След разкопаните дюни: Багери кръжат и край местността "Алепу"

Проектът за строителство бе спрян, но сега РИОСВ Бургас дава зелена светлина
19 яну 2019 07:30,
37

След разораните дюни край Созопол, багери се появиха и в защитената местност "Алепу" - на самия бряг на морето, до така наречия "Шофьорски плаж".

Още по темата

На площ от 20 декара се предвижда изграждането на два курортни комплекса. Теренът е частен и въпреки, че мястото попада в две зони от НАТУРА 2000, има одобрен доклад за въздействие върху околната среда, съобщава Bulgaria ON AIR.

От фирмата инвеститор обясниха, че на този етап се извършва само укрепване на свлачището. Проектът беше временно спрян през лятото на 2017 година. След жалба на Асоциацията на парковете, Министерството на околната среда отмени положителното решение, по оценка за съвместимостта на инвестиционното намерение, издадено от местната екоинспекция.

Четири месеца по-късно обаче, от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас са одобрили преработен доклад и така е дадена зелена светлина на строителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Да бе баце, още малко бетонче тук там по морето, къф е проблема? То и без това не остана природа, заливай и да приключваме, пияните английски туристи искат ефтин алкохол и български ***, не им дреме за дюните.
32
1
 
5
 
! Отговори
Гларус преди 5 години
Спор няма , че там може да се строи. Но съм сигурен , че плажа ще стане частен , само за гости на хотелите,, и тук държавата няма да се намеси. Това вече ще е незаконно.
31
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да унищожим икономиката си и да изгоним всички инвеститори, цел 1 на екофанатиците. Продължавайте да пригласяте на тези антибългари и алчни социопати, сметката я плащате вие. Това е че един терен се намира в Натура 2000 не значи, че върху него не може да строи и да се развива туризъм, това го казаха от Брюксел много отдавна, но разбира се ПП Зелените или ЕТ Тома Белев - зелен октопод, продължават да рекетират абсолютно безнаказано.
30
3
 
4
 
! Отговори
Еколог преди 5 години
А къде са еколозите да направят един протест - Алепу е в беда, спасете го сега ?Май не плащат от чужбина, а?
29
3
 
1
 
! Отговори
Нафарфорий преди 5 години
"Еколозите" писали тази и подобни оценки са грешници и ще са в дъното на пъкъла поколения наред.Празнува Коледа, Велик ден, пали свещи или дава курбан и си мисли ,че ще подкупи дори Бог ......
28
1
 
5
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
Депутатите дадоха абсолютна власт на регионалните еко инспекции РИОСВ с гласуване.А тези ,които гласуваха масово се оказа ,че имат земи до морето и в други паркове.Не може държавни служители с 679 лв заплата да решавт дали ше се прави сметище,хотел,завод или ядрена централа, когато е пребледнял от глад....Ако заплатата ти е колкоото тока и водата за декември ще откажите ли едни 10 000Е?
27
1
 
5
 
! Отговори
user преди 5 години
после защо няма мераклии за БГ море?! хората искат спокойствие и тишина.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Държавата е напълно абдикирала."Държавата може и да е абдикирала, но гербавите чиновници не са. Тръгни да извършваш някаква икономическа дейност за да видиш що подкупи трябва да раздадеш!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата е напълно абдикирала. После по всички сутрешни блокове разни специалисти нищят политка и обясняват кое как се прави...Хора не останаха тук от всичко, което се случва и на никой не му дреме...
24
1
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Я, *** той Алепо бил български град;))) ЯНки *** и чламите, немат място там;)))
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над Алепо кръжат багери су 35. И ринат.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ниско ли прелитат?
21
1
 
29
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
А бе ,що сте толкоз откачени? Вие не видите ли ,че всичко свързано с природата -наредби ,натури, заповеди и други простотии са за вас серсемите! Я си хванете дърмите и се изнесете я в Гърция, я в Турция, я в Испания,където ви сака душа само не ходете на бетонираното ни море! Я си хода у Гърция,където всичко е полудиво и истинско и си почивам без да ми лупат и крещят на два метра от прозореца.Айде до лятото и си помислете кво ви казах!
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойковистка ***
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пурпаднъла дръжава
18
1
 
19
 
! Отговори
Б.Б. преди 5 години
Кви са тия дюни паи пречат на хората,спират им гледката.Разкопавайййййййй!!!!!!!!!!!!!!
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не се настроиха, това че в момента всеки гледа да се отърве от имотите в слънчака и че туристите искат спокойни и незастроени места. Миналата година бяхме в ММЦ преди Китен - рай в гора, тази година или на същото място или в Гърция. За какво ми е да почивам на бетон?
16
3
 
17
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Гербура 10 бие Натура 2000
15
1
 
24
 
! Отговори
NN преди 5 години
Платили са си на когото трябва, колкото трябва и готово, няма Натура 2000.
14
1
 
39
 
! Отговори
S преди 5 години
Остана ли място където човек може да отиде спокойно на плаж без да плаща нищо както едно време?