Още две жертви на грипа! Починаха 2-ма мъже на 39 и 42 г.

Други четирима са на командно дишане в КАРИТ - Пазарджик
Обновена: 22 яну 2019 15:37 | 22 яну 2019 15:37,
43
Още две жертви на грипа! Починаха 2-ма мъже на 39 и 42 г.
Снимка: pixabay

42-годишен мъж е починал след сериозни усложнения, вследствие на тежък грип, в реанимцията на областната болница в Пазарджик, въпреки усилията на лекарите да спасят живота му, съобщи за "24 часа" директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев.

Други 4 пациенти са на командно дишане в КАРИТ, отново заради белодробни усложнения. "Обстановката в болницата е неимоверно натоварена, заради многото пациенти с рeспираторни заболявания", не скри д-р Вълчев.

Още по темата

В детските отделения са приети по 10-15 деца повече от капацитета. Поради това там са пренасочени допълнителни медицински екипи от други отделения. Препълнени са и вътрешните отделения с болни от пневмония. За пациенти с усложнения от грип са разкрити допълнителни легла в отделенията по хирургия и неврохирургия. Към момента няма върнати пациенти, които се нуждаят от болнично лечение, увери директорът на болницата.

Той очаква пикът на грипа да е до края на седмицата и се надява персоналът на областната болница да издържи на неимоверното натоварване.

Друг 39-годишен помориец вероятно е починал след усложнение от грип, но още няма официално потвърждение от здравните власти.

Димо Колев първо се лекувал в болницата в родния си град, но положението му се влошило и бил преместен в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас и издъхнал в реанимацията.

"Не е доказано, че е починал от грип", казаха от здравното заведение. Затова отказали на близките му да предадат веднага тялото му и назначили аутопсия, която да определи точната причина за смъртта.

Според лекари му били взети проби за грип, но се оказали отрицателни. Но със сигурност е бил посокен от други вируси на остри-респираторни заболявания, които са довели да пневмония, която е преминала в менингит. Колев е баща на две деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Lan преди 5 години
31И аз така си мислех, ама всъщност има - реакция на лигавиците на студа. Раздразват се и започва да сълзи един безцветен сектрет като алергия, само че "настинката" се лекува за часове, когато човек се загрее хубаво и лигавиците се успокоят. Нещо което кихаш, брихаш и се сополявиш два-три-седем дни НЕ е настинка!
32
2
 
9
 
! Отговори
Слушай мен преди 5 години
Когато има грип. Не се къпете всеки ден. А един път в седмицата. Второ не си бръсни космите по носа. Трето тренирай удари един фитнес преди да те лъхне грипа. Четвърто грипа винаги се хваща през устата. Японците винаги носят маски на устата. Ние трябва да носим противогазови маски докато не мине грипа. Но има риск. Когато се храните пак може да го хванете. Вирусът винаги през устата минава. Пазете се.
31
6
 
8
 
! Отговори
ме преди 5 години
Много гаден грип тази година. Аз бях в разгара на грипа то4но в деня на полета ми до Англия и трябва да кажа 4е такова мъ4ително физи4еско преживяване отдавна не бях имала...Много извратена версия на грип тази година...
30
4
 
4
 
! Отговори
Българ преди 5 години
До ПСГаньо не го интересува тая вечер е на кръчма или дискотека :)
29
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма понятие като настинка, всяка "настинка" е следствие на вирусно заболяване!
28
29
 
21
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Просто са необразовани и страхливи. Виж колко минуси са ти нацъкали а мнението ти е съвсем меродавно.Ето го и моето мнение. Не задължавам никой да ме следва.Аз Лично Аз се ваксинирам от 12 години. Боледувал от грип 0 пъти. Боледувал от настинка всяка година. Професия - работа с много хора
27
11
 
