух.. ама искат да намалят скоростта на 30 км/час логика!!
24
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Всички червени партийни членове масово горят Визия за България и затова има такова замърсяване. Ако случайно се случи тази визия да се прилага,тогава всички столичани ще ходят с противогази.
23
2
 
13
 
! Отговори
горене на отпадъци преди 5 години
вечер мирише на изгорели дърва, въглища и други боклуцизащо май месец няма същата миризма и нивата на замърсяване са ниски?после ми обяснявайте, че колите били замърсявали...вие виждали ли сте колко пуши от ауспуха на един семеен автомобил и колко пуши от комина на същото това семейство?и колко часа се движи един семеен автомобил и колко часа пуши един комин?
22
0
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
В колко села е отчетено замърсяване? Или там никой не мери?
21
3
 
16
 
! Отговори
:) преди 5 години
Доста години София се управлява от ГЕРБ. Нормално е *** да стане тотална. С тези милиарди, които се хвърлят в София, трябваше да е красива като Париж и чиста като Копенхаген, Стокхолм и Осло. Но половината пари се крадат, а с другата половина се правят имитации. А и никой не пипа основния електорат - братята роми. По гетата горят гуми, стари дрехи, *** и какво ли не. Като сложим мръсните улици и неуредения трафик.. става трагедия.
20
2
 
14
 
! Отговори
anon преди 5 години
Защо никой не говори за проблема? Замърсяването е от отоплението с трърдо гориво!Не е от улиците, нито от колите.Нали и лятото караме същите коли по същите улици.
19
0
 
14
 
! Отговори
истината преди 5 години
Стига с тези "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост" и "Дружба"! Това, че там са разположени държавните измервателни станции, не значи, че там е въздуха е най-мръсен, а в другите квартали е по-добър! Погледнете airsofia . info и ще видите къде е най-мръсния въздух - в *** гета във Факултета и Христо Ботев.