Счупени апарати в отделението по хемодиализа във Видин

Част от сестрите пък нямали нужната квалификация
19 яну 2019 20:51,
13
Счупени апарати в отделението по хемодиализа във Видин
Снимка: Pexels

Сериозни нарушения са открити в отделението по хемодиализа във Видин след проверка на Изпълнителната агенция "Медицински одит”, направена по жалба на пациенти.

Парадоксалното - пациентите получили одита пет месеца по-късно и то след като изискали резултатите от проверката по Закона за достъп до обществена информация.

За проблем във видинската хемодиализа се заговори след авария на водоочистващата система в началото на октомври миналата година. Направената проверка показва, че животоспасяващите апарати се подържат от специалист, завършил "Радио и телевизия", както и от локомотивен машинист. Никой от тях не е завършил курс за работа с диализната апаратура, предава "Нова тв".

Според одита хемодиализните апарати са в предаварийно състояние. А за 2017 година във Видин са починали 21 пациенти на отделението.

"От 9 сестри, 3 нямат никакви завършени курсове за диализна апаратура, което също е нарушение по стандарт. И персоналът на самата Хемодиализа, и пациентите не са ваксинирани за хепатит В, което е по стандарт”, заяви Иван Димитров - Български пациентски форум.

"Друго е, че има препоръки със срокове за изпълнение, а те са изтекли в края на ноември миналата година, а нищо по тях не е свършено”, заяви Валери Митков – пациент.

 От пациентската организация вече са поискали оставката на директора на болницата. Той не бе открит за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
TotenKopf преди 5 години
Пари има за всичко, но много се краде, това е простата истина.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България се превърна в скапана държава защото няма пари. А няма пари, защото запада и открадна пазарите. Например, Германия спря Южен Поток за да ускори северен поток. Но с това подари южния на Турция. И не им пука. трябва да спрем да купуваме френски и немски коли. Както и английски и американски, защото те спряха Белене и Южен поток. А нещастния *** се радва на голфа и ренцето като на бананче... Ако Северен поток 2 стане трябва да се забрани вноса на германски и френски коли в България.
4
1
 
10
 
! Отговори
гп преди 5 години
Защо България се превърна в толкова напълно скапана държава :( Защо? Ще се оправи ли някога? Всичко е станало толкова жалко, тъжно, опасно и депресиращо. Когато растях (родена съм 1988) детството ми беше щастливо, хората бяха други, изведнъж всичко се промени и пропадна напълно. Не разбирам как е възможно да сме се превърнали в толкова скапана държава на този етап!
3
1
 
10
 
! Отговори
Една българка преди 5 години
До софиянецСкапан регион защото управляващите го направиха такъв По нищо по природна красота не отстъпва на другите региони Колкото до червената бюлетина отдавна се гласува за МАФИЯТА другата по опасната червена бюлетина В смяната на системата е Истината
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва да се обработи със стабилно термоядрена бомбардировка, да се изчака 200 години и да се започне от 0-та... Друго решение не виждам.
1
1
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До софиянец Шопе, на кого да вярвам вече? На теб, или на другите шопи, дето казват, че гласува целия северозапад под строй за червените? Шегувам се, разбира се. Прав си.Но и Шопландия масово гласува за шайката, нали знаеш?