26
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Само да знаеш, че средностатистическия българин много мрази да чете и да се образова. Най-много мрази професорите, доцентите и учителите, защото смята сам себе си за нещо повече от академик и знае как да се справи с всички болести, както и със световните проблеми. За него Нобеловите лауреати са някакви драскачи!Иначе, адмирации за написаното!
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не е доказано, че е починал от грип", казаха от здравното заведение. Затова отказали на близките му да предадат веднага тялото му и назначили аутопсия, която да определи точната причина за смъртта."Това е професионално отношение.А не - имал човекът диагноза "ОВИ", понеже ЛЛ гледал в тавана и писал без изследвания и после, като починал пациентът, хоп - от грип или от усложнения от грип починал.Не може така. Искат се изследвания за подобно твърдение.
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой и как установи, че починалите са умрели именно от "усложнения от грип"? Непрофесионално за лекар е това, ако няма вирусологично изследване, а за хората е чиста дилетантщина. Не всяка пневмония има нещо общо с грипа. Често тя си идва сама въз основа на специфични вируси и бактерии, не на инфлуенца.Не стресирайте населението, журналисти, след като нямате информация. Чете и вие, доктори, и не ръсете глупости, за които трябва да ви вземат дипломите.Хора, пообразовайте се поне малко и вие.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щамът може да не е нов, но ако предишните години човек не преболедувал свинския грип и сега не си е сложил ваксина пак е застрашен.В повечето случаи опира до самата имунна система. Починалите безспорно са имали проблеми с нея. Всякакви хора има. Едните са железни и нищо не може да ги повали, другите са кекави. Малко от българите работят по заздравяване на имунитета си.
23
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас данните са ясни . Годишно против грип се ваксинират около 120 - 130 хиляди души.Около 3% от населението.В Европа поне 70% от възрастните над 65 г. го правят и ваксината е безплатна. Наскоро правителството обсъждаше и у нас да се подеме подобна безплатна ваксинация на възрастните, но да видим ?! Идеята е добра, парите не се толкова много, защото една ваксина струва 12 - 13 лева на едро.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21 "Щом не е нов щам, значи лекарите трябва да знаят как да го лекуват."Ако ги нямаше лекарите, българите щяха да бъдат безсмъртни.
21
5
 
27
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
ще чакате някое дете да почине и в София ли,та да обявите грипна епидемия...тежко ви тогава...защо винаги чакатееее...винаги.Е те това е само в Бойковистан....
20
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пушенето, нездравословният начин на живот, изобилието на мръсен въздух в градовете през зимата удря онези, които имат слаб имунитет и затова *** деца и млади хора. За старците шум не се вдига, а умират по 2 -3 хил. ежегодно.В Европа и САЩ след Първата световна война умират около 20 милиона от грип, наричан тогава испански грип.Всеки лекар ще ви каже, че с грипа шега не бива. Ама най-често *** се бие в гърдите и казва, че него грип не го лови ,щото зоба чесън и плющи здраво ракия.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Щом не е нов щам, значи лекарите трябва да знаят как да го лекуват.
18
42
 
18
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Вие няма ли да разберете, че трябва а се ваксинирате. Става дума за едни 20 лв. за противогрипна ваксина.
17
11
 
72
 
! Отговори
ПС преди 5 години
Някой задава ли си въпрос защо няма такъв грип в Германия,Франция,Англия.Кой превърна балканите в експериментална площадка за новоразработени щамове в тайните лаборатории на ЦРУ?Събуди се народе,избиват те по най-долния и циничен начин.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грипът не е нов щам. Разновидност е на гадния свински грип, който върлуваше през 2009 - 2010 г. Преболедувалите го тогава ще се справят лесно.
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато някой (под 65 г. и без хронични заболявания) се е ваксинирал срещу грип и умре при грипна епидемия съобщението трябва да е на първо място във всички медии!
14
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак ГЕРБ виновен :) вие се самолекувайте и докато упре до кокъла пък обвинявайте ГЕРБ. Смешници.